Har tråkigt ;)

Klasstestet

Hur många är det i eran klass?
12

Vad heter klassen?
Nv2

Vilken skola?
Dahlstiernska gymnasiet

Vem är pluggfreaket?
Vi går Nv ^^ men MaddeL

Vem är lärarnas älskling?
Oj. Alla tror ja

Vem är lärarnas hatobjekt?
Oj. Alla tror ja^^

Klassens mobbare?
Nv mobbar inte ;P

Vem är nyast?
Alla har vart med hela tiden!

Djurfreak?
Jag, MaddeD, Fia, Carro, med andra ord, nästan alla!

Största fjortisen?
Vi har faktiskt ingen

Emo?
Ingen här heller

Vem är snyggast?
ALLA!! Nv ser bra ut!

Vem har mest smink?
Maryam

Vem är bäst på att sminka sig?
Antar att de e Maryam! Eller Anna-Lotta

Vem har snyggast hår?
Maryam!

Hårfärg?
Jaadu, alla är snygga på sitt sätt!

Vem har färgat sitt hår flest gånger? (Vilka färger?)
Linus? Sofia? MaddeL? Carro? Maryam? Gerry? Ingen blekaste alltså!

Vem har snyggast kläder?
Alla har sin unika klädstil^^

Vem skule helst byta liv med för en dag?
Oj! Ingen faktiskt!

Vem har flest djur?
Anders eller Magnus. Har man kor så har man!

Vem är längst?
Inte jag iaf! Men kanske, nån av killarna (alla 4) eller MaddeL

Vem är kortast?
Maryam eller Gerry

Finns det någon finsk?
yes! Hannes

Finns det någon tysk?
yes! Gerry

Finns det någon från irak/iran?
yes! Maryam

Finns det någon från något annat land?
yes! Sverige och Polen

Vem är snällast?
Carro!

Vem har skiljda föräldrar?
Linus, Gerry. Maryam?

Flest syskon?
Jag lägger min gissning på Gerry

Äldst syskon?
Ingen blekaste!

och sist: Vem tycker du bäst om?
Allihopa :)


//Hanna


Perfektionisten talar :)

Ojojoj! Undrens tid är inte förbi. Ett helt ridpass med tillhörande lastning på transporten gick helt perfekt! Det är baske mig inte ofta!

Åkte iaf till nuntorp med min vite springare. Och hästen går rätt in i transporten, bara det liksom! Väl framme börja jag med att värma upp lite, kände redan då att känslan fanns där! Mamma hade under tiden byggt fram en liten studs-serie längs ena långsidan, en oxer på diagonalen och ett räcke i vinkel mot oxern, med andra ord på andra diagonalen.

Hoppa fram på ett räcket som va ett kryss. Sen blev det studsen, första gången "kicka" han innan och eftersom det var aningens långt emellan sträckte han på sig ganska mycket och kicka lite efter också^^ Sen, out of the blue, kom det en kick till... Buse! Avsluta med lite olika vägar som inkluderade alla hinder. En gång på studsen kunde jag inte hålla honom ordenligt så vi kom lite fel och han stötte emot en bom. Efter serien blev det en minibockkick...

Men, alltså den känslan jag hade idag, landade i rätt galopp 9 av 10 gånger, rätt avsprångspunkt i 99% av alla hopp och galoppen, aah! så himla härlig! Inget stressande eller latmaskande. Helt perfekt! Fick dessutom till mina små omhoppningssvängar riktigt bra! Tänk om alla ridpass kunde gå så här himla jätte toppenbra!! Ni får faktiskt stå ut med att jag är helt lyrisk! Jag bara satt och log och sken som en sol när jag skritta av och hela vägen hem!


En utav banorna... :) sista svängen från 5an till 6an, vilken känsla, allt stämde! Dock maxa jag inte hindren men räcket låg väl på knappt metern i slutet :)

Nu kommer jag sova gott och drömma en ljuv dröm om mig och Musse i Globen, eller varför inte i OS?

//Hanna

ps. jag har tittat på Stockholm International Horse Show och sett alla stora stjärnor, kanske har Musse också gjort det?!

Jag blir så trött...

... på allt detta regnande! Det skulle va fint idag! Blev det så? NEJ! Såg solen och lite blå himmel max 5min i förmiddags. Väldigt fint väder...

Nog med klagande, Musse är jag nöjd med idag, han lyssnade skitbra trots att vi va ute på grusvägen så imorrn blir det till nuntorp och hoppa lite. Cherokee är som han är, han har iallafall 4 skor, just nu. Dom andra 3 som inte lossnat än är på väg också... Men som sagt, tömkör honom bara i skritt och pysslar med det lilla såret som inte ill läka ordentligt. Och som herr veterinär skrev i journalen så ogillar Cherokee sårpill.. (nämn en häst som gillar det!)

Dagen annars har vart hyfsat lugn, övningskörde till morfar och alla lever (om någon dog berodde det inte på mig). Där blev det fika och lite pyntande. Sen va det ju ett 3h långt program från Stockholm International Horse Show (rekord i längd?) och måste bara tipsa om en man vid namn Jean-Franses (stavning=fel) Pignon. TOTALT MAGISKT! Shettisen va ju underbar!! Sök på youtube, det måste finnas klipp där!

Gonatt

//Hanna

Helgplanering

Har lite att göra även denna helgen och eftersom jag brukar glömma hälften så blir det en liten "check-lista" här:

Lördag:

* Tömköra Cherokee
* Övningsköra till morfar och pynta där
(se upp, allmän trafikfara^^)
* Till Madde?

Söndag:

* Rida Musse i ridhuset
* Tömköra Cherokee

Hela helgen-göra:

* Städa mitt bombnedslag till rum
* Pynta mitt rum
* Plugga biologi, engelska och spanska

Nu ikväll blir det lugnt framför teven som visar idol :)

//Hanna♥

ps. Jag vet inte riktigt vem som åker ut men hoppas nästan att Mariette gör det, trots en underbar röst!!

ps2. Ja, jag vet att denna bilden va me igår med! Men hur ska jag annars få Madde att läsa?? Iaf, biljetterna till Magnus Carlssons julkonsert i Frändefors kyrka är snudd på slutsåld :O Typ 10-20 biljetter kvar... Bra gjort Madde!!


Förtydligande

Ett litet förtydligande till Madde! (och alla andra behövande)

Det finns två typer av blåmesar, båda typerna har två ben och två ögon och (förhoppningsvis) en hjärna. Så många fler likheter kan jag inte hitta faktiskt... Bildexempel:

ett exempel på typ 1:


Lever i trädkojor och äter bland annat havrekorn och solrosfrön. Har alltid samma kläder på sig, en kroppsstrumpa som är gul på "framsidan" och blå över ryggen. Har banditstreck över ögonen. Andra specifika drag hos typ 1 är en utstående spetsig mun och endast tre tår på varje ben. Armarna kallas också vingar och typ 1 brukar kunna flyga.



"praktexemplar" av Typ 2:


Typ 2 lever oftast i städer och äter det mesta, kan vara antingen köttätare eller vegetarianer. Kläderna varierar också mellan varje individ. Kännetecken finns praktiskt taget inte, man får helt enkelt fråga, blåmesen är nämligen tämligen lik talgoxen, dock finns det bara en typ av talgoxar och den är mest lik typ 1.



Hoppas nu att det blev något klarare i artbestämningen, litar ni inte på mig så får ni skaffa fågelbok eller googla.

//Hanna

Blåmesar, svartmesar och julekorrar

Måste ju bara skriva om en grej som steg upp på biologin... Eller kanske, så kom det ut ur garderoben ;)

Som några av er vet så har Maddes mormor kommit på ett bra ord för homoseexuella; blåmesar. Fråga mig inte varför men Madde och hennes familj använder det ocskå. Och Madde gillar ju Magnus Carlsson och han är ju då blåmes. Därför har skämt som dessa förekommit:

- Ser du blåmesen där ute på grenen?

och

- vet du vart blåmesar bor?
- Nää
- I fågelholken.


Kanske inte ser så roligt ut här men tro mig, vi ligger dubbelvikta hemma hos Madde! Även Madde, (konstigt nog^^)

På biologin pratar vi nu om olika arter som har revir och ett exempel va på småfåglar, bland annat svartmes.

Madde: Finns det svartmesar?
Hanna: Ja, det står det ju i boken! Och så finns det ju blåmesar också...
Madde: Va? Är blåmes en fågel?
Hanna: *förvånat gapflabb* Ja! Visste du inte det?
Madde: Men, nä.. Finns dom verkligen?
Hanna: Fråga någon annan då? *ligger dubbelvikt*

Madde frågar både Anna-Lotta och Carro och får samma svar från dom; Blåmesar finns, på riktigt! Madde är fortfarande väldigt förvånad och skeptisk till detta och tänker så det knakar.

Hanna: Men ärligt! Visste du inte att det fanns blåmesar?
Madde: Nej! Jag trodde mormor bara hitta på nåt...
Hanna: Men. Har du inte fattat dom där skämten om blåmesar i fågelholkar?
Madde: Jahaaaa. Det är därför jag inte har fattat dom.
Hanna: Men Madde!

konversationen fortsatte men ni har fått det viktigaste. Tjena va vi skratta.



Madde; Fågeln ovanför på bilden, det är en äkta blåmes^^

Nu till det där med julekorrar, Piff och Puff har varit i farten i fysiken, och imorrn blir det värre! Idag har vi bara satt upp en hemmagjord rödgrön girlang i taket :) Tar med kameran imorrn så ni också får kika på våran pyntade fysiksal/hemklassrum!!



//Hanna (läs: Puff)

ps. Grattis ni som läste hit ner :)

1 Månad!

Är det till Julafton. Och idag va det så ojuligt som det bara kan bli. Men jag klagar inte för vädret va toppen, sol från klarblå himmel och go luft! Ååh va härligt det är! Just därför blir pyntandet på torsdag i skolan, tror ja!

Nu blev det ett väldigt kort inlägg men måste göra matte. Och nu äntligen logga Piff in på msn... tänkte precis skriva att hon aldrig kommer men icke sa nicke^^

//Hanna

ps. Musse (Y)

Sängsängsäng

Gaah, man blir trött av att lära sig Facebook. Det är ju som en stor bautadjungel och det känns som man går i cirklar... Har väl inte riktigt fattat va det går ut på eftersom det va Piff som tvinga mig ;)

Menmen, är som sagt trött så det skriker. Att Cherokee får grejer som man inte vet orsaken till tär på psyket ska ni veta!

Sweet Dreems

//Hanna<3

ps. Blidde ingen ridtur med Musse...

Varför har vissa otur?

Cherokee är en sån. Berätta ju att han förmodligen fått sig en spark på kotan på vänster fram. Därav ett litet sår och en svullnad. Veterinären kom och ordinerade nån slags pencilinsalva och linda runt. Svullnaden har gått ner och allt har vart toppen. Cherokee har vart ute i hagen och pysslat och mått bra! I lördags åkte dock en sko av på höger fram. Men idag...

Släppte sån tur va inte ut Cherokee eftersom hovslagarn skulle komma och banka på en ny sko. Började mocka och sen lindade jag av "bandaget" och det. Tyckte han såg lite konstig över det knät. Han va inte så irriterad fast jag snurra runt honom och tittade från alla håll och kanter. Jo mycket riktigt va han svullen. Gick in och åt och sa till mamma att han såg lite konstig ut. Hon går ut men kommer in efter 5min och undrar hur i hela världen jag fick av lindan utan ett panikutbrott från Cherokee. Han hade tydligen blitt helt stressad när hon skulle känna och böja. Så jag ut och kände över honom igen. Helt snäll igen. Vi tog ut honom för att se om han halta och ja, det gjorde han! Sen kom vi på att han inte alls ville böja benet... Stackarn. Förmodligen låg lindan eller det under lite knöligt där uppe vid knät och därför blivit svullet.

Så ingen tömkörning idag inte... Suck. Hur lyckas han? Har ett millimeterstort sår ja, då utvecklas det till meterstort sår. Lilla gubben.

//Hanna

ps. Piff o Puff har handlat idag^^
ps2. vi får väl se hur det blir att rida Musse i regn och blåst...

*mindre fint ord* och *superlativ* Musse

*NV2 läser ps.et*

Hela mitt fina inlägg är puts väck. Kom åt nån knapp av misstag och bam! Borta

Men höll på med veckoplanering, kanske va det inte meningen att jag skulle publicera den, vad tror ni?
Tar den i stora drag då:

Måndag: Handla med Piff på håltimmen. Tömkörning med Cherokee på nuntorp. Rida Musse
Tisdag: ev. Plugga lite matte och biologi. Hästarna?
Onsdag: ev. Plugga lite matte och biologi. Hästarna?
Torsdag: Cherokee? Markarbete med Musse i Mellerud
Fredag: Till morfar och pynta inför advent. Motionera Musse
Lördag och Söndag: Biologi-plugg. Motionera hästar!


Idag har jag grejat med foton som sagt, inte ett dugg klokare blidde jag av det men.. Sen begav jag mig ut till Nuntorp med Mussepusse. Hoppa lite studs. Gick sketabra! Utom några gånger då han inte alls ville ta ett extra galoppsprång utan hävde sig in i studsen... Det var dessutom ganska kort emellan så det hade ju blivit bättre om han hade väntat men inte då!

Sen tog mamma bort alla utom ett hinder så det blev ett räcke. När det låg på 60-70 så hamna vi i ett mellanläge och såklart, istället för Cherokee-varianten och trampa om, så hoppar han av alldeles för tidigt. Suck. Men sen gick det som smort. Han lyssna på mig hela tiden och backade av fint! Högsta låg väl på 90 och det såg inte ens högt ut. I somras hade jag inte ens styrt på det under dödshot... Menmen, hade väl 110-banan som jag hoppa för nina kvar i huvudet^^

Nu ikväll blir det PDS (Playa Del Sol) och sen sängen :)

//Hanna<3

ps. Nv2: vi ska ju försöka fixa till ett fotoalbum till bernt! Har ni ngr bra bilder på klassen/er själva/bernt på datorn så kan ni väl skicka dom så kan jag eller Carro beställa dom sen!

Mkt bilder

Ja, jag håller på med bilder nu, ska fixa lite bilder, ta bort röda ögon osv.. sen blir det beställning...
Har bland annat tittat på "gamla" bilder.

Här kommer 2:



Krokusar...



Håverud vid akvedukten.

//Hanna

Förvånad

Ja, det blir man när man vaknar och solen skiner från en klarblå himmel! Gött! På morgonen åkte jag och mamma den "lilla" biten upp till Grums och hämta sadeln :) Äntligen, att rida 5dagar i sträck i dressyrsadel är väl inte riktigt min grej kanske..

red i sadeln på eftermiddagen och det gick ... bra en stund. Tills jag började kräva att han skulle lyssna på skänklarna. Han ville inte alls flytta sig åt sidan eller göra framdelsvändningar, han la istället i racerväxeln (läs: backen) och backa i full fart och någon gång emellan för att variera sig så blev det stegring istället. Suck. Fick till det någulunda i slutet...

Ikväll hoppas jag på dansbandskampen, men mamma vill väl antagligen se på robinson... Jaja, vi får väl se hur det går. Imorrn blir det nuntorp med Musse, går ju inte att rida ett riktigt stenhårt pass hemma. Hade tänkt att han skulle få trava över bommar och hoppa lite studs :)

//Hanna

ps. Cherokee har kvar såret på vänster fram, har ett nytt litet sår på höger bak och har tappat skon på höger fram... Suck, hur lyckas han?


Lite mer energi...

Ja tack! det vore inte fel! Har vart ute och pysslat med hästarna i sketvädret, red Musse en stund och det gick finnemang. Provocera inte fram nåt dumt, men ändå^^

Ikväll blir det idol, och jag kan inte bestämma mig vem som ska åka ut, Reza eller Mariette. Båda sjunger jättebra men Rezas personlighet som kommer igenom rutan gillar jag inte och Mariette har ju trots allt släppt en skiva... Men som sagt, det börjar bli tufft nu!

//Hanna

ps. ni får en bild:



inte världens bästa och ja, jätten Musse är större än mini-Kotte ;)

orkar inte ens skriva ps idag...

Idag är ingen bra dag, eller jo, började hyfsat. "Skippade" spanskan för att istället lyssna på Ingrid, Anders syrra, som går på högskola i Halmstad. Lyckligtvis tog det hela lektionen och dessutom vart de intressant! Börjar inse att det finns högskolekurser om nästan allting!

Efter det har det bara gått utför, på engelskan kände jag mig lite hmm. dåsig och trött. (inte konstigt kanske?) på bussen va det hur varmt som helst och sen gå genom Brålanda med tjock vinterjacka, blä. Hoppade in på Ica som jag brukar göra på fredagar och köpa typ bulle eller nåt, men kände verkligen inte för det. Sen tog det evigheter att cykla hem. Höll nästan på att blåsa i diket i duggregnet. När jag väl kom hem, trodde jag att jag skulle somna stående. Ut till hästarna, och med tanke på dagen i övrigt blev det ju inte bättre där. Dörrarna in till där dom blöta 3-ton-täckena hängde ville naturligtvis inte öppna sig så va tvungen att klättra och balansera lite och öppna innifrån. Hästarna va otåliga och ville inte som jag alls. humöret + tålamodet sjönk ännu mer. Och sen, skulle jag ju stänga dörrarna igen och klättra tillbaka, men inte då. Dörrarna ville inte alls gå igen, suck. Sluta med att jag va skitsur och arg på allt och gick in med trötta men arga steg.

Just nu går det julmusik på datorn och huvudet bankar lite + att jag snart somnar så jag får väl sluta nu...

//Hanna

Hoppelihopp

Nej, vi hoppade inte på träningen. Men musse gjorde det. Han är nämligen en bestämd herre som inte alls vill att något ska va jobbigt, det vill jag. I skänkelvikningarna studsa han på stället och galoppera samtidigt. I själva galoppen sparka han bakut nästan hela tiden. Sicken fjant. Men men, förutom hoppeliskutten gick träningen riktigt bra! Sen om jag kan gå imorrn eller inte, det är en annan fråga...

Dagen förövrigt har vart en sån där grådassig, trist dag. Har inte mer att säga om den. Det kunde vart värre men också 1000 ggr bättre!

The end

//Hanna

ps. Jag, Carro och Madde heter numera; Puff, Piff, Puff!

Snabbtsnabbtsupersnabbt

.. inlägg blir det idag, ska iväg och träna dressyr för Nina Persson... Mot självmordsförsöket ;) Nädå. Måste gå

//Hanna

Meningslöst inlägg

Säger bara en sak:

SOV GOTT ALLIHOPA


Dröm något sött också hörrni!






//Hanna♥


Pissväder

Regn hela dagen. blä! Kan ju bara nämna att jag fick en störtskur med hagel över mig i morse. Det finns ingen busskur på min sida. Andra sidans var knökad. suck. Dessutom åskade det som attan. Isch!

Annars har väl dagen vart rätt okej. Jag lekte proffsfotograf med Piffs mobilkamera (12.1 Mpx) och Madde lekte fotomodell! Vissa blev riktigt bra!

Har verkligen inget att skriva just idag, kan ju passa på att berömma min pappa för att han va så gullig och åkte tidigt från jobbet så jag slapp cykla hem i regnet. Däremot kom bussen lite tidigare än pappa. En sisådär 20min... Helt ensam i Brålanda, så vad gör man, jo! In i Möbelhörnan såklart! Gick nog en 5 varv där inne, från ingången till allt ljus och tillbaka. Dom undrade nog va jag gjorde^^ Men det va varmt och skönt! MEN, eftersom jackan (läs: hela jag) va en aning blöt så kunde jag ju inte provsitta alla fåtöljer, dom har världens goaste utan massage och en med. mmm så gosigt. Men inte idag inte... :(

//Hanna♥

ps. vi ska ha ett mossigt prov i december, fast inte om mossor ;)

En mindre nöjd ponny...

Som en av er läsare (Piff) uppmärksammade (höll på att bli uppmärksimmade) i Hiss&Diss är Cherokee skadad. Inte kul alls. Förmodligen har musse sparkat honom på kotan, vänster fram. Så där har han ett ytligt minisår dock har det vart världens svullnad. Nu har han stått inne i 3 dagar med bandage och grejer och blitt lite bättre. Idag kom dessutom distrikstvetrinären och kika på honom.. Suck.

Vissa regler gäller i ett stall, särskilt då med en lättupprörd Cherokee: STRESSA INTE. Vad tror ni herr veterinär gjorde? Jodå, stressa. Hejåhå. Cherokee är otroligt hög integritet (ungefär som ett fux-sto) och ogillar dessutom veterinärer och framförallt, sprutor! Det sket herr veterinär fullständigt i! Han nästintill sprang runt cherokee, klappa inte på halsen för att lugna honom eller något. Inte konstigt att Cherokee protestera vilt genom att sparka bakut när han skulle ta tempen. Sen så krångla sprutorna och herr veterinär blev om än mer stressad. Stackars liten Cherokee, han visste väl knappt ut eller in. Men, vi har iaf fått en hög med salvor att ha på såret.

Förresten, cherokee tycker det är väldigt synd om honom. Så vi släppte ut honom i sjukhagen med en tuss hö i typ 45min. Det regna och va mörkt. Cherokee har aldrig vart så lugn under de förhållandena... Stackars liten plutt!

Och på tal om Cherokee, måste ju bara säga att han kan allt hitta på saker när han inte är helt nöjd. En träning förra hösten va han förfärlig så Nina skulle rida. Hon bröt handleden. Nej. Hon trillade inte av, för det ville hon inte framför massa ponnybarn, så istället slog hon i handen i manken för att inte trilla av. Ajajaj. Cherokee blev till och med omnämnd i hennes blogg.

Utdrag: En mindre nöjd ponny bjöd mig på lite cirkus konster, vilket resulterade i att min handled, som kom emot manken och vred sig ett halvt varv, forfarande är i bandage.

Lilla Cherokee då... mindre nöjd ponny va väl en smula underdrift men...

//Hanna♥

Tjiho!!

Nu kan ni kommentera hur mycket som helst igen^^ (får ju så himla många sådana varje dag...)

Måste berömma kundtjänst för ett snabbt och lättläst svar! Det va ju jättelätt egentligen, när man vet... Tack Nina på kundtjänt!

//Hanna :)

ps. Musse gick bra trots regn... ;)

HJÄÄLP

varför kan ni inte kommentera på min blogg?? På alla andras går det ju... Därför jag aldrig får kommentarer :S

Kan nån hjälpa mig fixa med inställningarna??

//Hanna i panik

Vadå julstämning? :)

gaah, längtar som *** till jul! eller nja, mer till 1a advent då alla ljusstakar kommer upp och lyser i fönstren! Jag, Madde och Carro hade världens bästa idé, vi måste ju fixa julmusik till avslutningen med klassen, men de va lätt fixat, jag och Carro har samma julskiva med massa bra låtar på :) Men vi har ju en liten hemlighet också! Dahlstiernska-elever (Nv och Te) kommer nog märka något misstänker jag! Blir helt i extas när jag tänker på det :D Gaah längtar, måndag så!

Nä nu måste jag räkna och fixa musse, ska rida lite idag... Carro: I will be back! hehe

//Hanna

ps. gissa musiken jag lyssnar på nu! Kanske inte jättesvårt^^

Snabbis

Musse är underbar! Han hoppar i alla lägen, dock så bocka han efter en oxer pga ett gigantiskt språng... :) Tillslut blev det en bana på 110 :) DET va inte igår kan jag ju säga ;)

Nu blir det mat!

//Hanna

Hiss&Diss

Hiss:

* Kottes hoppteknik och vilja
* Musse!
* Cherokee som är lugn trots boxvila
* Mina bästa ridbyxor!
* Solen!

Diss:

* Att Kotte klia sönder mina bästa ridbyxor
* Regn och allmänt päckelväder
* Min mobil som bara är konstig
* Att Cherokee alltid råkar ut för skador
* Kackelsvanar, dom låter. Mycket.

//Hanna¤

ps. orkade inte ladda upp finfina hiss&diss-bilder...

Ingen rolig dag...

Eller ja, det stämmer kanske inte helt. Har iaf vart upp till grums idag för sadelmojs. köpte en sadelgjord också :) Messa med madde och när vi kommit in i värmland börje ja skrive så här då, me e på slute på alle ord. och *vi är ju i värmland*

Madde trodde uppenbarligen inte på mig, för ca 5min senare tyckte hon att jag skulle komma till henne på direkten. Bra Madde! Fick en liten ursäkt; jag trodde du ljög...    Suck.

Resten av dagen, jag menade ridningen, gick rent ut sagt åt helvete. Vi lämnade ju in hoppsadeln uppe i grums för omstoppning, så det blev till att rida i dressyrsadeln. men när motivationen är 0, vädret piss och det varken går att sitta ner eller rida lätt i sadeln med balans så blir det inge bra alls. Red i typ 15min sen gav jag faktiskt upp.

Inte riktigt likt mig, eller jo, kanske. Jag är varken bryt ihop eller bit ihop, jag är mer, hmm, bryt ihop en stund sen bit ihop och gör om, gör rätt! Jag tror man behöver bryta ihop en stund för att det ska kunna bli bra, eller åtminstone jag behöver det!

Nä, nu blir det körslaget (mamma och pappas röster) och dansbandskampen i pauserna (min röst)

//DansbandsHanna ;)

ps. påminnelse till mig själv: Ring Madde imorrn och pressa lite info!! ^^

Snöstrom och idol!

Ja, det är väl det som hänt idag, inte lika mycket cirkus hannamadde för vi va riktigt lugna idag! chokerande, ja vet! Menmen, va ute och red i snöstormen förut. Och nu har jag bakat pizza och ätit så nu är det idol som gäller.

Och på tal om idol! Åker inte Eddie ut idag så ... aa jag vet inte vad jag gör! Han är ärligt talat jättesämst!! 

*åter till idol*

//Hanna <3

ps. duetten mellan erik och tove kan bli kanon!

Cirkus i stan, Cirkus HannaMadde

Idag har vart den mest surrealistiska dagen på länge! Herregud säger jag!

På morgonen va det väl inget speciellt, men när vi snart är i mellerud, ja då är det bom stopp på vägen, jag och madde tyckte naturligtvis att detta va spännande, med tanke på att våra liv är rätt döda annars. Vi bara, "torsdagsmorgon med twist!" och "lite mer mmm i livet!" haha ganska stört med tanke på att det va en trafikolycka. Men ju mer klockan tickade så förstog vi ju att vi kommer nog lite sent till skolan. Dock va ju läraren med bussen så ja... Vi stog väl där i ca 30 min... Vi brukar va i skolan 08.10 vi va i skolan 08.45 :) Tydligen va det 3 påtända norrmän som hade kört av vägen, ut på ett gärde och sen kört där ett tag. Med 100kg knark i bagagen^^ Gudars

Mattelektionen sen va ju bara uppochner, med lite interna skämt mellan mig och madde ;P hehe, engelska drog väl ner lite på energin men sen va de matte igen... därefter lunch och hål. På hålet va det introtävling, dock va det mina låtar så jag fick inte va me... Menmen. Sen spanska med petra och maryam. suck. Vi står och pratar med en lärare medan vi väntar på Lill (rätt lärare). Hon kom 5 min sent, men istället för att sätta igång lektionen ställer hon sig med oss och pratar i ca 5-10min. vadå sjukt?! Sen fick vi välja mellan reflexiva verb och film, a jo visst vilket tror ni vi valde? haha, dock har den filmen vart lite konstig, funkat ibland men ibland inte. Så vi satte i skivan i projektorgrejen, ljudet fungera dock inte och den nödvändiga fjärren va puts väck. Så Lill sprang runt i skolan och letade, utan resultat.. Det slutade med att en annan lärare fick hjälpa oss och vi hamnade i ett annat klassrum. Då var det typ 15min kvar.. Behöver jag säga att Lill är virrig?

Sen va det dubbeltimme naturkunskap, mkt giftig lektion^^ (vi snacka miljögifter) de va dock inte bara jag och Madde som va ganska trötta och hade cirkus. Goa kommentarer hela tiden och asgarv. Stackars lärare (som förresten är norsk..) Går inte riktigt att beskriva men!

På bussen va vi ju inte mindre flumm utan satt och diskuterade hur den där olyckan gått till, dom körde mot ljuset. hehe

Nu måste jag sluta, har träning om en stund...

//Hanna

ps. är trött och kommer leva i 300år (ett skratt förlänger livet vet ni!!)

Musik för hela slanten... och en och annan häst ;)

Vet ni? Utan musik skulle världen va, hmm, hemsk är nog rätt ord. Så mycket känslor som finns laddade i en låt, obeskrivligt! Man säger ju att en bild säger mer än 1000 ord men en låt säger mer, mycket mer! och tänk hur många låtar det finns! Jag tror alla har minst en låt varmt om hjärtat, en som betyder mer än alla andra tillsammans på grund av till exempel ett minne eller en erfarenhet eller kanske en betydelsefull människa. Man kan nog inte riktigt beskriva för en okänd varför just den låten betyder så mycket, eller jag kan knappt det för de jag känner...

Dagens låttips: Måns Zelmerlöw - Impossible



Till något helt annat, hästar :P Kan ju inte låta bli, om bloggen ska handla om mitt liv för ni baske mig stå ut med lite hästsnack! Hästarna gick iallafall bra idag, trots nästan-svart-natt. Tyvärr har jag gjort ett ganska knepigt val, (i hästväg) ska nämligen avstå tävlingen på söndag, trots bristen på sådana. Musses sadel ska stoppas om och måste va borta i cirka en vecka och jag kan ju inte hoppa i dressyrsadel! Är besviken att det inte gick att ordna på annat vis menmen, får väl överleva ändå. På något sätt.

Nä, nu till planer, imorrn blir det skola med "inställd" (lärarna på möte?!) sista lektion :) Därefter så blir det nuntorp med lille Cherokee för tömkörning! Det går nästan bättre än ridningen nu ju...

//Hanna∑

ps. det där tecknet efter mitt namn; har man typ 2^3 mattelektioner +  √(9) fysiklektioner i veckan så får man lite arbets- och miljöskador....
ps2. 2^3 = 8   √(9) = 3    ∑ = summan är
 
 

Jag är med i en utlottning :)



//Hanna

Hur man ger en katt ett piller!

Idag blir det en manual för alla er med katt! Har ni också upptäckt hur svårt det är att ge en katt ett piller, här kommer den ultimata guiden!

1. Lyft upp katten i armvecket såsom du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sida om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, medan du håller pillret i handflatan. När katten öppnar sin mun, låt pillret rulla in i munnen. Låt nu katten stänga sin mun så den kan svälja i lugn och ro.

2. Ta upp pillret från golvet och hämta katten bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen och upprepa proceduren från punkt 1.

3. Hämta tillbaka katten från sovrummet och släng det uppblötta pillret.

4. Ta fram ett nytt piller från aluminiumförpackningen, håll katten i vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.

5. Fiska upp pillret ut akvariet och plocka ner katten från bokhyllans översta hylla. Ropa in din maka/make/sambo från trädgården.

6. Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din maka/make/sambo att hålla kattens huvud samtidigt som du för in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida längs linjalen och gnip kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång sväljreflexerna.

7. Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ur förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa en ny linjal och laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.

8. Vira in katten i ett badlakan och be makan/maken/sambon att ligga uppe på katten så att kattens huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.

9. Läs på bipacksedeln så att du försäkrar dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt på ett plåster på din makas/makes/sambos arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.

10. Hämta katten från grannens trädgårdsbord. Hämta ett nytt piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.

11. Hämta en skruvmejsel ur garaget och sätt tillbaka skåpsluckan på sina gångjärn. Sätt på ett skyddsförband på den kind. Ring din husläkare och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nedblodade t-shirt och hämta en ny i garderoben.

12. Ring brandkåren och be den plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret från folieförpackningen.

13. Surra ihop kattens framben med bakbenen med ståltråd och fäst stadigt till ett ben på matrumsbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor oxfilé. Håll huvudet vertikalt och spola ner en eller två liter vatten för att skölja ner pillret.

14. Be din maka/make/sambo köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt matsalsbord.

15. Ring Blå Stjärnan och be dem hämta kattjäveln. Kolla med din lokala zooaffär hur mycket en hamster kostar.




Hur man ger sin hund ett piller:

1. Vira in pillret i en skiva bacon. Klart!



//Hanna♥


Hannas special + annat smått och gott

Hallojsan

Frågar mig själv ibland varför jag ens loggar in här, när jag ändå vet att jag inte har något att skriva om. Meningslöst... Men brukar ju lösa sig ändå! Jag får väl knåpa ihop något roligt iaf ;)

Idag är det ju fars dag och det fick mig att gå upp tidigt (07.45), ut med hästarna och sen in och göra frukost. Stekt korv, scrambled eggs och hannas special. Det sistnämnda är min egna macka som jag har komponerat alldeles själv :P  Kan ju lika gärna skriva ett "recept" eftersom jag fortfarande inte har knåpat ihop något bra att skriva om^^

Hannas special (till en normal-ätande människa)

* Två brödskivor, tex runda polarbröd eller jättefranska
* Ett ägg
* Lite sallad, skinka och ost

Gör så här:

Lägg först lagom mycket ost på båda brödskivorna och micra dom till osten har smält. Vändstek ägget. Skölj salladen och lägg den och en skinkskiva på den ena micrade mackan. Lägg på ägget och till sist den andra micrade mackan. KLART!

Inte alls svårt :)

Resten av min dag kommer jag att tillbringa i sällskap av mamma, pappa och morfar. Ska också hinna med att motionera två hästar. Och kanske kanske titta lite på engelskaboken...

//Hanna♣

ps. nu hade jag en klöver efter mitt namn^^


Julklappsdiskuterande

Hallojsan

Händer inget intressant i mitt liv just nu, lite idétorka osv... Men, idag har jag tatt det lugnt, mockat, ridit cherokee, lagat mat och sett på Twilight för 154546 gången :) I like it!

Nu har morfar kommit igen, han va här igår och kommer imorrn med :) Och på tal om morfar, håller på med en skitfrän julklapp, men eftersom han läser bloggen ibland så tänker jag inte skriva det här^^

Och på tal om julklappar! Har ni köpt någon än? Inte jag, och jag är bra på att få panik, kommer aldrig på vad jag ska köpa i förväg så det brukar sluta med att jag går in i en trevlig affär och sen går på känsla, bra på sätt och vis men ibland infinner sig inte den där känslan av att den här blir perfekt till den personen, och blir det panik kan jag lova!



När jag ändå tjattrar om julklappar, brukar ni skriva lista på vad ni önskar er? Det brukar faktiskt jag göra! Men, när jag väl kommer på den ultimata hann-julklappen är jag inte i närheten av en penna och tänker, äh jag kommer ihåg det ändå, jag skriver upp det senare. Jovisst, och om jag någon gång skriver upp en lista, finns den när mamma ska handla julklappar? nejdå, puts väck!

*Stort problem det där^^*

//Hanna♥

ps. innan inlägget va klart löd rubriken: rubrik: ingen aning...
ps2. är det bara jag och madde som lyssnar på jullåtar så här års?


Hiss&Diss

Idag blir det en enkel hiss&diss!



Diss:

* Regn!
* Svårlastade hästar (musse)
* Förkyldning
* Snö som inte stannar...





Hiss:

* Cherokee!
* Snö :)
* Madde som alltid finns!
* Att morfar är såppas klar i huvet som han är! Gamle krutgubben^^



//Hanna♥

ps. måste hitta bättre hiss&diss-bilder!

Lite smått stressad

Idag har vart en galen dag! Helt uppochner... På biologin va vi ute i skogen, i snöstormen^^ skojsigt va det faktiskt! Vi fick ju varm saft och pepparkakor :)

När jag kom hem blev det lite slapp och sen ut i blåsten. Iväg med Cherokee för att tömköra på nuntorp för Anders! Skitbra gick de!! Nu har jag ätit lite och snart ska vi iväg med musse till nuntorp för vanlig motion, vägrar rida i snöstormen!

//Hanna♥

ps. tränar engelskaglosor nu... jättesvåra!!

Litet mini-uppehåll

Det har jag haft, har helt enkelt inte orkat skriva ett smack!

Men, igår skulle jag ha tränat med lille plutten på typ första gången på massa månader, men nejdå! Den blidde inställd! Nina, som aldrig är sjuk, va sjuk... Suck. Men kanske tur det eftersom jag hade världens ondaste nacke igår, lite bättre idag men inte mycket!! (Fråga mig inte vad jag har gjort!)

Imorrn ska min kära klass ut i skogen och (gå vilse?) greja på biologin! Stövlar here I come :) Dessutom skulle de typ bara va 2+ ute och kanske snöblask... Kan bli skojsigt detta!

Just nu håller jag på att leta utländska nyheter på engelska medans min katt Tuss ligger på soffan och sover, lyckosen!

//Hanna♥

RSS 2.0