Klubbtävling och vårtecken

Shit, jag är nästintill chockad! Så bra gick klubbtävlingen. Jag visste att om bara Musse sköter sig och inte ser spöken varannan meter så hade jag ganska stor chans att få typ 60% (50% = godkänt) Jojo. Fick bra långt över 60% :) Dock så dömde hon ganska snällt. Hästen före mig va nästintill galen och studsade rätt bra, den fick över 60%, skulle inte ens vart godkänd ju... Men men, jag är sjukt nöjd. Hade dock en liten miss efter skritten. Musse tyckte det va väldigt bekvämt med fri skritt och ville inte alls börja trava igen. Galoppfattningen som skulle vara 2m efter blev därför, inte så bra. Fick en 4a för det. Enda 4an faktiskt. Hade en 5a också, saktade inte av tillräckligt fort efter galoppen menmen. Fick ngr 6or också men mest 7or och 8or :) För icke-dressyrkunniga. Man får poäng för varje grej man gör från 0-10 där 10 är bäst!

Det va gårdagen det. Ida har jag sett många vårtecken. 

* Sommartid
* Krokusar (inte utslagna men)
* Snödroppar
* Påskliljeknoppar
* Stubben på stubbåkern utanför

Och ett kärt återseende. Svanar. På någe vis har vi alltid mycket svanar på våren och hösten när de flyttar. Förra året va de typ miljarder på ett gärde... Nu är de tillbaka. På nästan samma åker. Dock är det nog bara en rastplats, dom landar efter att ha flygit runt, runt, runt. Sen efter 10-15 min tar de sats och flyger upp i luften igen. Kafferast, lunchpaus eller kissepaus. Vad vet jag...?

//Hanna

Sjukt

Herregud säger jag. Tittar/lyssnar på uppdrag granskning på svtplay. Om "Linnea" och "Jennifer" i Bjästa som blev våldtagna och hånade. HEMSKT! Hur fasiken kan det bli såhär? Man hyllar "Oskar", stöttar honom till 100%. Tjejerna däremot blev hånade, mobbade och ingen trodde på dem. Fy helvete vilka sjuka människor! Alla vuxna, hela skolan, till och med prästen är emot tjejerna. Sån himla tur att åklagarna gjorde ett bra jobb!

Men, trots att han blir dömd, har erkänt och allt, så tror de fortfarande inte på "Linnea" och "Jennifer".

//Hanna

FY FASIKEN!

Huga scary!

Har vart lite inaktiv här känner jag menmen. Har iaf tränat och ridit och kämpat ganska mycket dom senaste dagarna... På lördag blir de första "tävlingen" för året. Och, (trodde aldrig jag skulle säga detta) i dressyr. Kan bli spännande. Hoppas Musse sköter sig som attan! ;)

Igår va jag på nuntorp me Musse i hopp om att få träna lite på programmet. Jojjo. I början vart de bara 6-8 hästar där. Går ganska bra trots att ingen rider samma som en själv. I slutet vart de 11 (!) hästar där. KAOS! Började nästan likna framridningen i Trollhättan förra året. 20 hästar på en 20m-volt. Där red vi iaf åt samma håll...

Ikväll däremot ska Cherokee med till Mellerud på antingen markarbete eller hoppning. Vi får se ;)

å just de. Vaccinera mig förut. Det brukar ta typ 5min och sen hem igen. Inte denna gången. Själva sprutan gick finemang. Det blödde dock lite och såklart, *nyfiken* tittar jag på det. Men, sköterskan hann sätta på plåster. Men sen börja det svartna och pang. Borta. Tur att jag satt tillbakalutad i en stol och höll i mig, åtminstone innan jag svimmade... Asså, så himla läskigt! Sen bara de höll på å svartna å yra igen så jag fick lägga mig i en annan stol i typ en halvtimme. Sköterskan va hur gullig som helst och gav mig varm choklad sen o grejer. Men shit va rädd jag blev. Men, lite tryggare att svimma på vårdcentralen.. Förra gången jag svimma trilla jag på gräsklipparen. Den stog stilla men ändå... Aoo

//Hanna

aaooo

min hand gör ont. Skitjobbigt att anstränga sig för att skriva fint. Sommarjobbsansökan... pust

Ikväll blir det träning, eller ja, ikväll och ikväll, snart ju :) Tar med Musse-busen idag iaf. Nä, de va allt för idag.

//Hanna

Delat inlägg

Glad Hanna:

Måste ju berätta att jag faktiskt hoppa med Cherokee i ridhuset idag :) Eller ja, typ 5 språng över ett pyttekryss men har man en ponny som inte har hoppat på ett bra tag så har man. Han hoppa jättefint och tyckte de va skitskoj:) Däremot blev de tvärnit första gången på travbommarna. Typiskt Cherokee!


Inte fullt lika glad Hanna:

Just nu är jag sjukt förvirrad. Vet inte vad jag vill, med något. Jag velar fram och tillbaka men nu måste jag faktiskt vara ärlig mot mig själv och bestämma mig. Såhär kan jag ju inte hålla på! Huga, jag måste bestämma mig. Inte leta tecken på massa saker. Känn efter i magen och hjärtat. Känns det rätt? Dåså, go for it. Inte rätt? Nä men skit i det då! Suck. Jag vill ha kontroll och full koll på läget, har jag det nu? Näädå!

//Hanna

Glass

Testade vilken av GB.s nya glassar jag va. Blev Solero Pineapple! Så här stog de om den/mig:

Du är hälsan själv! Fritiden går åt på gymmet och den perfekta söndagen startar med en fruktsallad och yoga - helst utomhus.

Hmm.. vet inte jag om det stämmer fullt och helt... ;)



//Hanna

Go dag

Idag har solen lyst :) Men, det har vart storm också... Och på tal om väder och vind, jag har alltid velat ha en hage med en bäck i. Jag har det nu. Och en sjö. + en massa snö. Den gick å gå på en bra bit men så vips, sjönk jag ner så jag hade snö över knäna. Så ett tips, gå på fast mark!

Har tömkört lille Cherokee idag och de gick finemang. Har också varit i ridhuset med Musse och de gick ännu mera finemang :) Red igenom ett dressyrprogram och det gick också bra, tills efter galoppen. Musse va låååång och stark och ville inte alls gå gå lugnt och sansat. Sen jobba jag igenom honom ordenligt :)

Madde kom också efter ett tag. Stackars liten som alltid vill va själv i ridhuset. Hon såg lite snopen ut måste jag medge ;) Och på tal om Madde, ang. din kommentar. ALDRIG I LIVET att jag gör några ankhopp eller några discomoves. GLÖM!!!! Så, nöjd? nu har du fått svar ;)

Nu blir det ... jag vet inte, förmodligen körslaget. Jag är nedröstad...

//Hanna


Hur lyckas jag?

Ja, som sagt har vart på hoppträning idag, den gick galant :) Hoppade ganska mycket studs vilket Musse bara blir bättre och bättre på! Nästan mjuk i studsen nu ;) Sen va den en kryssoxer. Alltså 2 bommar fram, 2 bommar bak som kryss. Musse tyckte att oxern va fel byggd och stannade en gång. Sen, en oxer med galoppbom framför, kom lite fel in så han fick dubbeltrampa mellan bommen och hindret (trångt). Det innebar att vi inte va i perfekt balans/harmoni och aj, råkade få upp "knoppen" på spöt på hakan. Och gissa vad! Det har blivit en bula, slående lik en finne men icke. En präktig bula! Aj!

Nu ska jag sova. Gonatt

//Hanna

Har ingen rubrik idag

Suck.. sa redan imorse att denna dagen blir inte skojig och tänk va rätt jag hade. Anledningen: Somna halv 12 igår efter träningen som drog över tiden med sisådär en halvtimme. För lite sömn = huvudvärk. Usch. Och, jag har verkligen inte haft någon tur alls idag. Vi spelade kort (skitgubbe). Av typ 20 gånger vann jag (värt en fanfar) *fanfar* hela 1 gång. Förlora nästan alla dom andra... Måste va rekord i att va skitgubbe.! Men, enligt det gamla ordspråket borde det innebära att jag har tur i kärlek?! Inget jag märker av just nu men... ;)

Men, en rolig (?) grej har jag gjort idag :) Trodde aldrig jag skulle säga att biologin va rolig, men våran labb va faktiskt rolig! Vi håller på med evolutionen, vi byggde "svalor" och sen slumpa vi fram nya egenskaper. Behöver jag säga att vi (jag, Carro och Anna-Lotta) vann? Den flög långt och enligt läraren längst någonsin! Behöver nog inte heller nämna att några killar blev ganska sura på att vi vann... Dom hånade nämligen oss ganska mycket men, (ännu ett ordspråk) skrattar bäst som skrattar sist :)

Väl hemma, dags för ridning. Helt värdelöst att rida idag. Underlaget va värsta på ett bra tag. kallt va de också. Nu gör jag engelskaläxa (hmm...sanning med modifikation) huga, gillar inte engelska.

//Hanna

ps. träningen igår för Anna gick kanonbra!

Hur lyckas du?

MaddeMaddeMadde.



Ajajaj (bokstavligt, ordagrant). Första delen av historien är kanske inte så rolig. Men, ni måste ju veta den annars blir inte resten kul...

I söndags va iaf Madde och åkte skidor, längdskidor. I uppenbarligen ganska isiga spår. Eller ja, åkte och åkte. Jo men de gjorde hon, första biten på skidorna faktiskt! Sen, i en lång backe med kurvor gick det inte riktigt lika bra. Nu åkte Madde på huvudet istället för på skidorna... (testa INTE hemma) För att skippa detaljerna så fick hon hjärnskakning, skrapsår i anstiket och ja, läppen fastna i tandställning (huu ryser bara jag skriver de). Så ett ordentligt slag på tänderna alltså.. Därav ett tandläkarbesök istället för idrott. Och här kommer det roliga.

Jag och Carro, snälla kompisar som vi är, ska berätta detta för våra lärare. Först för den ene.

"Madde är hos tandläkaren. Hon åkte skidor och fick hjärnskakning och läppen fastna i tandställningen så dom måste kolla upp tänderna."

Han förstår inte riktigt så han ropar på den andre och säger

"Madde kommer inte idag för hon va hos tandläkaren och blev bedövad så hon fick hjärnskakning. Dom använde förmodligen en stor klubba för att bedöva henne, och slog så hårt så läppen fastna i tandställningen."

Suck... Den andres kommentar när han får reda på vad som egentligen hänt:

"Jag är glad att hon ska ha lektion i bugg och inte i skidor..."

Hmm...

Menmen, madde lever! :)
För min del nu blir det snart markarbetesträning för Anna Wessman med Musse! Kan bli spännande. Enda nackdelen är att den börjar 20.30. Innebär att jag är hemma, typ mitt i natten.

//Hanna

Bakabaka

Japp, ikväll har jag mycket att göra. Nu blir det motionera hästarna, helst hinna ut me lille Kotte också, å helst hinna en tur på skidorna. Dessutom måste jag baka till klassen imorrn... Vill gärna hinna va färdig me allt innan kl 20... Kan bli tufft, 3h på mig. (Det går aldrig) Menmen, datorn blir det inget med då pappa måste ha den snabbtänkte...

//Hanna

ps. just nu håller Tusse på å leka med mina mjukisbyxor, har inte dom på mig sån tur är! Svansen är också busig, den rör på sig ;) (OBS, kortet är inte taget nyligen.. me tanke på icke-snön)

Sovmorgon<3

Eller ja, så mycket till sovmorgon vet jag inte om det blev, gick ju upp 07.20 ändå så... Har hunnit med frukost, mockning och duschen :)

Men, ska cykla till bussen sen, på isen... Hoppas gröna faran är taggad! Har bara 2 lektioner... Religion och ridteori. Pust.

//Hanna

Final Melodifestivalen

Å så var det svenska jippot över för denna gången. En helt okej låt och artist vann, Anna Bergendahl - This is my life. Trots att hon fick flest röster av svenska folket är över 50% (enligt en omröstning på expressen.se) missnöjda över vinnaren. Kan ju lägga till att innan finalen ville en majoritet att Anna skulle vinna finalen (enligt en omröstning på expressen.se). Hmm..

Jag, personligen, tyckte bäst om Eric Saade men han kom ju 3a totalt och 2a av folket :) Men, med risk för att få många emot mig, va fasiken gjorde Björn Gustavsson (f eller v?) i Salem al Fakirs nummer? Så jäkla fjantigt! Förstår inte riktigt vad han gjorde där. Kan någon förklara?

      +       = ???

Och en grej till som är riktigt fjantigt. Detta var ju uttagningen av SVERIGES representant till Eurovision, varför ska då 6 andra länder hjälpa (??) till att utse SVERIGES representant? Bara usch! Nä, sparka internationella juryn och Christer Sjögren, in med Hanna och Madde och bam, vi vinner hela skiten!

Nä, Grattis till Anna!



//Hanna

Bloggtorka...

Har verkligen haft fullt upp hela veckan = inget bloggande.

Men, nya tag nu, har vart uppe ett bra tag redan sen typ 7-halv8 :) Åkt ett pass skidor i strålande sol, -2 och nästan ingen vind, vadå perfekt?

Idag blir det till att motionera 3 hästar, varav 1 ev. på nuntorp i eftermiddag. Och sen, kvällens (helgens?) höjdpunkt: Final i melodifestivalen. Och jag har verkligen ingen aning om vem som vinner. Däremot hoppas jag på Eric Saade - Manboy, så himla bra låt verkligen, sätter sig på hjärnan på nolltid :) Motsatsen, alltså de jag verkligen inte håller någon tumme i världen för, Peter Jöback och ja, ingen mer faktiskt. Det blir ändå okej om de övriga 8 vinner...

Nä, nu blir de ut o rida.

//Hanna

ps. jag ser marken, jag ser marken, på en liten, liten fläck iaf ;)

lite halvpanik

Just nu har jag alldeles för mycket att göra, har två stora prov imorrn och på torsdag, har två hästar som ska hållas igång och ja, man kommer inte hem 5-10 min efter man har slutat när man pendlar. Skulle ju kunna läsa i bussen men jag brukar bli åksjuk då så ja.. Pust. Och hästarna tar mer tid än va man tror. Dom ska borstas, broddas, fixas iordning. Och tyvärr blir det ju bara en i taget i typ 40min.

Nä nu har jag klagat färdigt, tror ja. Är på sånt humör idag känner jag. Nu måste jag, på tal om hästar, ta in skruttarna från hagen så dom inte fryser ihjäl, eller hoppar över staketet, de e ju bara en tråd som syns nuförtiden. Undrar om undertråden finns eller om den är uppslukad av all snö... Hmm... Och på tal om snö. Måste ta kort på den snövallen dom har byggt med grävskopa. Den är STOR! Säkert 5m hög.

//Hanna

ps. idag gick dansen med Madde nästan riktigt bra! :)

Varmt välkomnande = massmord

Ja, vill ni ha action när ni går i skolan, välj då Dahlstiernska ;) Idag skedde ett massmord. 10st dog, de ska skickas antingen till obduktion eller till skolköket ... :P Nädå. Så allvarligt är det icke, men visst fick skolans ny fiskar ett varmt välkomnande...

Dom köptes i fredags och eftersom vattnet i akvariumet va lite kallt, ja då höjde man termostaten, men glömde vrida ner den igen. Det resulterade i att 10 fiskar (nya och gamla) kola vippen och flöt omkring. Kemiläraren som har hand om fiskarna (bara det är skrämmande) hävdade att dom ska till matsalen. Jag ska inte äta mat imorrn där, lustigt nog är det faktiskt fisk till skollunch^^

Nä, från massmord till något mer skojigt! Måste nämligen ut i stallet för att fixa iordning Cherokee (!) inför träningen ikväll :)

//Hanna

Fullbokad helg

Det blev det ändå, utan hemlig resa till Högheden för slalom. Har fått riktigt mycket gjort, för en gångs skull. Har gjort fysik, biologi och engelska. har nämligen prov i dom förstnämnda onsdag och torsdag. Inget jag ser fram emot... Kom just på att jag har en massa spanskaglosor i läxa tills onsdag också, har jag gjort dom? Nejdu.

Men, har åkt skidor (på längden) i helgen. Uppe på snön. Den bär nämligen för mig, och för största hästen i stallet... Han kan nämligen gå däruppe och spatsera medans mittemellan är för ivrig (läs: klumpig) och trillar igenom med ett brak. Liten har inte försökt, än. Men iaf, har gjort lite spår på gärdena runt om här som går att åka riktigt fort i. Dock inga jättebackar nerför... Menmen, de går finfint ändå!

Och på tal om melodifestivalen, vilken himla tur att inte Kalle o Co gick vidare till final. Puh. Hade iaf några rätt på min tippning. Gissade ju att Pernilla skulle till final ;)

Nu ska jag besöka sängen för att sova, måste upp tidigt å åka till skolan trots att jag börjar *fanfar* 12.15. Suck. Måste dessutom gå hem sen så har ingen lust att gå till Brålanda. Så, blir till att ta me alla läxböcker till skolan för att sen släpa hem dom igen. Pust.

//Hanna

Melodifestivalen 2a chansen

Så här tippar jag att kvällens resultat blir!

Alcazar mot Jessica Andersson: Oj, 2 helt olika låtar. Bägge helt okej. Tror nog att Alcazar vinner.

Kalle Moraeus och Orsa Spelmän mot Neo: Vinner inte Neo blir jag besviken

Pain of Salvation mot Pernilla Wahlgren: Gissar på Pernilla!

Pauline mot Crucified Barbara: Hmm... Gillar båda lika mycket. Kan bli vilket som. Men, Crucified Barbara då.

//Hanna

ps. Tror att Pernilla och Neo går till final!

Imorrn...

blir de lite bloggtorka här. Ska nämligen på hemlig utflykt ;) Eller ja, jag vet vart jag ska men ni får reda på de imorrn, efter melodifestivalinlägget. Men, har provat speciella skor men ja, så bekväma är dom inte...

Men, nu håller jag på å somna, uppskattas inte av Tuss som hoppar runt datorn. Hon ska helst trycka på lite tangenter också... Busungen

//Hanna

Göteborgs Horse Show 2010

Äntligen lite tid över att skriva om detta.

Kom till Göteborg strax innan 10, sen måste man ju ha parkering. Och det, är lättare sagt än gjort (hittat)! Vi åkte iaf upp i ett parkeringshus. Väl inne där körde vi ett varv på ena våningen i låååångsam fart. Började få en aning panik och en släng klaustrofobi. Mycket glad att inte jag körde! Efter extravarvet där blev det till att åka upp på taket. Eller ja, mer upp fast i en sjö! Hej blöta fötter :) Dessutom tog det jättelång tid att betala parkeringen och sen komma in i själva Scandinavium. Kom in "fel" väg så vi hitta knappt dit vi skulle. Det resulterade i att vi missa första klassen, som jag såklart hemskt gärna hade velat se. (Juniorhoppningens final)

Så, började med mässan istället. Man måste nästan gå runt där i 1h för att få en någolunda överblick vart allt finns. Sen blev det internationell tidshoppning 140cm som vanns av en fransman. Dock fick både Helena Lundbäck och Malin Baryard komma med in på prisutdelningen.


Malin Baryard-Johnson - H&M Tamina (Sverige)


En hel hop funktionärer iklädda gröna tröjor (marsianer?).

Därefter, efter snabbt ombyggd bana var de dags för dressyr. Inte så kul, särskilt inte eftersom dom red samma program, roligare med kür (eget komponerat program med egen musik). Då gick vi ut på mässan igen. Efter ett tag blev vi hungriga och tänkte, äh varför inte testa showbaren, så man kan se tävlingarna samtidigt som man äter. Så fort vi kom upp där kände vi att vi hade hamnat fel. Det va inte lite dyrt där, 
1 öl och 1 räksmörgås: 225kr


Anky van Grunsven - IPS Painted Black (Holland)

Vi åt på Mc Donalds istället. Fick även se slutet av dressyren, bla svensken Patrik Kittel som showade lite efter sitt program, Anky van Grunsven och världsettan (?) Adelinde Cornelissen med hennes underbare Parzival. Hästen är lite udda, rädd för sockerbitar, morötter, äpplen o gud vet allt. Ändå världsbäst på dressyr.. Adelinde vann, Patrik 2a och Anky 3a. Men blev chockad när det kom till ärevarvet. I hoppningen kommer de 6 bästa in samtidigt för ett gemensamt ärevarv (full fart runt arenan), här kom dom in en och en, för ett galoppvarv i kort, kort galopp. Suck.

"Förmodligen" Svante Johansson - Caramell (Sverige)

Sen blev det mässan igen innan 150-klassen, som, efter en rafflande omhoppning vanns av allas vår egen Rolf-Göran Bengtsson (OS-silver -08) tillsammans med Ninja la Silla (OS-hästen). Behöver jag säga att det snötyngda taket på Scandinavium lyfte sig? Dessutom Malin på 3de plats :)


"Förmodligen" Tina Lund - Zamiro (Danmark)

Därefter va de frihetsdressyr med nån blahonza blablu. Ganska imponerande men inte gåshudsframkallande. Sen däremot, fick man klart för sig att ryttare inte har någon självbevarelsedrift, alls. (Även kallade puckade idrottsmän, jepp, inga tjejer med i klassen). Dags för höjdhoppningen. Vinnaren, Michael Whitaker, kom över 190cm! Jag hade fått plats under hindret, lätt! Usch, de va faktiskt riktigt högt!


Michael Whitaker - Rockim (England) 190cm


Hindret på 190. Lägg märke till att hinderstöden inte räckte till, träklossar under ;)

Sen, att ta sig ifrån Scandinavium till parkeringshuset va lite läskigt, varken jag, Madde eller mamma hade någon riktig koll på vart vi skulle, därför följde vi lämmeltåget med människor och hamnade alldeles ... *fanfar* rätt :) Lika bra gick det inte att komma ut på E6an åt rätt håll. Vi höll på att hamna i Malmö. Varför inte hälsa på kusinvitamin när man ändå är i faggerna? ;) Näjdå. Vi körde kanske 300m och svängde sen av så vi kom till parkeringshuset igen. Sen blev det rätt! Puh... Även här var jag ruggigt glad att jag inte körde, fick ju panik av att sitta i baksätet...

Just de, måste ju också berätta att vi "träffade" en hel del kändisar på mässan. Mötte bla Peder Fredriksson (Svensk OS-ryttare), han prata i headset. Också en svensk dressyrryttare, har inte namnet men kände igen henne. Dessutom 1an på världsrankingen i hoppning, Pius Schwizer (Schweiz). Madde tyckte han luktade äckligt.


In action: Pius Schwizer - S Adermie

//Hanna

ps. Vad jag köpte kommer i ett annat inlägg, annars blir det alldeles för långt!

2 X 0,5 = 2?

Detta inlägg blir en hyllning (?) till Madde... Hennes hjärna började spöka igår. Hon kunde verkligen inte vad 2*0,5 va. Bara det skrämmer mig. Vi går naturvetenskap och läser både Matte D och Fysik B... Hon slog det på miniräknaren tillslut.

Det fortsatte tydligen under kvällen då hon va ute o gick i mörkret, mörkrädd och allt. Plötsligt va de något som lös upp hela himlen. Efter en stunds funderande och tittande upp på himlen så såg hon att de va en stjärna som ramlade (trillade) ner. På vanlig svenska: stjärnfall.



Sen efter en stund. Så kom det ett flygplan, ganska lågt med lampor i alla möjliga olika färger. Maddes första tanke till detta underliga flygplan var att de skulle bomba Frändefors. (Finns de något att bomba där...?) För att då undkomma den eventuella bomben hade hon två alternativ:

1. Lägga sig platt som en pannkaka på marken.
2. Springa så fort som möjligt hem och låsa dörren.

Bra sätt att undvika bomber på... ;) Med nummer 1 tänkte hon att hon inte skulle synas. (Vad hjälper det mot bomber?) Kan ju passa på att säga att hon hade en reflexjacka på sig. Lycka till att inte synas med den! Dock så valde hon nummer 2. Tur va att ingen bomb föll. Där iaf.

Maddes dag är inte över. När hon släcker lampan i rummet ja då säger de poff och hela huset slocknar. Efter ett tag börjar vissa grejer fungera, litegrann. På med spisen = lampan i kylskåpet börjar lysa. Tända lampan i badrummet = sänglampor uppe börjar lysa.

Suck. Har ni tänkt på vad tråkigt vi skulle ha utan Madde.

Så, de va allt för idag. Madde fick roa er idag ;)

//Hanna

ps. Jag lovar, allt är (nästan) sant. Men, ni ska veta en sak, Madde har en förmåga att överdriva "lite" när hon berättar sina historier =P

Trötter

Huga, är skittrött! Fryser i omgångar. Hoppas jag inte blir sjuk... Men, dagen har vart ... allmän. Med andra ord, tråkig. Dock en bra start! Goda bullar :) Tack Madde! Slutet på dagen va också ganska bra! På idrotten dansade jag och Madde, bugg. Gick, någilunda. I slutet. Madde är inte jätteduktig på killsteg och jag är inte så bra på ngt. Men efter vissa utbrott i frustration från både mig och Madde så fick vi till en hel snurr, i TAKT! WOW! Dessutom åt vi bulle på vägen hem i bussen  :)

Väl hemma, rida Musse, prepositioner (varför finns dom? men framförallt, varför ska vi kunna dom?) och nu datorn.. Imorrn blir väl samma, tror ja. Har man prov på prepositioner på torsdag så har man.

//Hanna

ps. orkar inte ens ladda upp bilderna till datorn, än mindre upp här. Så, ingen bild med andra ord...

Melodifestivalen Deltävling 4

Såpp, nu va alla 32 bidrag framförda, mer eller mindre bra. Överlag har det vart 3 kategorier av bidrag; Sketdåliga, Någilunda, Lite bättre än de andra. Ett bidrag kan dock inte skrivas in i dessa kategorier, nämligen Manboy med Eric Saade. Den låten är ett snäpp bättre än alla andra! Men, nu till deltävling 4.



Först ut, Sibel, helt okej låt, har för mig jag tippade den till 2a chansen, men ack va fel man kan ha. Lite förvånande men ja. Nummer 2, Py Bäckman. Jag behöver bara säga en sak. Va i fasiken gjorde den ens i en deltävling. Fy och usch va dålig! Huga! 3a ut, Neo. Sveriges svar på Mika. Bra! Tippade den till final. nästan rätt ;) 4an; Lovestoned. Hej kopierad låt! Va de bara jag som anade Alexander Rybaks Fairytale? Så likt så de finns inte! Tippade ut dom och där hade jag 2 rätt!

Bidrag 5 Anna Bergendahl, första lyssningen va jag inte imponerad alls. Allmänt tråkigt. Slängde faktiskt ut henne. HELT FEL! Inser det nu, efter "finalbidraglyssningen" så vart den helt plötsligt bra. 6an, Pernilla Wahlgren, schlagerräven med en riktig schlager, enda i hela tävlingen. bra låt måste jag säga! Hade tippat henne till andra chansen, (rätt) synd om henne dock som missar sin bror Nicklas och Lailas bröllop... Men, nummer 7. Noll disciplin, Bra! Men hade tippat ut dom och hade rätt. Sist ut 2010. Favorittippade Peter Jöback. Kan någon förklara för mig varför han va favorittippad? Skitdålig låt ju! Men, pga hans kändisskap och folklighet tippade jag rätt, till final...

Så, alla deltävlingar över. Återkommer under veckan med min tippning i 2a chansen. Har mina aningar^^

//Hanna

RSS 2.0