Göteborgs Horse Show 2010

Äntligen lite tid över att skriva om detta.

Kom till Göteborg strax innan 10, sen måste man ju ha parkering. Och det, är lättare sagt än gjort (hittat)! Vi åkte iaf upp i ett parkeringshus. Väl inne där körde vi ett varv på ena våningen i låååångsam fart. Började få en aning panik och en släng klaustrofobi. Mycket glad att inte jag körde! Efter extravarvet där blev det till att åka upp på taket. Eller ja, mer upp fast i en sjö! Hej blöta fötter :) Dessutom tog det jättelång tid att betala parkeringen och sen komma in i själva Scandinavium. Kom in "fel" väg så vi hitta knappt dit vi skulle. Det resulterade i att vi missa första klassen, som jag såklart hemskt gärna hade velat se. (Juniorhoppningens final)

Så, började med mässan istället. Man måste nästan gå runt där i 1h för att få en någolunda överblick vart allt finns. Sen blev det internationell tidshoppning 140cm som vanns av en fransman. Dock fick både Helena Lundbäck och Malin Baryard komma med in på prisutdelningen.


Malin Baryard-Johnson - H&M Tamina (Sverige)


En hel hop funktionärer iklädda gröna tröjor (marsianer?).

Därefter, efter snabbt ombyggd bana var de dags för dressyr. Inte så kul, särskilt inte eftersom dom red samma program, roligare med kür (eget komponerat program med egen musik). Då gick vi ut på mässan igen. Efter ett tag blev vi hungriga och tänkte, äh varför inte testa showbaren, så man kan se tävlingarna samtidigt som man äter. Så fort vi kom upp där kände vi att vi hade hamnat fel. Det va inte lite dyrt där, 
1 öl och 1 räksmörgås: 225kr


Anky van Grunsven - IPS Painted Black (Holland)

Vi åt på Mc Donalds istället. Fick även se slutet av dressyren, bla svensken Patrik Kittel som showade lite efter sitt program, Anky van Grunsven och världsettan (?) Adelinde Cornelissen med hennes underbare Parzival. Hästen är lite udda, rädd för sockerbitar, morötter, äpplen o gud vet allt. Ändå världsbäst på dressyr.. Adelinde vann, Patrik 2a och Anky 3a. Men blev chockad när det kom till ärevarvet. I hoppningen kommer de 6 bästa in samtidigt för ett gemensamt ärevarv (full fart runt arenan), här kom dom in en och en, för ett galoppvarv i kort, kort galopp. Suck.

"Förmodligen" Svante Johansson - Caramell (Sverige)

Sen blev det mässan igen innan 150-klassen, som, efter en rafflande omhoppning vanns av allas vår egen Rolf-Göran Bengtsson (OS-silver -08) tillsammans med Ninja la Silla (OS-hästen). Behöver jag säga att det snötyngda taket på Scandinavium lyfte sig? Dessutom Malin på 3de plats :)


"Förmodligen" Tina Lund - Zamiro (Danmark)

Därefter va de frihetsdressyr med nån blahonza blablu. Ganska imponerande men inte gåshudsframkallande. Sen däremot, fick man klart för sig att ryttare inte har någon självbevarelsedrift, alls. (Även kallade puckade idrottsmän, jepp, inga tjejer med i klassen). Dags för höjdhoppningen. Vinnaren, Michael Whitaker, kom över 190cm! Jag hade fått plats under hindret, lätt! Usch, de va faktiskt riktigt högt!


Michael Whitaker - Rockim (England) 190cm


Hindret på 190. Lägg märke till att hinderstöden inte räckte till, träklossar under ;)

Sen, att ta sig ifrån Scandinavium till parkeringshuset va lite läskigt, varken jag, Madde eller mamma hade någon riktig koll på vart vi skulle, därför följde vi lämmeltåget med människor och hamnade alldeles ... *fanfar* rätt :) Lika bra gick det inte att komma ut på E6an åt rätt håll. Vi höll på att hamna i Malmö. Varför inte hälsa på kusinvitamin när man ändå är i faggerna? ;) Näjdå. Vi körde kanske 300m och svängde sen av så vi kom till parkeringshuset igen. Sen blev det rätt! Puh... Även här var jag ruggigt glad att jag inte körde, fick ju panik av att sitta i baksätet...

Just de, måste ju också berätta att vi "träffade" en hel del kändisar på mässan. Mötte bla Peder Fredriksson (Svensk OS-ryttare), han prata i headset. Också en svensk dressyrryttare, har inte namnet men kände igen henne. Dessutom 1an på världsrankingen i hoppning, Pius Schwizer (Schweiz). Madde tyckte han luktade äckligt.


In action: Pius Schwizer - S Adermie

//Hanna

ps. Vad jag köpte kommer i ett annat inlägg, annars blir det alldeles för långt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0