Home. Sweet home.

Hejhej :)

Som rubriken antyder har jag varit hemma i helgen, alltså hemhemma. Och allt var precis som vanligt. Blåsigt och regnigt. Kanske inte så det brukar vara jämt men... Lyckades (som vanligt) pricka in att rida i regnet. På två hästar. Hoppade lite (betoning på lite) studs med både Musse och Cherokee. Och båda va jätteduktiga. Cherokee fick dock ett litet hjärnsläpp första gången. Han hoppade gladeligen första lilla krysset men sen upptäckte han, till sin stora förvåning, att det var två hinder till. Därav hoppade han andra lilla krysset rakt upp och rakt ner. Detta medförde, att det blev ett jättehopp över det tredje lilla krysset. Ibland skulle man kunna tro att han är en unghäst som aldrig hoppat studs innan. Han är 14 (alltså ingen unghäst). Hans paradgren är studs. Knasboll. Musse skötte sig som vanligt alldeles utmärkt!

Alltid är det ju (förhoppningsvis) någon som saknar en när man varit borta ett tag. Den som saknat mig mest måste ha varit min katt. Tuss. Men först var hon väldigt skeptisk mot mig när jag klev in genom dörren. Hon vågade nästan inte nosa på mig och hon nästan fnyste åt mig. 10 minuter senare följde hon efter mig som en hund. Hon tyckte nog att det var hemskt oförlåtligt av mig att vara borta 3 veckor. Tur att hon inte är långsint.

Nä. Om man skulle ta och få något gjort.

//Hanna

ps. jag fick ett telefonsamtal igår. från en som jag inte har träffat på två år. jag blev förvånad. men glad.

Tyst..

.. som i graven är det just nu i staden med stort J. Jag har aldrig vart med om att det har varit så tyst när man vart utomhus.

Passar på att blogga lite nu menas jag väntar på att ridsporten ska börja. Har man inga hästar i närheten får man kolla på dom på tv.n istället. Anledningen till att jag väntar är tennis. Jag förstår inte hur tennis kan gå före världscup i hoppning. Det är typ Monfils mot Nieminen som kämpar. Fråga mig inte vem som leder för det vet jag inte. Jag vet bara att dom har spelat i snart 2h. Det sa kommentatorerna i samma andetag som dom sa att ridsporten skulle börja efter tennisen... Nu är det matchboll. Och den ene var tvungen att knyta skorna. Suck. Monfils vann. Efter 1h och 52 min. Och nu är det eftersnack. Jag vill inte titta på tennis. Jag vill se på hästhoppning!! (så. dagens ilska utagerad)

Som sagt. Nu börjar det.

//Hanna

ps. högsta hindret på banan är 165 cm. jag hade kunnat stå under hindret. raklång.

Knasväder

Hejhej :)

Skulle precis skriva "Wii, solen skiner!" Det gör den inte längre. Nu regnar det istället. Dock vet jag en som var väldigt glad imorse när det inte regnade när hon gick till affären och shoppade för hela 3 kr. Det är bra när shoppingrundorna blir så billiga. Särskilt när man får ut så mycket av varorna!

Vet ni. I natt sov jag nästan 12 h. 11,5 för att vara exakt.. Eller ja. Vaknade runt 4. Och sen vid 6. Och sen vid 8. Men gick upp 9.30, helt fantastiskt! Det var längesen jag gick upp så sent. Och det första jag gör när jag satt mig upp i sängen är att gäspa. Efter 11,5 h. Men jag antar att jag ändå är ganska utvilad. Hoppas jag.

Jag måste slänga in en bild på dagens middag. Det blev supergott!


Ugnsstekt kycklingfilé med morotsbulgur

Dessutom får jag väl lägga in en bild på vad en krona och femtio öre kan bli.



Okej. Vädret är knas. Det har ändrat sig typ 5 gånger medan jag har skrivit.


Just nu. Regn och blåst.


2 minuter sen. Sol och inget regn.

//Hanna

ps. alldeles nyss sprang en kille förbi. tror han sprang mot sin ingång. det måste vara ett tydligt tecken på att det verkligen regnar och är allmänt äckelpäckelväder.

Rubrikfantasinärlikamednoll

hejhej :)

Börjar med att dra vädret. Skitväder. Så. Då va det klart. Staden med stort J är väldigt fin här uppifrån när solen skiner men i nu går allt bara i en enda gråskala. Grått är i och för sig ganska snyggt men nej. Sol är bättre! Men, egentligen är det perfekt väder, för man vill ändå inte gå ut och då får man saker och ting gjorda. Solen tar liksom fokus från pluggandet... På tal om plugg. Har faktiskt gjort 2 av 3 tentor för den här gången varav den ena vet jag att jag är minst godkänd på (fiffig datatenta som man får reda på svaret direkt efter man har lämnat in.) Kvar är ritteknik. och det känns. sådär. Tycker vissa uppgifter har vart rätt kluriga ändå menmen får väl bara se till så att inte mina två hjärnceller slåss utan att dom faktiskt samarbetar. Menmen, det ska nog gå bra.

Nä. Funderar på att krypa ner i sängen nu. Har lovat mig själv sovmorgon imorrn :) Men sen är det full fart som gäller igen. Städa, laga mat, baka bröd, plugga osv.

//Hanna

ps. radiotjänst har vart på besök. hos min kompis. jag är inte hemma om ni undrar...

Rolig dag...

not.

Dagen har bestått av tidig tvättid och plugg. Har suttit och gjort gamla tentor i hållbar teknik precis hela dagen och det är inte jättekul faktiskt. Det är många knasiga frågor men förhoppningsvis ska det gå bra. Tänkte sitta en timme till med pluggandet men byter nog till materialteknik nu...

Eller ja, har ju faktiskt vart ute på promenad med Madde och Maryam i 1h :) Madde och jag utforskade lite vad den där fjällstugan va för något. Ett SMU-hus. Men shit vilken utsikt! Man såg nästan hela staden! Vi kunde till och med peka ut skolan, spår 2a på järnvägsstationen, Sofiakyrkan (såklart) och jag tror vi såg maxi. Hade inte med kameran så det blev inga bilder.

Nä. Mot materialteknik!

//Hanna

ps. min morfar ringde idag och undrade om jag bloggade något nuförtiden. ja morfar. jag bloggar nuförtiden. fräckt att morfar snart 94 läser bloggar. åtminstone min blogg.

Varmt/kallt och gående gäss

Mitt element fungerar! Nu är ju elementet varmt och det är ju liksom vitsen med ett element. Men lika kallt är det för det. Helt hopplöst. Så det är på med tofflor och tjocktröja som gäller.

Idag hände något helt enastående här i staden med stort J. Eller ja, enastående vet jag väl inte men... Gick som vanligt från bussen till skolan och måste då passera en väg som inte är enkelriktad (!) och det finns heller inget övergångsställe precis just där så det var bara att vänta. Men då inträffade det, den sista bilen som jag väntade på för att sen kunna gå över stannade! Va hände där? Bilar brukar ju bara gasa, inte stanna i onödan direkt. Hemhemma, alltså hemma på platten är det sällan bilar stannar, övergångsställen, stoppskyltar, lämna företräde är bara trams men här är bilarna lite mer uppfostrade... Kan ju bero på poliserna som faktiskt existerar här vilket de inte gör hemma.

Vädret, som måste avhandlas, (vad vore en blogg utan väderuppdatering?) är idag väldigt fint! Strålande sol, kallt och det går till och med gäss på vättern. Det har jag faktiskt aldrig sett förut. Vad jag kommer ihåg. Eller, jag har ju naturligtvis sett gäss som gått på vatten men jag har inte sett dom på vättern.


Hyfsad bild för att va fotad genom en smutsig bussruta.


Bild från "kullen" uppe på gräddhyllan :)

Brukar ju alltid skriva hur dagen har varit och ja, den har väl varit, helt okej. Tidig morgon med "föreläsning" (genomgång av gammal tenta). Tillbaka hem, äta, rita och sen tillbaka till skolan för att lämna ritningen som äntligen är färdig :) Gjorde en annan gammal tenta här hemma och när jag skulle rätta den upptäckte jag varför jag inte gjort den innan. Det fanns inget facit och inga lösningsförslag. Så nu måste jag leta upp svaren också. Men, jag kanske lär mig bättre. Hoppas kan man ju!

Nä. Nu är det dags för mat.

//Hanna

ps. ni som var uppmärksamma såg att det inte alls var några gäss som var ute och gick på vättern. det var dom. men inte när jag hade kameran med mig.

12 oktober 2011

Hejhej :)

Dagen idag har varit ytterligare en sån där glad dag. En strålande sol på en klarblå himmel är en ganska bra grund för att en dag ska bli bra. Det höll faktiskt i sig till lunch. Humöret alltså. Sen hade vi den mest onödiga kurs som jag någonsin har råkat ut för. Visst, alla gymnasiekurser kanske inte var de roligaste men hållbar teknik tar nog priset. Det är en blandning av biologi b och naturkunskap med en touch av "teknik". Alltså endast miljö och växthuseffekt. Men, glädjande nog var det den sista föreläsningen idag, tack gode gud för det! Sen mot bussen.. Lyckades missa den med 1 minut. Okej. Jag ska inte klaga. När jag gick på gymnasiet och missade en buss, vilket inte hände, så fick man vänta 1 h om man hade tur. Här går de var 10:de minut. Perfekt! Det ni, västtrafik linje 700/710!

När jag ändå snackar buss kan jag ju nämna gårdagens buss hem. Inte en vanlig buss det inte. Det var nästan så jag började undra om den var inköpt från västtrafik. Den kämpade tappert i snigelfart uppför backen (och det är ingen liten backe kan jag lova!) och tjöt så fort chauffören ens tänkte gasa. Det var ett under att den inte åkte baklänges rätt ner i vättern. Bussarna brukar gå lite (dagens underdrift) tungt uppför men denna tog priset. Behöver jag säga att jag väntar med en slags skräckblandad förtjusning på vintern...?

Humöret har dock stigit sen jag kom hem. En kombinerad promenad med fotorunda och pratstund med Madde var riktigt kul. Men fotona ligger kvar. I kameran. Blev faktiskt några fräcka på vattenfallen :) För här i staden med stort J är det inte riktigt lika platt som hemma. (Dagens näst största underdrift) Därför finns det vattenfall. Och backar. Sen var det ritningsdags igen och det är väl alltid en humörhöjare?! Tur jag har en pappa som kan guida via telefon och mailade foton... (tack pappa!) Eftersom det är onsdag har jag och Madde den obligatoriska tv-stunden framför Bonde söker fru...

Nä. Nu är klockan mycket och jag har cirklar att tuscha.

//Hanna

ps. om ni undrar så lyckades jag hålla mig vaken till filmen igår, så himla bra! upptäckte också att jag faktiskt läst boken...

update

mitt element va kallt igen.. och mina värmeljus slocknar ett efter ett. nu är det bara två tappra ljus kvar.

//Hanna

ps. att börja kolla på en film nu är ingen bra idé. jag kommer att somna och missa slutet...

Wiii :D

Idag är en glad dag. Alldeles jättefint väder här i staden med stort J. Hade gärna gått en runda med kameran idag, men, min kära ritning ville att jag skulle rita och tvätten ville tvättas, maten skulle lagas och dessutom hade jag ju en föreläsning också. Menmen, nu har det blivit mörkt och därför är mina söta ljuslyktor tända men ser nu att 2 av 5 har slocknat så får väl fixa det..

På tal om värmeljus och värme. Mitt element funkar. Eeh ja, lite. Står på högsta effekt och är fesljummet... Kanske borde ringa till vaktis ändå...

Men, skrev ju att det va en glad dag idag och det är det verkligen. Släkten har nämligen utökats med ett kusinbarn till :D Ett gigantiskt GRATTIS till Tobias och Alexandra! Vi har haft någon slags babyboom i våran släkt detta året, 5 småttingar har sett världen för första gången och då är det ändå en liten kvar :)

Det värsta med att vara yngst (ja, inte yngst i hela släkten men bland kusinerna) är att alla namn tar slut. Det kommer bara finnas såna där konstiga namn kvar till mig.. Illa! Men eftersom kusinbarnen snor min födelsedag får jag väl sno deras namn...  

Just nu håller jag (fortfarande) på med ritningen, och snart så. haha. Någon gång ska den nog bli färdig! Förhoppningsvis. Tror det underlättar om jag slutar skriva här. Kan vara så faktiskt.

//Hanna

ps. Den här filuren är grymt saknad! Kunde inte fått ett bättre "sista-passet-på-3-veckor-pass" i lördags! Bästa Mussebussebus <3


bild från i somras

Inte en dag försent?

Hej igen :)

Måste bara berätta om gårdagens besök på Ikea. När vi (jag, mamma & pappa) gått igenom hela ikea och kommit förbi lagerdelen, vad får vi se? Jo, julpynt! I mängder. Julgranskulor, julklappspapper, snören, granar, ljusstakar, ALLT! Jag som är ett stort fan av allt som har med jul att göra blev naturligtvis överlycklig och gick runt och synade allt. Mamma & pappa va inte riktigt lika överväldigade utan suckade mest och muttrade något om oktober och för tidigt. Kan inte alls förstå det?!

Kolla in denna lyktan, va så nära på att lägga den i kassen! Mysfaktor: Hög.
ROTERA Lykta för värmeljus, svart Höjd: 21 cm
Bild från ikea.se

Jag tycker inte att det är särskilt tidigt, det är ju trots allt bara (drygt) 2 månader kvar (Herregud, jag måste börja köpa julklappar!!!) Och får väl också erkänna att jag faktiskt spelade en och annan jullåt på pianot hemma i helgen, så julen kan gärna komma typ nu! Känns dock lite konstigt att sitta här och skriva om jul när det är klassiskt svenskt höstväder här. Regn. Isch.

Nä, får väl återgå till arbetet igen. Inlämningsuppgift i ritteknik.

//Hanna

ps. mitt word strejkar. något förslag hur man ska få det att samarbeta?


Hej :)

hmm.. hur ska jag börja? Kan väl säga att jag har haft en ganska lång paus, eller ja, har väl rent ut sagt struntat blankt i att uppdatera. Men tänkte börja lite nu igen, vi får väl se hur länge det håller sig...

Men, eftersom jag inte kommer ihåg när jag bloggade senast börjar jag bara mitt i mitt liv nu. Har numera flyttat till lite sydligare breddgrader, närmare bestämt Jönköping :) Har alltså bytt gård mot studentlägenhet, lantliv mot stadsliv, liten gymnasieskola på 150 elever mot teknisk högskola med ca 2 000 elever, liten klass på 12 personer mot gigantisk klass på 100 elever. En sådan där liten, nätt omställning.

Nu har jag i alla fall fått en liten hint om hur vardagen är här, har till och med fått det lite mysigt i lägenheten också. Fattas lite småpryttlar såsom duk till köksbordet och en och annan matta.

Just nu har jag börjat tittat på någon film men ska väl snart krypa ner i min säng, sitter faktiskt just nu med tända ljus för att få upp värmen i lägenheten.. Elementen funkar sådär, vilket inte är det bästa för mig som fryser (nästan) konstant. (Påminnelse till mig själv: Ring och fråga vaktis om elementena!)

Här kommer en bild på mitt höstruskmys, för regnar gör det även här...



och ja, gardinerna är för tillfället aningens långa, men igår hade jag inte ens gardiner :) och på tal om gardiner, jag, som inte alls är speciellt lång, har begåvats med världens största fönster och fruktansvärt högt i tak. Förstår inte hur jag ska bära mig åt med brandvarnaren som sitter en sisådär 2-2,5 m upp. menmen, det får bli ett senare problem.

//Hanna

ps. vi får väl se när jag bloggar härnäst. med tanke på den kommande tentaveckan så kan det nog dröja ett tag...

RSS 2.0