Gott nytt år!

Hoppas det nya året blir som ni önskar! Själv vill jag ha friska hästar och friska vänner och släktingar. En systemkamera skulle också sitta fint ;)

Så:

GOTT NYTT (häst)ÅR!

//Hanna

Träning

Igår va det dressyrträning för Nina Persson, skoj va de! och kallt.. Inte när jag red förstås men... Fick en riktig genomkörare med allt vad det innebär, även Musse blev varm i kläderna :) Gick riktigt bra faktiskt! Tränade på att han skulle slappna av och inte dra iväg bara. Gjorde det genom att rida på en volt och ställa utåt och sen hålla kvar på ytter och ställa tillbaka igen. Lite knivigt i början men oj va fint han gick sen. Gjorde samma sak i bägge varven, både i trav och galopp. Galoppen va jobbig kan jag ju säga. Antingen drog Mussebus iväg och rusade eller så bröt han av... Ajajaj.. Mina BEEEN! Idag blir det sporrar på ;)

Nu måste jag springa! Ha de!

//Hanna

Snack om ingenting

Nu har det gått sådär lång tid mellan inläggen igen.. Fy mig! Menmen, har ganska fullt upp här! Massor med snö är det här och strömmen går en gång i timmen men är borta just så länge så allt stängs av vilket innebär ca 5min. Igår lyckades dom pricka in att lägga strömavbrottet precis i reklampausen i filmen jag såg. Fick igång tvn och boxen precis tajmat till "Filmen presenteras av ..." Sånt gillar vi^^

Sen går inte Cherokee å rida igen. Han har fått ett tredje sår, på vänster fram. Förmodligen blivit trampad av Musses brodd... Hela hoven va röd när jag upptäckte de. Isch!

Och jag har fortfarande inte lagt in bilder på datorn från Maddes överraskning och Magnus konsert. Trots att jag sitter vid rätt dator, men, får väl skylla på att kameran ligger uppe :P

Just de ja! Alla ni som skulle få för er att smsa eller ringa till mig så går det fortfarande bra på det vanliga numret men svaren kanske dröjer... Har en ny mobil och mitt gamla numret går inte över till nya abonnemanget förräns den 5/1. Ni som vill ha nya numret smsar det gamla ;) Tänker inte skriva ut numret här nämligen! Ni som inte har gamla numret, min mejl eller facebook, kan väl kommentera här... Men har ni inget av dom tre vill ni säkert inte ha numret ändå så ;) (lång utläggning om ingenting)


Carro (och ni andra): så här ser mobilen ut :)

//Hanna

ps. tror att Zekesbilderna visst ligger på datorn. Kmr senare


Iiiihhh

Förstår ni vad jag gallskrek förut i stallet? Höll på och dö! Va iaf ute och grejade lite, skulle bland annat byta vatten... Tog Cherokees hink sist och bar den en meter, ställde ner den och grejade lite i boxen, när jag sen skulle lyfta upp hinken igen fick jag mig en rejäl chock! I hinken låg en *fanfar* gigantisk råtta!!! Jag undrar vad grannarna trodde om dom hörde mitt skrik.. Fy fasiken va äckligt! Ringde pappa som fick hämta råttan. Kan ju tillägga att råttan va stendöd. Dödsorsak: råttan drunknade. Men, trots att jag hatar råttor så tycker jag lite synd om den, tänk va den kämpade och försökte ta sig upp, stackars liten! Men usch!

Annars har dagen före dopparedagen vart ganska okej, har pyntat stallet och klätt granen i mitt rum och nere. Så nu är hela huset juligt! Dessutom luktar hela köket skinka, mmm!

Nu får ni ha en riktigt bra julafton med många bra julklappar, det ska jag försöka fixa!

//Hanna

ps. GOD JUL ;)

pynt o 21 minus

Isch, visserligen gillar jag minus och snö... Men 21 minus är kanske en smula för kallt! Går ju inte att rida för man vill ju inte ha ner massa kall luft i hästarnas lungor. Dessutom fryser man ju ihjäl trots 3 lager kläder!

På eftermiddagen har jag pyntat hela morfars hus :) Varken jag eller han har jättekoll på vart alla dukar och tomtar ska vara så det blir olika från år till år... men fint blir det såklart! Sprang upp och ner med julsaker och allsköns krimskrams och sen runt i huset för att se vart tomtarna gör sig bäst! Granen är ju klart finast. Morfar har numera plastgran som står pyntad året om i källaren. Bara (bara och bara vet jag inte men..) att bära upp och vira lite glitter runt! Klart!

Nu sitter jag här, har äntligen fått upp värmen lite, eller ja, lite för mycket. Har nämligen Tuss i knät och det blir varmt! Men, blir väl kall igen sen när hästarna ska ha nattamaten!

//Hanna

Rackarponny

Red en liten sväng på Kotte idag igen och den ponnyn blir bara busigare med åren! Trava lite i snödrivorna och andra gången så tänkte jag "ååh va snäll han är, en liten galopp går nog bra!" Så jag på med skänkel och Kotte hoppa åt sidan, nästan tvärnit och ner med huvudet. Hans paradnummer! Få mig ut balans och sen tvärnit och ner med huvudet! Han lyckades ... inte! Tji på ponnyn.! Busungen, han är ju 21.5 år och försöker sig på att kasta av mig! Buselus!

//Hanna

ps. har inga bra bilder på Kotte just nu...

Hur är det möjligt?

Hur kan en och samma ponny ha sån otur? Cherokee har ju vart sjuk av och till ganska länge men har vart bra nu under hösten. Å så fick han ju ett litet sår och blev stående i en månad. Nu har han vart igång i ca en vecka och gissa vad! Nu har han ett sår till och är svullen på bena... Pust. Stackars liten!

Och hur är det möjligt att Titanix va i duellen mot The Playtones? Det skulle ju vart Zekes ju! Men, tur att Playtones vann! Dom är riktigt coola faktiskt!

Och på tal om SVT1 så går ju Robins efter Dansbandskampen. Och han drar ju alltid skämt i början av programmet och dagens ena skämt va ju klockrent!

"Och en 12 m hög gran ramlade på torget i Mellerud. Sån tur va så blev ingen skadad. Melleruds invånare besiktigade bilen!"  HAHA

Men, jag tänker envist hålla lite på att skriva om Zekes och Magnus Carlsson tills den andra datorn åker upp igen. Däremot kan jag ju skriva om mitt och Maddes äventyr på väg hem från skolan i torsdags!

Snökaos va de redan och några skulle av i Erikstad. Jag slängde ur mig nåt i stil med

- Vi kommer säkert fastna här i snön, vi som redan är såå tidiga...

Saken va den att bussen va 10 min sen också. Madde svarar med att hon har hört att bussar inte har vinterdäck... Så busschaffisen (norrmannen, inte alls typiskt eller?) gasar och gasar ut på vägen men, kommer vi nån vart? Nej. Däcken fick inget grepp alls. Dock va inte det de enda problemet. För vi som satt i bakre delen av bussen började känna en doft att bränt... Ajajaj! Bussen svänger in på en parkeringsficka 100m från busshållplatsen... Madde går därefter fram till norrmannen och säger:

- Det luktar bränt där bak! Ska det göra det?

Hon får ett surt, aningen stressat NEJ till svar och våra kära lärare skrattar en smula... Vi satt väl i snöstormen ungefär i 20min och väntade. Tillslut fick vi åka en minibuss istället. Å tjenare. Vid det laget hade jag och Madde triggat upp oss rätt bra och stojade hyfsat mycket. Men inte tillräckligt för att få den kära svenskaläraren att ta starttonen i en allsång... På väg hem gick det sedan i racer = livsfarligt!

//Hanna

ps. JULLOV!!
ps2. Alla som åkte bussen lever med mer eller mindre men. Jag och Madde har den effekten på folk, antingen blir dom som oss eller så åker dom in på psyket^^


Blandad kompott

Nu måste jag skärpa mig. På riktigt. Har ju massor att skriva om men har bara den sega datorn för tillfället så det blir inga bilder på ett tag. Och har jag inga bilder vill jag inte skriva om allt som hänt så ja... Ni får vänta!

Idag har jag äntligen fått jullov efter den sämsta julavslutningen på länge! Och då menar jag inte fikat med klassen... Menmen, jullov tackar vi inte nej till! Dessutom är det ju massa snö och det är bra!

Nu ska jag fortsätta kolla på en film och sen blir det sängen :)

//Hanna

ps. Jag fick en Hälgetidning och toblerone när vi lottade ut paket i klassen! Klockrent! Gillar både Hälge och Toblerone^^

Mendå

Nu hann jag inte skriva ett vettigt inlägg idag heller.. Men håll ut! Det kommer. Jag vet bara inte riktigt när.

Nu ska jag fortsätta paketera julklappar!

//Hanna

ps. Cirkus på bussen idag!

Evighet

Jag är nästan imponerad av mig själv, har inte suttit vid datorn sen i söndags... Har haft fullt upp! Men har massor med spännande saker att fixa upp här så vänta på ni bara ;)

//Hanna

ps. GONATT

*Fanfar*

Ja, vad är en mer passande rubrik för ett inlägg om nobelfesten?! Tittade ju som sagt en liten stund på denna flotta tillställning igår och överraskande nog så gillar jag det! Kanske inte själva nobeltalen eller alla operasånger utan människornas miner och ansiktsuttryck! Kungafamilen är experter på att göra miner och det märks så väl om de gillar sångerna och talen, eller inte. Till exempel, igår när litteraturpristagaren, Herta Müller talade, så gjorde hon det först på tyska och sen hade hon en annan som läste talet på engelska. Under tiden som Herta pratade såg det ut som Silvia satt och sov, blundade gjorde hon vartfall! Och Carl Bildt hade också svårt att hålla sig vaken när någon långrandig ekonom höll tal. Eller ja, det va inte bara Bildt som tyckte talet va tråkigt, kronprinsessan skruvade också på sig, något besvärad. Och under prisutdelningen, va nog inte Kungen sådär jätteroad, han satt nästan och grimagerade när någon flöjtsolist spelade...

Nu blev mitt Nobelinlägg kortare än beräknat men vem säger att detta inte va del 1?

//Hanna


Trött

Nu blir det raka vägen ner i sängen! Har vart och tränat och det gick bra!! Tur att man har en snäll häst när hjärnan inte är fullt med på noterna... Hjärnan förbereder sig nämligen mentalt för Nationella Matte C provet imorrn. (Om det nu går!)

//Hanna

ps. imorrn blir det inlägg om Nobelmiddagen, såg en liten bit nu och vet ni? Jag älskart^^ Läs varför imorrn ;)

Just de!

Grattis Madde på namnsdagen! Och alla andra som heter Anna ;)

//Anna med H i början

Wöhoo

Ledig idag:) eller ja, ledig? har ju prov i Naturkunskap imorrn och har ingen aning om vad jag ska plugga på... Det blir 3 frågor om typ miljöproblem som inte diskuterats på lektioner och vi får ha både boken och anteckningar med oss...  Men, vet ju iaf att jag har ett säkert VG om jag bara skriver namn^^ Det känns bra! Något som inte känns lika bra är det nationella matte C-provet som sker på fredag! Blä säger jag!

Dagen började med frukost och sen mockning! Därefter fixa jag värsta goa lunchen! Hemmabakad pizza med köttfärs :) Har också hunnit med att räkna lite och öppnat NK-boken har jag gjort också... Nu blir det hästarna som gäller.

Just det! Angående planerna: Detta kommer bli som fruktansvärt roligt! Madde, du vill inte missa det!!

//Hanna

ps. skrivkrampen hänger lite löst nu..

Skrivkramp och planer

Jag är helt upprymd:) Jag och Carro har världens grej på gång, för Madde! Bara längtar alltså! Gaah. Men kan inte säga något här heller, Madde kanske läser...

Dagen har annars vart hyfsad. Nu ikväll blir det till att tömköra mittemellan och rida Musse, i dressyrsadel...

//Hanna

ps. har fortfarande extrem skrivkramp... förslag på saker att skriva om?

mer sen

Motivationen går uppåt, tiden neråt... Har med andra ord motivation för att skriva men inte tid^^

Kommer nog ett inlägg senare idag, för nu blir det tömkörning me Den gladaste ponnyn i Sverige (läs: motsatsen till muntergök = Cherokee)

//Hanna

Saanktaa Luuciiiaa

Nu blir det strax att åka till ridskolan med Madde och titta på lusseshowen! Ska bli skoj att se vad dom hittat på i år :)

//Hanna

ps. har fortfarande en släng av skrivkramp...


Nöjd men väldigt besviken

Borde skriva att min häst är bäst och att allt gick strålande idag! Men näjdå alltid ska det va nåt som inte går som det ska...

Det va nämligen lite förvirrande på tävlingen idag, jag hade frågat banbyggaren vilken av banorna jag skulle hoppa. Av någon märklig anledning skulle de prompt va olika banor för clear rounden och KM-klassen. Jag hoppa Clear Round. Och därför, sa banbyggaren att jo visst ska du hoppa banan för Clear Rounden (hindren samma, ordningen inte!) MEN, numren hade inte bytt tillbaka till clear round-banan efter KM för ponny. Och det upptäckte blindstyret Hanna när hon skulle vända upp till hinder nummer 2. Hittade snabbt den "riktiga" tvåan och trean men sen avbröt jag eftersom det blev helt fel. DÅ upptäckte om i dommartornet att Oj hon tog fel förstahinder. (Enligt KM-banan) Fick snällt rida och förklara varför jag ridit fel och därefter starta om, på KM-banan. Tur för mig att jag va funktionär i den klassen för ponny men fick iaf sitta och leta efter hindrena...

Ingen rolig start alls... Rev dessutom första hindret i "omstarten", utan anledning. Men resten av banan gick som smort och jag är innerst inne väldigt nöjd, bästa banhoppningen vi har gjort! Bra galopp, kom rätt på nästan alla hinder och taggade va vi. Fan att alla missförstånd ska hända mig!

Kan väl tillägga att det inte bara va jag som trodde att vi skulle hoppa Clear Round-banan men dom upptäckte det, innan startlinjen.

Men fy va besviken jag är på mig själv för att jag inte såg det, och på att jag inte tog reda på det ordenligt med dubbelcheck. Och jag är dessutom besviken och irriterad, för det va allmänt rörigt uppe hos domarn...  Men Musse gick strålande!!!!!!

//Hanna

ps. banskissen (på båda banorna) kommer sen nån gång...

Mumma

Tack Madde för muffinsen i bussen!! Och Bernt (läs: Bernts fru) för chokladbollarna :)

Sitter och försöker förstå mig på Fishville på facebook, går sådär... Ska snart ut till hästarna och motionera Cherokee..

//Hanna

ps. med tillfällig skrivkramp

Gonattsi

Sov sött alla bloggläsare som är vakna så här dags!

//Hanna

Innovatum

Där har Nv och Te befunnit sig idag! Är dock inte alls på skrivarhumör just nu men historian kommer så också bilder!

//Hanna

ps. Fattar inte varför jag är deppig just nu... Någon med förslag?


Vissa dagar..

.. är hemska, en sån dag är det idag. Eller, den hade ganska bra förutsättningar för att bli någulunda men inte då! Trots bra väder så.... Börja med att miniräknaren dunsa i golvet med en smäll och såklart trilla 3 av 4 batterier ur... Därefter, svinis-sprutan, gjorde inte ett dugg ont, men ändå! På eftermiddagen va det dags för biologiprov, gick hyfsat! Sen vidare med mamma till överby. Handla både julklappar och kläder... Va inne en sväng i några butiker som lukta nåt enormt av parfym (inte parfymaffärer) och varmt va de, detta medför huvudverk! Som attan.

Väl här, framför datorn, logga ja in på msn och Madde frågar om jag gjort matten, jag svarar att nä det har jag inte. Mä sa Madde, den är ju tills på fredag! Ungefär här inser jag att jag måste vart totalt förvirrad igår på matten! Jag trodde nämligen i min enfald att den va tills nästa vecka... Och, imorrn kommer jag inte till skolan eftersom jag åker direkt till Innovatum. Tror ni jag har gjort matteläxan tills fredag? NEJ! Sen börjar msn krångla nåt kopiöst.

Nån stans här brister det, tårarna svämmar över. Inte för en missad matteläxa och ett krånglande msn, men det va droppen. Jag är väl en sån människa som samlar alla tårar till ett tillfälle. Inga känslor som svallar över i onödan inte... Och nån gång måste man ju gråta ;) Och då gråter man utan någon egentlig anledning. That's it!



Nä, som jag brukar konstatera. Först bryter man ihop och sen går man vidare, starkare!

//Hanna

-7 grader... Isch

Precis så kallt va de när jag va ute och red på Musse i en kvart... Gillar minusgrader men usch va kallt det är att rida när det bara går att skritta! Va varm om höger tumme. Men! Jag gillar minusgrader som sagt! Skönt istället för den äckliga dimman och dom grå molnen! Musse gick helt okej för er som undrar;)

Isch däremot på biologiprov imorrn. Varför ska jag, möjligtvis blivande veterinär, vara expert på skogar och olika jordtyper? Förstår inte riktigt vad läraren ska fråga på... Men, det går väl antagligen hyfsat bra. Tror jag.

På tal om Musik, (nån som fatta kopplingen?) har ni tänkt på att olika låtar/artister får er i en viss känsla? Eller får er ur en viss känsla? Ett exempel: Nanne Grönwall - Lyckos dig, man kan inte sitta och tycka synd om sig själv och va allmänt deppig! Den gör, iaf mig, på bra humör!  Däremot, Måns Zelmerlöws akustiska version av Hope and Glory eller hans nya låt Impossible, de låtarna får mig att börja fundera och tänka efter. Kanske därför jag sitter här och skriver invecklade tankar om musik?



Imorrn är det full rulle som gäller! Har som sagt biologiprov och innan dess blir det (kanske) svinis-sprutan. På eftermiddagen bär det av till Överby för att handla julklappar! Om jag vet vad jag ska köpa? Nejdu! En smula panikångest? Ja!

//Hanna

ps. Jag älskar denna bilden! Den symboliserar Nv på nåt vis^^


1 december

Det går fort! Bara en månad kvar till 2010! Detta året har gått i racerfart, BAM så försvann det! Och för att inte tala om annat, vi har ju levt 10år på 2000-talet! Förstår ni, dom som föddes år 2000 fyller ju 10 nästa år! Det är sjukt! Och ja, jag vet att jag har lite åldersnoja nu. "ååh tiden går så fort!" "va stor du har blivit" osv. Men, det är sjukt! Och en grej till! Alla 92:or fyller ju 18! (hoppas det inte finns undantag^^) Vi blir myndiga! Hjälp

Nog om det! Nu ska ja berätta en sjuk grej som hände förut. Jag stog själv och väntade på bussen, utanför busskuren, så ser jag en man av utländsk härkomst titta på mig där han kom gåendes. Tänkte väl inte mer på de förrän han sa:

- Excuse me, when is the bus coming?

*förvånad Hanna*: ööh, about 2 minutes.

Inte så konstigt kanske, men när bussen kommer och svänger i kurvan så frågar han hon som sitter i busskuren om hon kunde ta kort på honom! Varför? Ingen aning...  Inte nog med det, bussen är tom, jag in först, tror ni inte han sätter sig sättet mitt emot! Varför sitta trångt när hela bussen är tom?? Iakttar honom lite och märker att han fortfarande har uppe sin kamera (rosa förövrigt) och sitter och fotar, i bussen, fast genom rutan. Hus, gator, skyltar, allt! HELA VÄGEN! åtminstone till Brålanda! För dom som inte vet tar det 20min dit! Va inte det en turist vet jag inte va det va!

nä nu blir det att gå ut i dom härliga minusgraderna och den stjärnklara himlen med månsken. Sen blir det biologi, är inte skogsexpert än sörrni!

//Hanna

ps. har inte skrivit ps på länge nu...

RSS 2.0