Dagens ...

DAGENS VILL HA: sol
DAGENS KLÄDSEL: mjukisar, t-shirt
DAGENS FRISYR: trasligt och ovanligt lockigt
DAGENS LÅT: nån dansbandslåt me Sannex
DAGENS PLANER: (kväll nu) SOVA
DAGENS SAKNAD: vet inte rikigt (vet egentligen visst men tänker inte skriva de)
DAGENS DUMMASTE: regnet
DAGENS MISSLYCKANDE: vet inte...
DAGENS DROG: sängen
DAGENS KÖP: hmm.. betala bensinpengar till maddes mamma =P
DAGENS GODIS: inget godis idag =)
DAGENS HUMÖR: Trött som ett träd
DAGENS CITAT: (på dansgolvet): Äh, lära sig å dansa e ingen idé. De e för sent.
DAGENS ROLIGASTE: natten.

//Hanna

ps. Bättre inlägg än så här blir de inte just nu för nu blir de SÄNGEN!!


Dagens låt

En GLAD låt. Behövdes idag, efter regnet...

Artist: Kenny Loggins (?)

Låt: Footloose

Lyssnar man på den kan man inte bli annat än på lite bättre humör iaf ;)

//Hanna

Fy fasiken för...

... vädret. Har regnat hela dagen. Ååh va tråkigt! Går inte göra nåt skoj ju. Därför har dagen ägnats åt att sova, baka, städa o kollat på film.

Kvällen igår va störtkul! Träffa Skoog som jag inte träffat på ett tag. Alltid lika kul å tjöta =) Sen såklart, alla kusiner som va lite loja i början av kvällen men sen kom dom allt igång som vanligt. Jädrar va dom höll igång. Och som vanligt hos Aronssons; fyrverkerier =) Ganska roligt att se alla kusiner och kusiners kompisar som lullar omkring. Vissa va, ja, väääldigt vingliga. Men de e ganska kul å se på dom, när dom vinglar omkring bland borden i partytälten. Ett under att dom inte snubblar över fotogenlamporna. Sen fick ju ena kusinen för sig att han skulle städa. Haha, så han börja plocka burkar (som han ändå säkert skulle elda senare), om dom inte va tomma så fixa han de... Suck.

Men, skoj vart de iaf. och födelsedagsbarnet fick ju ett ganska stort paket. 4.20 långt ½ m brett.


Slog in den i köket. Vitt papper o glapack


Va ju tvungen å ha lite fint papper på.

//Hanna

ps. Ja, paketet innehöll en stege!

Mix

Idag blir det allt-i-ett-inlägg. Dels allmänt babbel och dels dagens låt.

Men först, hade en urtrevlig tjejkväll igår! Maten blev bra tillslut och trots lite panik där så hann vi nästan färdigt innan dom kom (50 min för tidigt...) Madde fick panik när jag sa att dom kom. Så hon börja tvätta golvet, ingen av oss va riktigt färdigklädd. Tjenare va fort allt gick då. Sen efter maten gick dom Maddes födelsedagspromenad (tipspromenad). Madde långben vann med 7 av 12 rätt!

Sen efter kladdkaka, sockerkickar och smultron satt vi å myste till dansbandsmusik :) Och dom va positiva till å följa med till Lane 7/8. Men, vi får väl se hur tuffa dom är 6/8..

Förut idag så fick jag rida två hästar, mamma ville inte hoppa. Båda hästarna skötte sig exemplariskt. Cherokee va som han brukade, studsa innan hinder och bara ville hoppa hela tiden. Sötnöten. Musse va också jätteduktig. Hoppa bara studs och ett pyttehinder.

Ikväll blir de kalas för min gamla kusin. Hela 25 år. (Dock hör han till de unga gardet ;) ) Slog in hans present förut. Undrar om han klarar av att öppna den. (Hanna<3tejp) Tänkte förut lägga ut bilder här, men gör de imorrn.



Så till dagens låt då.

Artist: Rolandz

Låt: Good Luck Charm, Ta på dig den röda Jumpern, Baby.



//Hanna

Dagens låt

En av mina absoluta favoritlåtar just nu!

Artist: Lady Antebellum

Låt: Need you now

//Hanna


Hanna <3 kläggbett

... eller inte!

Kläggbett är irriterande, dom kliar när man ska sova och usch! Sen, ett kläggbett kan väl va okej (ööh njae förresten) men å ha hur många som helst på benen, BLÄ!

Nä, till något mer kuligt kanske. Igår va de full fart på mig o Madde, på morgonen åkte vi till Willys o handla mat inför fredag. Kundvagnsrally mot mig o Madde = ni förlorar ;) Ja, vill man ha kul när man handlar, åk med oss. Det kan inte återberättas, det måste upplevas! Sen på kvällen grilla vi hemma hos mig o sen upp på kroppefjäll o gå 5km =) Höjdpunkten va i slutet av slingan, vid en spegelblank sjö, tjenare vad fint! De två tranorna gjorde de inte precis sämre...

Sen, ja, vet inte riktigt vad som har hänt som är värt att skriva här. Hmm. Nä faktiskt ingenting =P

//Hanna

ps. två riktigt usla mobilbilder på sjön:




20/7 -10

(ojojoj, vilken fantasifull rubrik...)

Hejhej =)

Idag är de ingen lat dag direkt.. Skulle ju egentligen tvättat transporten igår men de va fasligt kallt då så håller på för fullt nu. Mitt på gräsmattan med högtrycket i högsta hugg, (passa er om ni skulle råka hamna i vägen!). Sen är de tufft att avgöra vem som blir mest blöt, jag eller transporten. De e nog hugget som stucket de... Tur att de e varmt!

De e väl de ja hade tänkt å göra idag, såklart ska jag rida åxå o förhoppningsvis hinna med en promenix me lille Kotte. Sen blir de sova tidigt! Madde har nämligen bestämt att vi ska hinna handla o va tebaka innan kl 10. Usch va tidigt jag måste gå upp.. Huga!

//Hanna

ps. titta så fin =P *tänkte ladda upp bild på transporten. Kortet ligger inte på denna datorn iaf...*


Dagens låt(ar)

Idag blir de faktiskt hela två låtar ;)

Artist: Christina Aguilera

Låt: Beautiful



Artist: Ted Gärdestad

Låt: För kärlekens skull

De här två har spelat en del på piano på sistone! Hur himla bra som helst.

//Hanna


1-års-jubileum

Idag har jag haft Musse ett helt år. Shit va fort de har gått, och jag har lärt mig hur mycket som helst! Därför kommer en liten minibildbomb:







//Hanna

ps. tänka sig, om jag hitta 20 bilder på Cherokee fanns de väl 1 på Musse. (Cherokee = linslus!)

Vilken dag

Om förra rubriken va ganska positiv e denna lite mer negativ...

Idag har vart en sån där dag då de mesta blir pannkaka. eller nåt liknande. Börja med att ja skulle in i stallet en snabb sväng, mamma hade börjat spola golvet...  Såklart lyckas jag trampa i den största pölen så hela foten blev blöt, inkl. skon. Suck. Inte nog med att jag gick i den en gång. Tog den på tebakavägen åxå... Pust.

Vid middagen välte jag ut ett helt glas mjölk, på mig, duken, golvet å stolen. (Jag gjorde dock inte en Madde, välta ut kaffet över mobilen...). Sen e de massa saker som bara inte har velat gå min väg. Bland annat fick jag skitläskiga utslag på handen, typ bubblor. Creepy! Lyckades väl komma i närheten av terpentin när jag skrubba boxväggar..

Däremot har jag inte lyckats hälla en hink med vatten över mig idag. Bra där Hanna! Tror de va i våras eller nåt, skulle hälla ut en hink me vatten. Ställde hinken på tröskeln och tippar. Tror ni vattnet kom dit de skulle (=UT) nepp, över mig och stallgolvet. Men som sagt, de har inte hänt idag. Än.

Nog me allt klagande och jämrande. E trots allt rätt glad. Veckan som kommer hoppas jag ska bli toppenbra! Storhandla mat me Madde (vuxenpoäng så de skriker ;) ) ,träning me Musse(?) ha väldigt mysigt o roligt på fredag, ha ännu roligare på lördag o sen sova på söndag ^^.


vet inte riktigt hur bilden hänger ihop me resten men ja, hitta ingen annan lämplig..

//Hanna

Vilken kväll

Gaah. Den kvällen, eller ja, sista timmen, skulle jag vilja leva om och om igen. Shit va kul de va! Idag är jag dock trötter som ett träd. Meningen e väl att jag ska tvätta transporten sen + rida 1 st Musse. Men som sagt. Är trött.

Just de ja. Jag å Madde turas ju om med att köra till o från lane, igår, precis som förra lördagen va de min tur. och som vanligt när jag kör, en herrans massa djur. Förra veckan vart de ju en grävling, lite rådjur och en å annan katt. Igår va de älg, katter, harar + x antal grodor... Men, märkligast av allt, när Madde kör e de helt dött ute. Inte ett djur i sikte. könstigt

Nä, nu ska jag väl fortsätta vila upp mig. Imorrn e de dags för en ny vecka me massa kuligheter =)

//Hanna

Dagens låt

Dagens låt tillägnas min farbror! Sjöngs så fint idag i kyrkan!

Låt: Gabriellas sång

//Hanna

Morrn på er!

godmorgon :)

För nästan så e de! Jag å Madde tog oss en sovmorgon, vakna väl runt 10. Sjukt gött e de å sova. Sen frukostdags o kortspel me lillebror också =)

Nu väntar jag bara på maten, å sen blir de ut till nuntorp för dressyrträning med Musse. Är trött så vet inte riktigt hur de kommer å gå, men de märker jag väl.

Anledningen till att jag sov hos Madde inatt va såklart dans. Följde med till Lane Loge där Zekes höll låda. Riktigt bra e dom! Dock va de mest bara yngre tjejer där, (dit räknas väl jag o Madde åxå men ja..) Så vi åkte hem ganska tidigt, runt halv 1 - 1 skulle jag tro...

O just de, när ja kom hem hade jag fått mera paket :) Fick ju lite kort igår men dom stora grejerna kom idag. Så nu blir de ner till VBG nån dag o köpa ramar för dyra pengar ;)

//Hanna

ps. den här bilden beställde jag på canvas, blev skitbra!


Gaah

Ibland blir man bara hopplöst irriterad. Dom håller på att gräva för kommunalt vatten till grannen längre ut på vägen.

Inte nog med att dom gräver i ridhagen så jag inte kan rida seriöst, hoppa osv, dom gräver dessutom sönder framfartsvägen så de blir ett himla sjå att komma iväg nånstans. Sen ytterligare, dom gräver av telefonkabeln. Inte så farligt me telefonen, mobil har man ju. Men bredbandet... Jag hoppas verkligen dom lagar kabeln riktigt fort! Gaah säger jag bara!

Så ja, kommer inte ut på mailen, bloggen, facebook, msn osv på okänd tid. Pust.

//Hanna

ha de så bra tills jag skriver igen :)

Dagens låt

Jaadu.. Vilken av alla ska jag ta..

Artist: Robbie Williams, Nicole Kidman

Låt: Somethin' stupid

//Hanna

ps. finns säkert hur många olika artister som helst som gör denna...

Regn

Hejhej :)

Tänkte undvika att rida i renget idag, gick sådär. Precis när jag satt mig till rätta i sadeln så kom dom första stänken. Sen småregna det hela tiden. Så underbart...

Har nu på förmiddagen vart en sväng i Vbg, dels en sväng till körskolan dels fika o kolla på hemliga saker ;) Å nej, har inte blivit av med körkortet än.. Men måste ju gå på avvänjning så mycket som jag vart där...

Nu blir de mat för min del :)

//Hanna

Dagens låt

Idag blir de modert =)

Artist: Joshua Radin

Låt: I'd rather be with you

//Hanna

Man ska väl inte klaga...

... men nu är de för varmt! Blir ju nästan svettig av att stå still i skuggan... Men, efter vintern i vintras me all snö å massa minus ska man kanske inte klaga på att de e varmt.. menmen, säger som alla svenskar, kan de inte va lagom varmt på sommarn och lagom kallt på vintern?

Idag har iaf farbror veterinär vart här o raspat tänder på alla 3 :) Kotte va som vanligt värst, han kasta sig omkring i boxen när han skulle få spruta med lugnande, han stegra sig när dom raspa o han for fram och tillbaka o höll på att sparka vet. ajajaj. Toker. Musse såg förresten inte alls rolig ut i munnen, inte konstigt att han tjafsar lite... Cherokee har gått å bitit sig i kinderna, som vanligt och Kotte behövde bara raspas lite.

Nä, nu ska jag väl försöka orka göra nåt vettigt i värmen.

//Hanna

ps. GRATTIS SOM ... MADDE!!!!! DU ÄR BÄST JU! <3


Dagens låt

Idag är de en riktigt bra cover faktiskt!

Artist: The Baseballs

Låt: Umbrella

Jag bara älskar hela Baseballs, så gött drag e de!


Vadå coola? ;)

//Hanna


Jag säger bara...

.. TACK Madde för att du släpa ut mig igår ;) Vi åkte nämligen till Lane Loge och dansade :O Har ju faktiskt lovat att detta året ska jag följa med minst 1 gång. (Check) Å fler blir de nog. De klart, man va ju lite bortkommen i början men sen gick de allt bättre. De va Jannez som spela, helt okej faktiskt. Träffa massa nytt folk men också några gamla "kändisar", kussens kompis tex...

Såklart va de jag som körde, gick riktigt bra. Hitta till och med helljuset. Fantastico! Men höll på att köra på en grävling som inte flytta på sig..

Idag är jag dundertrött, men snart så är jag väl igång igen antar jag, lagom till åskvädret...

//Hanna

ps. inga bilder från igår :(


Dagens låt

Slänger upp de lite snabbt å lätt ;)

Det blir nog... hmm.. jo de blir den här:

Artist: John Mayer

Låt: Who says

ha en bra kväll i solen =)

//Hanna


Goddagens

Idag är det varmt. Väldigt varmt. Så varmt att jag frivilligt bada i iskallt vatten (vattenslangen). Då är det varmt...

Nog om vädret, har hunnit med en tur med Musse piggelin, han va så trött att han inte såg några spöken alls. Men de va innan dom livsfarliga lila blommorna. Suck.

Nu sitter jag här o lyssnar på musik, just nu lite *glömde bort de perfekta ordet* ååh va heter de? Jaja, en grupp som va väldigt populär när jag va liten, Spice Girls me andra ord och Wannabe. Va helt tokig i dom, konstigt nog har jag ingen skiva med dom... Menmen, kanske inte så bra som jag tyckte då. Nä, nu blir de nog lite gammalt svenskt, typ Ted Gärdestad =)

Känner ni också att jag bara skriver utan att tänka nu? Har verkligen inte vettigt att skriva så de e väl bäst att jag slutar ;)

//Hanna




Håverud förra året

Dagens låt

Nudu Madde! Haha

Artist: Magnus Carlsson

Låt: Madelene

Jag var bara tvungen ;) Madde fyller ju faktiskt år idag, hela 18 år! GRATTIS! Synn bara att jag garanterat inte får lägga ut en bild som e såå fin... Nä, får nog fråga först, annars slår hon ihjäl mig (typ). Lägger istället ut bilder på hennes älskling








Magnus i Mellerud med Maddes honung

GRATTIS MADDE =)

//Hanna

Dagens låt

Svårt val, som vanligt. Idag blir de en jättefin sång som spelas flitigt på pianot ;)

Artist: Åsa Jinder & CajsaStina Åkerström

Låt: Av längtan till dig

//Hanna

ps. nån får lära mig lägga in youtubeklipp så ni kan lyssna direkt i bloggen =)

Grå grå dag

Hejhej =)

*Lånade rubriken från en dansbandslåt*

Torsdag. Dagen efter allt stohej. Slockna rätt fort igår kväll men hann höra *dom skrek* att Spanien vann! Imorse va ja sådär trött igen, trött som ett träd. Undrar varför... Menmen, idag blir det dressyrträning (!) för en ny tränare. Mest för oss som ska rida div 3 till hösten. Det ska bli spännande hur det går, undrar när jag red i dressyrsadeln senast. De måste va över en månad sen nästan... Men, träningen är välbehövlig!

Imorrn tycker jag att ni ska hålla er ur vägen, ska nämligen ner till vänersborg, trafikskolan. (Nej, jag har inte blitt av me körkortet redan..) Unfinished business, so to say. Ska också passa på att kolla efter födelsedagspresenter. (Varför fyller alla år på sommarn? *Hanna e oskyldig...* host)

Slänger nog in en låt här ikväll igen, tills dess får ni ha de=)

//Hanna

just de ja, vi spela kubb igår, tjejerna mot killarna, 2-1 till tjejerna, såklart ;)


Bild från förra året...

WOOHOOOOO =D

Finally :)

Imorse vart de dags för uppkörning, teorin fixade jag ju igår... O de va faktiskt värt att gå upp vid 5 =) Hade jag kuggat däremot... :P Nädå men va sjukt nervös på bussen så där blev de musik på för fullt och digga som ja, men sen väl framme på trafikskolan, fy fasiken. Kunde knappt skriva sms, darra ganska mycket...

Sen vart de dags för en liten lektion först, gick jättebra =) Väl framme på vägverket, darrigt igen, (hatar att vänta, precis samma som på tävlingar) Men sen när jag väl fick börja köra så lugna jag ner mig och blev nästan ko lugn. Bra gick de! Enda gången jag fick lite panik va när han sa att jag skulle fickparkera... Har jag övat på de? Haha räknas en gång för dryga månaden sen? Men de gick över förväntan =) Sen va de körkortet fixat =D

Sen skulle jag ju försöka lura min lärare (körde upp med praktikanten), gick sådär.. Pokerface är inte min grej riktigt...

Så jäkla stolt över mig själv som klara de! Shit alltså, körkort, då e man ju vuxen... *Hjälp*

//Hanna

ps. Ser ni en ful volvo så akta er ;)

Dagens låt

Ååh, nu har ja sådär svårt att bestämma mig så det blir två låtar idag ;)

Artist: Carolina Wallin Perez
Låt: Utan dina andetag


Artist: Maia Hirasawa
Låt: The worrying kind

Sjukt bra bägge två! Just för tillfället är det bara lugna låtar som gäller men de vänder snabbare än blixten ;)

//Hanna

Nygammal kategori :)

Hejhej :)

Idag ska jag presentera en kategori. Har bytt namn på kategorin musik till Dagens Låt. Det är precis lika enkelt som det låter. Varje dag (åtminstone varannan) tipsar jag om en låt som jag just den dagen gillar.

Idag hade jag en väldig beslutsångest om vilken jag skulle ta, men de blev en låt från min "barndom", kommer inte riktigt ihåg när den kom, men ja va väl 8 - 9, kanske 10 år. Kommer ihåg att en tjej i klassen mimade och dansade när vi hade melodifestival i klassen i lågstadiet.

Artist:
Shania Twain

Låt: Man! I feel like a woman

//Hanna

Trött som ett träd

Hejhej :)

Rubriken är klockren. Gick förut och funderade på vad det egentligen hette, trött som.. ? ja, de första som dök av va "träd" så nu har jag myntat ett helt eget uttryck =)

Idag har jag verkligen vart trött som ett träd, precis som igår. Jag fattart inte. Jag har nästan ingen matlust och är riktigt trött... Hömm.. Inte bra de här! Skulle väl egentligen ha ridit nu på kvällen men orkar inte ut nu, trots "bara" 20 grader och vindstilla.. Menmen, jag red ju igår :) *Provade Cherokees 3-delade mässingsbett och han kändes riktigt fin*

Idag har jag väl inte gjort sådär jättemycket, städade lite förut och pysslade lite med hästarna. Men, tro de eller ej. Jag har tittat på fotboll. Det om något är en skräll! Jag är totalt ointresserad men tittade faktiskt på nästan hela Brasilien - Holland. Och "mitt" lag vann :) Annars tycker jag bara fotboll på tv fyller en funktion, det finns oftast en eller flera snygga killar på plan ;) Haha

*Kan man verkligen längta efter en viss så mycket utan att egentligen känna den? De e sjukt egentligen...*



//Hanna


RSS 2.0