Kallt! Brr...

Isch va kallt de är på morgonen nu! Imorse va de 2 minus kl 07:30.. Vågar inte ens tänka på hur kallt de va när jag gick upp (06:00). Vantar på gäller från och med ... NU! Nä men faktum är faktiskt att jag tycker bättre om kallt än varmt! Finns det ngt värre än att vara för varm? uschuschusch! Men gillar ju de mesta men ärligt talat? vad går upp mot en riktigt kall, klar dag? blå himmel, solsken ett tunt frost/snötäcke, temperaturen runt nollan! Go vinterjacka och mysiga vantar. Det e ju bara bäst! Luften ska vara "krispig" nu på hösten, precis som riktigt krispiga äpplen!

Nu får jag sluta snacka väder ;) Denna veckan lär det bli engelskaboken, biologi-plugg och naturkunskapsuppsats... Träning imorrn som lättar upp det hela! (Och ridturer i det krispiga vädret^^)  Imorrn blir det ju träning och i skolan blir det skolfoto... Vi får väl se hur det går! Får ju garanterat sitta ner då jag är 3de kortast och om dom 2 har klackar, vilket dom har ibland, är jag kortast! Förstår ni vilka långa människor som går Nv i Mellerud?!



Så här menar jag! Kanske lite tidigt för så mkt frost som på bilden till vänster men den till höger, perfekt!

//Hanna

forts muffins

Har provsmakat nu, blev ganska bra faktiskt. Kanske inte dom godaste muffinsarna jag gjort, men dom duger allt!
Ett tips så här i efterhand skulle väl vara att minska lite på kakaon, blev en väldigt skarp kakao/chokladsmak. Men som sagt: Goda!

Mmm... Muffins

Skrev ju förut att ja skulle baka och *fanfar* så blidde det! Närmare bestämt tigermuffins! Tänkte faktiskt skriva receptet här :)

Jag gjorde så att jag gjorde halva smeten i var sin bunke, en vanlig och en med kakao så jag skriver olika recept...

Tigermuffins ca 12-14 st   175grader

Kakaosmeten

- 50g smält smör
- 1 ägg
- 0.75dl strösocker
- ½ tsk vaniljsocker
- 1dl mjölk + 1msk mjölk
(skal av ½ citron)
- 1dl vetemjöl
- 1dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- ½ nypa salt

* Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
* Rör ner smör, mjölk och ev. citronskal.
* Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör sedan ner det i smeten.

Vanlig smet

- 50g smält smör
- 1 ägg
- 0.75dl strösocker
- ½ tsk vaniljsocker
- 1dl mjölk
(skal av ½ citron)
- 2dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ nypa salt

* Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
* Rör ner smör, mjölk och ev. citronskal.
* Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör sedan ner det i smeten.

* När båda "smetarna" är klara, klicka ut i muffinsformar. Tex 1 sked av varje i en muffinsform.
* In i ugnen i ca 12-15min (nedre delen)

Tips: använd muffinsplåt så blir dom finare än utan!

//Hanna

ps. Enligt mig heter det en muffin/s/ flera muffins/ar/. Inte ett muffin/s/ ...

Ingen tid över...

Å så vart de fullt upp i skolan igen då, har biologi och naturkunskap-inlämningar på G och matte och biologiprov, engelska bokredovisning osv. + 2½häst...

Idag är det iaf ganska lugnt = studiedag ;) men har grejer att göra ändå.

* putsa 2 träns + 1 sadelgjord
* skriva om en blomma
* läsa engelska
* baka ngt gott! - fruktansvärt "godis"sugen...

Så de e väl bara o sätta fart antar jag^^


Här är förresten blomman jag ska skriva om; blodrot...

//Hanna

Lite planering - läxor osv



Onsdag (idag): Rida Cherokee, fysik, engelskaboken
Torsdag: Fysiken, träna med Musse i Mld
Fredag: Fysikprov... Trava Musse, rida/tömköra Cherokee
Lördag + Söndag: Motionera hästar, börja med naturkunskap, skriv lite biologi?, engelskaboken

v. 41 va klar med engelskaboken + att skriva recension
v. 41-43 Nånstans här också inlämning biologi, naturkunskap, matte C-prov och biologiprov



Nu är jag deprimerad över min planering men nu ska ja ut och rida lille ponnyn, musse står så idag blir det bara jag o cherokee :) vi får väl se hur det går^^

//Hanna

"nya" datorn har kommit.. exakt samma som förut och pappa va tvungen o fixa grejs på den innan jag kan använda den...

Musik<3

Åhh va jag gillar musik! Alltalltallt! Allt från lugnt, nästintill klassiskt till Johnny Cash till Miss Li. Bra blandning med andra ord. Just nu är det Martin Stenmarck som går varm men nästan varje dag blir det någon gammal goding med elvis etc. Älskar musik<3 Finns inget bättre! Kan man inte sova, ja då blir det lugna instrumentala låtar. Är man ledsen så är det glad gammal rock som gäller. Den som uppfann musik ska ha mycket cred på det! ;)

Den som uppfann dressyrsadeln ska däremot inte ha lika mycket cred! Man får ju träningsverk bara av att sitta i den. Ja herregud, va på dressyrträning med den och Musse för Nina Persson idag. Eller träning? mer självmordsförsök^^ nädå men usch mina ben gillade inte nina kan jag ju säga.. Men i slutet gick det nästan bra..:)

Och på tal om träning, så var det ju hoppvarianten i torsdags (ja träning, inte självmordsförsök^^) tacka vet jag hoppsadlar säger jag bara! Träningen gick ganska bra, måste bara träna på att hoppa på volt och landa i rätt galopp. Just det gick ju inte jättebra kanske men annars gick det helt okej. Dock ingen höjdhoppning, hindrena såg riktigt små ut när dom låg på 80-90! (Bra hanna det går framåt!) Med tanke på att jag för mindre än 2månader sen inte ens vågade tänka tanken att jag skulle hoppa så "högt" så är det positiv utveckling, det gillar vi (Y)

Nä nu ska jag sluta pladdra och fixa in hästarna och sen blir det någon film men vet inte riktigt än... Twilight (för 511 gången), Dirty Dancing (första gången) eller någon annan skojsig... Vi får se!


Just de ja! Den här stjärnan studsa runt i ridhagen med mat i munnen och Hanna med långpiska bakom. Han lösgaloppera lite. Lite kanske inte han tyckte för han blev svettig men har man redan 3m tjock vinterpäls så har man!

Just det igen, Cherokee gick ASBRA när jag tömkörde idag! Särskilt i höger varv i trav, shit va jag älskar honom. Han ger mig kickar värre än droger (har visserligen inte testat nåt sånt, droger alltså, men oj) Han är underbar han! Låg form i trav, första gången han lyckas me det tror jag!

//Hanna

...

Ingen rubrik, ja vet! Vet inte riktigt vad jag ska skriva än och därför svårt att skriva rubrik... :)

men ja, har vart i skolan, som vanligt. Matte och fysik på morgonen och sen från 10.35 - 13.15 = håltimme + lunch... Tjiho, not! Och denna väntan pga 45min ridteori! Men men överlever allt, vi har sköna soffor på våran skola ^^

Sen hem och slappa en stund och ut och mocka och sen rida lillen, mamma red musse. Så sjukt skönt väder idag, går ju att galoppera på gärdena, dessutom! Cherokee har ju inte alls någon tävlingsinstinkt, nejnej. Haha han ville verkligen iväg när vi låg sist, studsa gjorde han den lille skiten:) skojskoj! Bra att han vill framåt nu och inte bakåt!

Just det! Ska lägga in en annan grej här imorrn (om jag hinner...) Kan va lite bra komihåg för mig och roligt (?) för er, va vet jag. Nu hinner jag inte, är dödstrött och ska gå till sängs med engelskaboken och somna men den över huvudet.

//Hanna

ps. ingen bild idag, ja vet! Denna datorn e sjukt seg så: nej!

Tävling:)

Idag begav jag mig till Trollhättan där det va träningstävling! Skojskoj! Första gången för mig på ca 1år och första gången med Musse! Och comebacken gick bra! Nolla i 70 blev resultatet. Dock lite slarv från min sida här och var, skulle tagit mig tid att korrigera galoppen några gånger. Blir det högre sen så är det onödigt att komma i korsgalopp och fel galopp. Usch på mig! Men Musse skötte sig jättebra! Han vingla lite ibland men det är rutingrejer, det försvinner nog med tiden skulle jag tro! Just det! En grej till jag måste dissa med mig själv! Alldeles för dålig galopp, tur att det bara va 70 annars hade vi fått klättra över. Och KORTA TYGLARNA! Himla mig själv! *Perfektionist* Blir så less på mig själv när jag gör såna småfel som är jättelätta att rätta till, bara man tänker på det! Men nästa gång får jag skärpa till mig! Nästa gång blir det antingen bara 80 eller 70 och 80, vi får se!
Tyvärr inga bilder, och dom bilderna jag har är i kameran...

Nä nu har jag en engelskabok som gärna skulle vilja bli läst, Agatha Christe - 4.50 from Paddington. Miss Marple såklart! Min favorit! :)


Sjuk...

Och nej, ingen svininfluensa! Vanlig hederlig förkyldning. Bättre än influensa men inte bra! Det är det värsta jag vet att vara förkyld. BLÄ!

Har vart väldigt inaktiv här igen, förvånad? Nepp inte ett dugg faktiskt men har faktiskt andledningar ;)
Det är nämligen så att min (okej pappas) bärbara dator har fått sjukan (svininfluensan?) och ville absolut inte att jag skulle komma ut på internet där inte, så bara för pappa att lämna in den. Det är en hyrdator så dom måste ta tillbaka den och ge oss en ny =D Tydligen har många såna datorer slutat funka så ja.. MEN har ju lovat mig själv att lägga ut träningsbanor och skriva hur alla träningar har gått. Gissa på vilken dator jag hade gjort träningsbanorna?? Just de ja, den ja! Tänkte skicka dom hit, aah visst! Ljushuvve! Mail funkar såå bra utan internet! Suck! Och denna datorn, seg till 1000! Men men överlever väl ändå. Ska försöka skriva om träningarna så jag inte glömmer!

Men inte nu! För nu ska jag sätta mig till rätta i soffan och kolla på ngn rolig film.

//Hanna

ps. Önska mig lycka till inför imorrn och just de ja, bild.


Hiss&Diss& annat trams!

Ååh, jag har kommit i en sån där hiss&diss-period. Allt går mycket lättare att sammanfatta med hjälp av en sån, så stå ut!

*Signatur* Höja och sänka, uppåt å neråt, älska och hata, risa och rosa, smeka och piska: Hissa och Dissa! (Jag lyssnar inte på rix morronzoo, nejnej, inte alls ;) )

Hiss

 * Träningen i torsdags, bra övningar
 * Musse i torsdags :)
 * SOL!!!
 * Musik!

Diss

 * Kottes tänder^^
 * Regn och uschligt
 * 700-bussar
 * 2min upp till bussen på fredagar, annars vänta 1h 10min...
 * Att gärdena är blöta

Ingemansland

 * Sjöutsikt, både bra och dåligt
 * Sjöar överallt

Sådär, då va de klart! Har aldrig sett så mycket vatten som det är nu, hämtar numera hästarna med hjälp av kanot, från bussen blir det trampbåt och på genvägen en roddbåt. För att hämta potatis som finns ute på en lerig åker blir det segelbåt med håv och metspö! Har ärligt talat inte sett så mycket vatten här, någonsin!!

Just det ja, jag skulle göra reklam för Maddes arrangemang i Frändefors Kyrka med en viss Magnus Carlsson. Han kommer nämligen dit 15 december för julkonsert. Börjar runt 19.00 tror jag (Sorry Madde har inte lagt ALLT på minnet^^) Biljetterna släpps 8 september och finns på Ticnet och Tempo, Frändefors och kostar 270kr. Tror det  va allt om det!




Trodde aldrig att han skulle hamna här...

//Hanna


Himla pissväder!

Det regnar, jag blir så trött på regnskiten ibland så jag har lust att spy! Det bara pissar ner, utan uppehåll, dag in och dag ut. Går ju inte att rida någonstans, bara grusvägen, det får hästarna ingen bättre kondis av och det är dessutom inte bra att trava varje dag på grusväg men, va ska jag göra? Ridbanan är bättre lämpad för gyttjebrottning just nu eftersom den inte är grusad, gärdena är översvämmade så där är bästa fordonet en kanot, skogen kan man ju bara glömma! Och till ridhuset kan jag inte åka varje dag, dels för tidsbrist, dels för att vi bara får köra en häst i transsporten (annars övervikt eller ngt) och om jag då ska rida både Musse och Cherokee så blir det besvärligt...

Nä nog tjatat om vädret! I skolan händer det inte jättemycket, vi räknar och räknar och räknar, och så lite engelska och spanska^^ Men måste säga att jag älskar verkligen min klass! visst, i 9an va vi ett ganska stort tjejgäng i våran klass som höll ihop och vi hade roligt men jag kände där att jag inte kunde vara mig själv, hela tiden rädd för folks kommentarer, ville att alla skulle tycka om mig. Jag tror det kallas dåligt självförtroende... Men nu! Skillnad till 1000, här kan jag (nästan) vara mig själv fullt ut och jag tror att det är därför vi har det så bra i våran klass nu, ja inte på grund utav mig enbart, utan alla har hittat sig själva och vågar vara den personen. Vi har grym sammanhållning och vi kan skämta med varandra utan att någon blir sur. Vissa mindre än andra kanske men roligt har vi ju iaf! Nv2<3

Nä nu får jag väl sluta, måste snart ut och borsta hästar och sen iväg med Musse till Nuntorp för hoppträning :) Lovar att försöka ta tag i övningarna! <-- de va påminnelse till mig det!

//Hanna

just de ja, bild va de ja ;P Hehe vi ÄR normala!
vanliga

RSS 2.0