Ännu en gång. Svt. Suck.

Såg nyss på ponnyakuten. Stackars unge säger jag bara. Dom ska ju jobba med sina problem och så men stackars tjej. Hon fick visserligen coachas av Kirsti Tomita men resten av gänget fick träffa Jan Brink och Briar (Sveriges mest kända dressyrekipage). Tror Svt verkligen att Kristi och Jan är likvärdiga i ponnyungars ögon? Då är det bara skandal! Dessutom att bli lämnad ensam och dom andra 7 åker iväg tillsammans, suck! Kan väl tilläggas att dom är runt 11-12 år.

FY PÅ SVT!



//Hanna

ps. Mycket kritik till Svt till idag...

Svt. Suck.



Jag säger å de. Nu har det hänt igen. En mansdominerad (finns det bandytjejer?) sport (bandy) drar över tiden så, i detta fallet, ridsporten måste sändas på en annan tid. Det va nämligen förlängning på VM-finalen i bandy mellan Sverige och Ryssland. Det direktsänder dom. Men, när Rolf-Göran Bengtsson (ingen aning vem det är? tänkte väl de...) tog OS-silver i Peking 2008 och dessutom hade stor chans på guldet, direktsänder Svt? NEJ! Istället för direktsända hästhoppning ja då har man OS-studio om andra idrottare som "nästan" har chans på medalj...


Rolf-Göran Bengtsson - Ninja La Silla OS-silver Hongkong 2008


Men åter till idag. Inte nog med att själva matchen gick över tiden. Efter matchen, som för övrigt vanns av Sverige, ja då snabbspolar man hela matchen, intervjuar HELA laget inklusive reserver, André Pops sitter i en studio med två gubbar och måste gå igenom allt känslomässigt, mentalt osv.. Trots att ett annat program väntar och man redan är över tiden. Nu kan ni ju säga att vi hästnördar har ju tur. Världscuphoppningen va ju ett inspelat och redigerat program som kan sändas när som helst. Alltså inte direktsändning...

Istället för den relativt bra sändningstiden som ridsporten tilldelades (17.00) sänds nu hela programmet imorrn, Måndag. Kl. 13.50. Vem fasiken är hemma då? Samma gäller även andra konstiga sändningstider ridsporten får. Det hör inte till ovanligheterna att det sänds runt 22-24 på kvällarna. Svt tror tydligen att alla hästmänniskor är naddsuddare som orkar va uppe så länge. För vi hästmänniskor har ju inte hästar att gå upp till på morgonen, varje dag, 365 dagar om året.

Nä, skärpning nu Svt. Varför inte sända ridsport som ni gör med skidsport? Skillnaden är ju bara ett r isället för sk. ;) Eller, varför inte sända på bästa sändningstid, 20.00?

Så, utskällningen är klar. Ni kan pusta ut!

//Hanna

ps. I den där världscuphoppningen, kom en svensk 3.a.
ps2. Den sändes i kortversion på 20min, båda svenskarna i grunden och sen hela omhoppningen...

Inget att skriva, just nu...

Hur rutinerad ryttare är du?

[x] Du har ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd
[?] Du har ridit en hel svart häst/ponny
[x] Du har ridit en fjording
[x] Du har ridit en shettis
[x] Du har ridit en travare
[x] Du har hoppat högre än 50 cm
[x] Du rider mest dressyr - man kan ju inte hoppa varje dag....
[x] Du använder alltid hjälm när du rider
[x] Du kan stallreglerna
Antal : 8 av 9

[x] Du har en egen häst
[x] Du är i stallet mer än en gång i veckan
[x] Du har en speciell favorithäst/ponny
[x] Du rider mer än en gång i veckan
[ ] Du har kompisar i stallet - e ju bara mina hästar hemma så...
[ ] Du läser hästböcker
[ ] Du skriver häst-sagor i skolan
[x] Du bor nära ett eller flera stall
Antal : 5 av 8

[ ] Du går på ridskola
[x] Du har ridit ute i skogen på en häst
[x] Du har ridit ute i skogen på en ponny
[x] Du brukar rida i ett ridhus eller ridbana
[ ] Du har haft sommarhäst
[x] Du har ridit mer än 3 år på ridskola
[x] Du har mer än 2 rosetter
[x] Du tycker om att hoppa
Antal : 6 av 8

[x] Du tycker om att rida dressyr
[x] Du och din familj bor på en hästgård
[ ] Du har ridit in en häst/ponny
[ ] Du har träffat ett föl som är mindre än tre veckor gammal
[x] Du brukar vara i stallet mer än en timme
antal : 3 av 5

TOTALT: 22

1 - 5 p. du är inte en sån jätte rutinerad ryttare.
6 - 15 p. du kan rida ganska bra men fortsätt träna.
16 - 20 p. där ser du träning ger resultat!
21 - 30 p. du är en väldigt rutinerad ryttare som kan hästar väl

Wihoo

Nu har äntligen alla mina saker kommit med posten :)

Först ett vitt schabrak med loggan "Folksam rider cup", sen halstäcke och boots till Musse. Och idag, en liten fredagspresent! En signerad skiva! Zekes nya (första, enda...) En sån natt. Och den är bra :)



nu ska jag ut och rida Musse i snöyran och just det, inga bilder från skridskoäventyret men, det fanns verkligen likheter mellan Bambi och Carro =P Jag själv är ju skridskoprinsessa och trillar därmed inte ^^

//Hanna

Bambi

Idag har vart en ganska lugn dag trots allt. Kom hem vid 2 ungefär vilket va helt okej :) Därefter har jag ridit på Cherokee där pappa hade plogat, så idag fick vi både ljus och slapp att sjunka 1dm. Cherokee va jätteduktig, studsig men duktig!
Ikväll blir det hoppträning (?) för dressyr-Nina med Musse. Det ska bli skoj:)

Imorrn blir det uppsats i spanska och sen skridskor. Ska bli roligt att se Bambi på hal is (Carro) Madde med ont i fötterna utan någon bror som drar henne, och så klart folk som aldrig åkt :)

//Hanna


Nv2.s bästa kompisar

Vilken, nästan, underbar dag idag :) Började med sovmorgon som inte gick att genomföra eftersom passande bussar bara går till Brålanda. Men, va väldigt skönt att sitta under vinterjackan och mysa i Nvs nya soffor :) Sen vart de spanska och matte (med Bernt) vilket va ganska lugnt. Fick tillbaka spanskaprovet och det kunde inte ha gått bättre :) På matten va det betygssnack vilket också gick lysande! Därav va det rätt stökigt i klassrummet... Sen va de lunch och håltimma i 2h o 5min. Helt okej faktiskt! Satt i sofforna och jäste under vinterjackan. Det va jättemysigt eftersom nästan hela klassen satt i sofforna och runt bordet :) Jag gillar min klass. Det va bara två som bråka, en gång! På skoj. I soffan. Med kuddar. Haha!

Ungefär en sån här soffa är de :)


En annan grej med min klass jag gillar är våra biologilektioner. Vi kan konsten och få det roligt! Vi tog blodprov på varandra och sen gick några ut till soffan för att jobba en stund. Då hade Anders hittat våran kära vän Benjamin. Honom ställde vi utanför den stängda dörren till vårt klassrummet med en hand på handtaget och den andra på dörren. Sen knackade vi. Och dörren öppnades och armarna trillade ner. :) Dock så blev inte människan på andra sidan rädd... Men, då kom vi på den briljanta idén, vi tar ett annat klassrum! Så vi bort till samhäll och hittade ett lämpligt klassrum. Till Sp1. Stackars barn!

Så, Benjamin ställde vi mot dörren med armarna upp så det skulle bli lite rörelseeffekter också^^ Så vi knackade. Ingen öppnade. Latmaskar... Vi fick knacka 3-4 gånger innan en kille kom och öppnade. Kan ju säga att det funka ganska bra! Och vi skrattade så vi dog, ja nästan iaf... Läraren, Bettan (cool nästan-tant) som satt vid ett bord i korridoren med en elev skrattade åt oss och sa:

- Va rädda om Benjamin era busungar!

Asså, vi har roligt!

//Hanna

ps. Här är Benjamins nära släkting:


Träning brr

Isch va kallt de är! Fryser hur mycket som helst och gjorde det förut också trots t-shirt, säkerhetsväst, tjocktröja, fleecefodrad jacka och vinterjacka... Brr!

Träningen gick hur som helst ganska bra, lite ringrostig och spände mig utan anledning. Varannan gång i princip som jag red banan spände jag mig och andra gången slappna jag av, märkligt! Märkte ju själv att de gick 1000ggr bättre när jag slappna av.. Blä på mig Tummen upp på Musse!

Nu blir det sängen, ingen rast och ingen ro imorrn inte!

//Hanna

Underbart!

Så, 1/3 av hästarna är motionerade, alltså 1. Det blev lite tömkörning för Cherokees del idag. Går bara att skritta men det gjorde han bra! Dom andra två stog i hagen och bara njöt av det fina vädret. 7-8 minus, blå himmel och sol! Kan det bli bättre?

För min del blir det nu mat och sen promenad med Kotte. Funderar på att åka skidor också, dock utan kotte... Men vi får se.

//Hanna



vadå linslus?


Hiss&Diss

Hiss

* BusCherokee
* Kottebus som inte är det minsta rädd för skidor
* Att duscha
* Ledig dag imorrn :)

Diss

* Att de ska komma ännu mer snö.
* Hittar inte mina tofflor (har inte letat så jättebra men..)
* Migsjälv (för olika anledningar)

//Hanna


Skidtur...

Hade i mitt stilla sinne tänkt att göra det lätt för mig genom att lägga upp en bra låt med text men hittade såklart inte texten så ja. Det blir ett vanligt inlägg istället.

Dagen har vart ganska rolig, började med sovmorgon och därefter ut på ridtur :) Red på Cherokee idag och de går fort vill ja lova! Han studsar fram men samtidigt så räcker det med en förhållning (för det mesta) så bromsar han. Däremot när han precis ska iväg, då går han på sidan och nästan mer bakåt och uppåt än framåt för att han vill iväg så gärna.. Busen<3

Efter middagen gav jag mig ut i skogen på skidor med mamma. Herregud, jag kopplar lite fel ibland, inte konstigt att jag är förvirrad. Jag åkte först, ganska fort så mamma inte hann med. Men jag märker inget så tror fullt och heligt på att mamma är precis bakom. Tills jag vänder mig och inte ser någon. Första tanken (konstigt nog) va att hon hade blivit uppäten eller typ indragen i skogen eller något i den stilen. Men, sen så ser jag henne så jag åker lugnt vidare. Åkte upp för en backe och vände mig bakåt igen och väntade en stund. Ingen mamma. Så jag åker ner igen för nu har hon säkert trillat tänkte jag. Då ser jag henne gå, utan skidor.

Första konstaterandet som jag gjorde va att hon tappat skidorna (hur nu det gick till) men det hade hon inte...  Efter dom konstaterandena va jag nog inte så smart heller. Skulle åka samtidigt me mamma ner för en pyttebacke i olika spår. Av någon (ingen) anledning skratta jag så jag inte kunde stå upprätt. Fråga inte varför...

Min hjärna är inte som alla andras. Suck.

//Hanna

ps. låten va Måns Zelmerlöw - A stranger saved my life




Snabbt

Idag blir det ett kort o snabbt inlägg.. Har vart full rulle hela dagen, två delprov, läxförhör och sen full fart hemma och sen upp till träningen. Skoj va det iaf! Nu blir det till å ladda inför morgondagens två prov.

//Hanna

Trött. Riktigt trött.

Hej.

Idag är jag så sjukt trött så jag hänger knappt ihop. Så om någon för syn på en arm eller ett öra så kan ni väl komma förbi med dom? För om jag tappar dom så märker jag nog inget...  trött är jag! Och inte blir det bättre med engelskaläxa (ungefär som prov) och Texasprov imorrn... Dessutom spanska- och fysikprov på fredag. Och jag orkar inte plugga. Öppnade fysikboken, stirrade på ett lösblad i 1min, stängde boken igen. Tummen upp på det!

Orkar knappt skriva något här heller... Och, jag måste va extremt trött för vet ni vad jag lyssnar på? Jo, klassisk pianomusik. Just nu tror jag det är Chopin eller något i den stilen... Hjälp. Och imorse, så prata dom om på radion att det var BytaLösenordsdagen. Ni kopplar väl det till att man ska byta lösenord idag?! Jag kopplade det till att man skulle byta korsord med varandra. Och det trodde jag verkligen på allvar i typ 10min innan jag insåg att lösenord och korsord inte va samma sak... Jag satt och funderade på varför i all världens dagar man skulle byta korsord med varandra.

//Hanna

ps. Idag är en sådan dag då jag (nästan) önskade att jag inte hade hästar som va tvunga att motioneras. Jag måste ut i snöyran, men jag är trött och har lust att antingen kura ner mig under täcket i sängen och sova, eller krypa ner i soffan och titta på film!

Hastfynd.se

Här har ni en bra länk för att köpa/sälja hästar mm. Hästfynd.se






denna ryggsäck får man gratis om man länkar till deras hemsida och berättar det för dom i kontaktformuläret :)

//Hanna


River flows in you

Hej :)

Idag har det vart rätt lungt, för en gångs skull! Började me dubbelpass i fysik, varav en timme bestod av allmänt snack om både det ena o de andra. Och inget fika... Ajajaj ;) Sen gick halva klassen snällt in i biologiklassrummet där kemiläraren precis hade haft lektion. Han frågade:

-Ska ni ha lektion här?
-Ja!
-Med vem då?
-Eeh Maria?!
-Hon är ju inte här!

så ingen lektion, gött att slippa just det, för den lektionen är riktigt seg! Efter lunch va det dags för dubbelpass i Matte D... hjälp säger jag bara.

På eftermiddagen har jag ridit, fixat spanska o engelskaläxan. Och, nu är jag riktigt glad! Jag har nämligen hittat noter till en väldigt bra låt, River flows in you heter den. Har inte vetat innan vad den heter så det har vart lite svårt, men nu, av en slump fick jag nyss om det :) Lyssna på youtube säger jag bara!

//Hanna


Hoppa tåget?

Idag har dagen vart den mest förvirrade någonsin. Imorse va ja bombsäker på att ja skulle träna ikväll. Det ska jag inte. Så nu, hela våren kommer jag ha två träningar på samma dag. Inte samma häst, inte samma ställe. Inte samma tid men de går inte ändå misstänker jag... Först, Nuntorp tömkörning med Cherokee kl. 18 - 19. Sen hoppträning med Musse kl 19.30-20-30 hos Anna Wessman... Det funkar inte sådär jättebra! Gaah. Såklart vill jag ha kvar hoppträningen eftersom det måste hållas igång hela tiden och det är det som jag ska satsa på... Men, tömkörningen har verkligen gjort under för Cherokee och det är jättekul att träna i ridhus! Självklart kan man tömköra hemma men det är inte riktigt samma sak, då ser man ju inte vad man behöver träna på. Samma med hoppningen såklart... GAAH på ett sätt vill jag lägga krut på Cherokee eftersom detta är sista ponnyåret men samtidigt vill jag ju satsa på Musse också... Jaja, det löser sig! Försökte ju få Carro att hjälpa mig, antingen tömköra eller hoppa. Hon ville inte det! Jag kan inte förstå det ;)

Men, nu till något mindre förvirrande, nej, roligare. Läste en annons igår på hastnet (fråga inte varför men^^). Jag vet att man inte ska ha kul åt såna som inte är jättebra på svenska men, det är omöjligt att ha det!



Tyvärr måste jag sälja dina vackra flicka! Hon är mycket tacksam mot hästen, vackra form, brun, endast 10 år gammal, 165 cm hög!
I början av sommaren började vi hoppa tåget kom upp till 1m, men tyvärr av tidsbrist träning avbröts! Nu är hon 3 månader står hagen och äter bara-ingen utbildning!
Denna vackra flicka är en potential för hoppning, hon har en talang med en stor ryttare och kommer att vara öppen för deras konkurrens!
Hon är en trafik-säkerhet är aldrig rädd för den anda av en rörlig bil! Men skon för närvarande inte har några problem med hästsko! Sto har ingen hälsoproblem, ingen allergi, aldrig haft eksem eller något! STC har ett pass!
Duktig flicka och enkel ridning, och mer sport!



förstår ni hur mycket jag skratta? I början där, tänkte jag, vem ska hon sälja; en flicka eller en häst? Herregud hoppa tåget? Över tåget? Hjälp... Och, jag har aldrig hört talas om en häst (?) som är en trafiksäkerhet... Ja gud...

//Hanna

ps. bild:



la ut en på mina egna hästar... fanns allt bild i annonsen men så roligt ska vi inte ha det ;)

Ponnyakuten och gapflabb...

Nu har jag helt plötsligt massor att skriva om. För det första såg jag nyss ett program på Barnkanalen (?) som heter Ponnyakuten. Det hela går ut på att olika ryttare med besvärliga ponnys får hjälp under 2 veckor av Tobbe Larsson (frihetsdressyr blablabla, hästartist osv) Iaf, jag kom fram till att jag och min kära Cherokee va överkvalifiserade. Av dom 8 som kom med, hade Cherokee åtminstone 6 av problemen ;) Allt i ett kan man säga... Men, dom flesta va typ runt 10-12...

Iaf, en utav ponnybarnen hade ett litet problem, eller ja, kanske inte barnet, mer ponnyn, fast nja kanske inte ändå... Men, när hon skulle hoppa (eller ja...) själv (kommer till vad "inte själv" innebär) över typ 20 cm eller nåt, då stanna ponnyn och gick tveksamt över. Men, när pappan sprang före ponnyn ja då hoppa (mer klättra) ponnyn (o)villigt över dom gigantiska hindrena... Till saken hör att ungen va pytteliten. Men, det roligaste va ju Tobbes fråga:

- Hur högt kan pappa hoppa?
Suck. Ungen behöver nog lite starkare ben och vips så är nog problemet snart löst... 

Men som sagt, hade Cherokee vart med hade Tobbe fått något att bita i.. Jag menar,

*han är något aggressiv
*bits och sparkas
*vill inte bli fångad i boxen
*allmänt osäker
*stannar på hinder
*stannar utan anledning
*backar i tid och otid
*gillar inte att bli borstad
*står inte still när man sadlar, lägger på täcke osv
*fel på öronen. (kan komma med öronen rätt bak och sen bara vilja gosa)

Ja, ni ser ju vad SVT hade sparat in på kostnaderna genom att bara ta med Cherokee i programmet. Kanske en ponny till, med transsportproblem. I programmet finns nämligen ponnys med 7 utav Cherokees 9 punkter. Ni ser!

Nädå. Om jag någonsin ska sälja Cherokee ska jag nog ta bort detta inlägget^^ Men, Cherokee kan faktiskt vara världens goaste ponny också! Han älskar att bli kliad (på hans premisser såklart) och han älskar att pussas! :)

Just de ja, i serien är det 2 killar med. Jag säger bara att jag gapflabba när dom skulle bädda sängarna. Dom la typ lakanen huller om buller och försvarade sig med att dom får bädda så, dom är ju killar! Som om det va självklarast i världen. Dessutom, en av dom, som förövrigt tillhör Sveriges poonyelit, sa att han hade ridit när han va ung, men sen så hade han inte gjort det ett tag, men nu hade han ridit 3 år på raken... Vill ni veta hur gammal han är? 13 år.. Han hade aldrig bäddat.







//Hanna

ps. Min pluttCherokee e bäst ändå!


Lista...

säkerhetsväst - utan säkerhetsväst

Skandinavium - globen

instoppat hår i hjälmen - utsläppt (men måste ha tofs!!)

större variant på häst - nättare variant

hoppa inne - hoppa ute

Ridstövlar - skor och chaps

Malin Baryard - Meredith Michaels Beerbaum

Hoppa en lägre klass och vinna - hoppa en högre klass med sämre resultat 

Vanliga skydd - teknikskydd

Achenträns - Pullarträns (beror på vilken häst)

Tränsbett - Kandar

ridhus - ridbana

hoppsadel - dressyrsadel hoppsadel vid hoppning, dressyrsadel vid dressyr! ;)

gräs
- grus

ute box - inne box

transport - hästlastbil

unghäst- läromästare

Regional - Lokal

Lösdrift- Inte lösdrift

halm - spån

vit häst - fux

kortklippt man - lång man (beror på hästen)

Vinter - sommar

Hööks - Horze

Pessoa - pelham

veredus - eskadron

sporrar - spö

tävla ponny - tävla häst

dressyrsadel - barbacka

tredelat tränsbett - tvådelat (beror på hästen men ja gillar mer 3delat!)

brun utrustning - svart utrustning

nätt häst - grövre häst

Tävla - träna

Teori - Praktik

isabell - skäck (hehe)

pigg häst - lugnhäst (pigg men lugn i sig själv, alltså inte lugn som i trög)

körning - tömkörning

lindor - skydd

valack - hingst

ryttarutrustning - hästutrustning

Rida för seger - Rida för att komma runt (Cherokee - komma runt, Musse i framtiden - rida för seger)

Dyr märkesutrustning - Mer för pengarna

titta på en bra film-hästhoppning

Shutterfly - Butterfly flip

helskodda - halvskodda (ridbyxor)

het häst - normal häst

sto - valack

hästgård - ''på en klubb''

martingal - utan martingal (beror på hästen)

liten häst - stor häst

Har tatt bort några grejer, mest för att jag inte gjort listan och därför va vissa saker inte valbara riktigt för mig.

//Hanna

ps. jag HATAR programmering på Texas, BLÄ!!

allmänt babbel

Hejsan :)

Borde egentligen inte alls sitta här men... Har massor att göra. Håller just nu på med spanskan och har gjort (mkt) lite på engelskan... Dessutom måste jag plugga fysik och texas (miniräknare) också. Min fina gran ska packas ner, stallet ska pyntas av, Kotte ska på promenad. Hade dessutom tänkt att hinna med skidor och lite pilates. Pust.

Lyssanr nu på en bra låt med fart! Elvis ... ;P här hittar ni den! (Vet fortfarande inte hur man lägger ut youtube-klipp så dom syns här också...)

//Hanna

ps. gjorde världens goaste mat idag :)

bilden säger mer än 1000 ord


Min klass i ett nötskal!

Vet ni? Idag har vi haft en rolig Naturkunskapslektion! Vi skulle labba, med potatis och salt :) Kaoset börjar ävl nånstans när Madde började kasta potatisstavar som skulle ner i provrör. Dom kasta hon till mig, som va på andra sidan klassrummet (okej lite överdrift). Sen när alla experiment är klara. Frågor börjar bli avklarade och då, då börjar klassen inklusive trond diskutera olika saker, låååångt ifrån NK och potatisar.

Men, kan ju upplysa om att detta bara är början... Anders berättade bland annat att när viktväktarna skulle ha sin invägning så hade golvat rasat... Magnus kommentar till detta va att då ska dom ju ha en bakläxa! Trond (snabbkäftad) svarade: Men de e väl inte så bra kanske!...

 Efter ett tag diskuterade vi om stenhårda "saker" som har växt och blivit både större och längre :O HAHA. Och detta med våran lärare... Och sen kika en in genom dörren och vi frågade såklart: Vem va de? Tronds svar: Ja, de va hela Nv3 (typ 7-8st) eller nja, bara Martinsson. Trond fortsatte prata utan en aning om att denne fortfarande stog kvar i dörröppningen och grimagerade. Först när hela klassen i princip låg dubbelvikta gick ljuset upp och då blev det eld i röva ska ja säga. Han SPRANG efter denne grimagerande Martinsson och jagade honom en bit. I en vit labbrock. Behöver jag säga att klassen grät av skratt och låg minst tredubbla?

Nä. annars har dagen vart allmän, precis som alla andra dagar... Nu på kvällen har jag tränat dressyr och det gick hur bra som helst!! Nu blir det sova! Gonatt



//Hanna

ps. Alla ni som tänkte snuskigt där uppe om hårda långa saker. Usch på er! Det förstår ni väl att vi inte diskuterar sånt med läraren! Det var ju potatisstavarna som hade ändrat sig efter att ha legat en timme i olika saltlösningar!! HAHA XD

Framtid

Idag ska jag vara riktigt filosofisk och skriva lite om framtiden. Det blir i och för sig svårt eftersom jag inte har en susning om vad och var jag ska plugga efter gymnasiet. Hade jag vart tvungen att välja utblidning nu hade det förmodligen blivit djursjukvårdare i Skara men vet ju inget om andra skolor/utbildningar! Dessutom vet jag inte om jag ska gå direkt till högskola eller ta ett år "ledigt" och jobba eller resa men det känns också lite halvbra eftersom nya regler om att man hamnar i någon slags B-grupp i antagningsgrejerna börjar gälla när jag har tagit studenten. 

Just nu, i våran klass, är det lite kaos. Inte för att vi har en termin kvar bara, herregud vi har ju "bara" klarat av hälften av gymnasiet. Men, alla har börjat fundera på vad dom ska plugga. Någon vet precis exakt. Men dom flesta har ingen aning. Det känns bra. Att jag inte är själv alltså.

Men, jag har fortfarande lite ångest om det här, jag är pissdålig (rent ut sagt) på att ta reda på information om olika utbildningar. Jag har ju ingen aning om vad jag tycker är roligt i 40 år framåt. Hjälp. 40år. Det är lång tid. Längre än vad jag har levt. Och jag ska jobba så länge. Herregud!

//Hanna

ps. inte så mkt filosofi men jaja

Ännu en tävling




Är med i en utlottning av benlindor från Kingsland. Tävlingen hittar ni här

//Hanna

NV2 LÄS

Om någon i Nv2 som är vaken vid denna tid vill ha en hint om vår nya lärare kan ni alltid kika in schemat ;)

//Hanna

Ännu mer förvirring

Nu blev det jättefel så nu gav jag upp och satte dit gamla designen igen... Suck, HJÄLP! Någon som vill förbarma sig?

//Hanna

Oordning

Håller på o redigera stilmallen på bloggen.. Inte helt lätt men de går framåt! Mycket återstår dock, resebilderna ska bort och nya dit, har dock ingen aning om hur det ska gå till... Någon som anmäler sig frivilligt att hjälpa till?

//Hanna

Tävlingsbidrag



Jag är med i en tävling där man kan vinna ett schabrak och en huva. Va med ni andra också! Tävlingen hittar ni här

//Hanna


Tråkigt och innehållsfattigt ;)

Nu blir det ett sånt där tråkigt inlägg om vad jag har gjort idag, men, har inte tid å komma på nåt bättre... Iaf. imorse va de 25 minus på morran och de va inte skoj o gå från varm, gosig säng till massa snö och minus 25.. Isch! Sen blev det en ridtur på ponnybusen, mamma red Musse. Och shit va fint de va bortåt vägen! Träden va som bågar överallt med 20 cm snö på sig. Va som man red under en bro eller nåt. Med vita tak och väggar :) Så fint! Och ponnyn va laddad idag med, studsa fram och ville inte alls skritta lugnt och snällt. Men roligt är de!

Sen har jag inte gjort så mycket annat vettigt och det blir inte bättre nu... Mot tv.n och Robinson :P

//Hanna


Årskrönika del 2. Juli - December -09

Juli

*Ny häst i stallet; Musse



Augusti

*Första hoppträningen med Musse
*Sotis försvinner



*"Byggde" stallbod i ett före detta hönshus

*Första träningen med Cherokee efter alla skador :)
*Börjar Nv2

September

*Första "tävlingen" för mig på ca 1år och första med Musse

Oktober

*Skylten "Ridning Förbjuden" sätts upp vilket betyder inga fler skogsturer för mig!
*En PERFEKT träning med Musse
*Vi inför Introtävling på håltimmen, jag vinner, överlägset alla gånger :)
*http://www.youtube.com/watch?v=opMiCyoRzYM
*Andra och tredje "tävlingen" med Musse, 80cm felfritt

November

*Tre knarkpåverkade norskar kör av vägen och ut på gärdet. Betyder att jag och Madde och resten av bussen får snällt stå och vänta i ca 30min = lite försenade till skolan :)
*Cherokee råkar jämt ut för skador, skada nummer 1 sår som blir infekterat
*Skada nummer 2
*Jag skaffar Facebook på Carros beordran

* På biologin pratar vi nu om olika arter som har revir och ett exempel va på småfåglar, bland annat svartmes.

Madde: Finns det svartmesar?
Hanna: Ja, det står det ju i boken! Och så finns det ju blåmesar också...
Madde: Va? Är blåmes en fågel?
Hanna: *förvånat gapflabb* Ja! Visste du inte det?
Madde: Men, nä.. Finns dom verkligen?
Hanna: Fråga någon annan då? *ligger dubbelvikt*

Madde frågar både Anna-Lotta och Carro och får samma svar från dom; Blåmesar finns, på riktigt! Madde är fortfarande väldigt förvånad och skeptisk till detta och tänker så det knakar.

Hanna: Men ärligt! Visste du inte att det fanns blåmesar?
Madde: Nej! Jag trodde mormor bara hitta på nåt...
Hanna: Men. Har du inte fattat dom där skämten om blåmesar i fågelholkar?
Madde: Jahaaaa. Det är därför jag inte har fattat dom.
Hanna: Men Madde!



*Hoppa med Musse på nuntorp och jag har använt ett ord, PERFEKT!

December

*Teknik- och Naturprogrammet åkte till Innovatum! Nice!


*Tävling med Musse med tillhörande missförstånd. Dock våran bästa runda nånsin! 80cm..
*Jag och Madde tillsammans med alla andra i 700-bussen fastnar i Erikstad i en halvtimme. Nästan allsång
*Kotte försöker slänga av mig i snön.
*Julafton såklart...
*Ny mobil


*Dressyrträning som gick super avslutade häståret.



Och som lovat så ska jag skriva lite mål för 2010:

Cherokee.

* Få igång honom i kondition
* Börja hoppa
* Ut och tävla pyttetävlingar...

Musse.

* Tävla minst Lc Dressyr med minst 50%
* Tävla och nolla i 90 på lokal tävling.
* Beroende på självförtroende, tävla i 1m.

//Hanna

ps. Jag är glad att vi har vedspis :)

Dagens rubrik existerar ej

Dagen än så länge har vart ganska bra! Har hunnit mocka och nörda datorn en stund. Efter maten blir det två hästar som ska motioneras lite lätt. Därefter blir det nog lite skidor! Är ju så fint väder! Nästan blå himmel och sol. Kallt som attan också...

Det där med hästarna kan ju bli spännande eftersom det flyger helikoptrar överallt med en stor stock och grejar. Får väl hoppas att dom inte blir närgångna för då får jag nog testa på att landa i snön, har hört att det ska va mjukt ;)

//Hanna

ps. årskrönikan kommer senare mot kvällen...

Ström på. Ström av.

Ja, vattenfall ville nog att alla skulle ha disco idag, mitt på ljusa dagen. I snöstormen. Ungefär vid 14 gick strömmen första gången med ett himla blink. Efter ca 1min kom den igen. Efter ytterligare 1min så gick den. Osv. Ganska Länge. Så precis när datorn fixat till sig igen ja då slockna den igen... Skrattretande. Kom så småningom fram till, efter en lång enmansdiskussion att vattenfalls anställda förmodligen inte kom överens om strömmen skulle stängas av eller på. Fast i och för sig. Det hade vart coolt om det varit ett träd som ramlat, rest sig upp, ramlat osv... ;)

Dagen annars har beståt i både det ena och det andra. I morse va Anki här och masserade Cherokee och Musse. Jag frös ihjäl under tiden. Sen ut med hästarna, mocka. Putsa träns och sadel. Och så in med hästarna igen. Av med täcke, på med täcke. (Till icke hästkunniga, och andra: Olika täcken såklart!) Sen datorn.. och nu är jag här :)

Imorrn blir det till att motionera två vilda hästar, kan ju bli spännande att rida ut med Cherokee själv dessutom.. Förra gången vart det 2 steg framåt, 2 steg bakåt, 4 steg framåt, 2 steg bakåt. Dumbom! Musse är som en ängel i jämförelse!

Nu ska jag lämna datorn så.. Hejsvejs

//Hanna

Ponnybus

Idag har vart en ganska lugn dag. Dock blev jag ganska genomblåst och såg ut som en snögubbe efter ridturen på Cherokee. Mamma tog Musse idag nämligen. Men, Cherokee va pigg och glad, minst sagt! Han hade bestämt sig för att vara akrobat för en dag ;) Jag skulle nämligen släppa förbi Musse men Cherokee ville inte riktigt det... Han ville iväg kvickt och när jag höll lite i honom småstegra han och tog något konstigt hopp framåt! Toker! Men racer va han! Trava och galoppera i snön och det minsann va skojigt!

Just de ja, resten av årskrönikan kommer. Den ligger på andra datorn så ja.. + alla fina vinterbilder...

Nä, nu ska jag fortsätta titta på Morden i Midsommer. Konstigt att det finns människor levande kvar där. Jag menar, dels så är väl hälften i den lilla byn Midsommer mördade och dels, vem flyttar dit eller bor kvar? Hmm, inte jag vart fall :P

//Hanna

Träningsdag :)

Dagen har tillbringats på Nuntorp, hela dagen! Va helt genomfrusen när jag kom hem... Men, hade först ett pass på förmiddagen, med uppvärmning på volt över bommar och övergångar. Därefter fick vi rida en bana, med bommar små travhinder och lite studs. Musse va helt strålande, Nina Perssons dressyrpass har gjort susen! Han va jätteduktig! Kanske lite nonchalant på dom, enligt honom, fjanthindren.


På eftermiddagen va det dags för banhoppning. Som innehöll titthinder som vattenmatta och svårigheter som en kombination. Musse va inte alls road av vattenmattan. Han trodde på allvar att den skulle äta honom, levande! Men, stanna några gånger från båda hållen men sen tog han sig i kragen och hoppa. Högt. Men, sen va de ja som va feg och allmänt ringrostig. Så jag styrde ifrån på en oxer... Fy på mig! Sen stanna han på b-hindret i kombinationen. Det va en blå grind. Men med Ninas hjälp så gick det bra! Kände mig iaf lite säkrare på mig själv efter träningen än innan...

Svårighetsgraden på banan låg ungefär på LA-nivå (120cm) Dock va hinderhöjden inte så hög, låg på omkring 80-90 tror jag.



1. Lilavit oxer - inget att säga om, fint språng
2. Svartorange räcke - fint språng här med
3. Polkafärgad oxer med sockerbitar under - första gången styrde jag iväg, måste bli av med min oxer-skräck! andra försöket blev det lite spänt från min sida men hoppa gjorde han utan problem.
4. Blåvitt räcke med vattenmatta. - Musse va lite spänd men hoppa okej
5. Grönvit oxer - Inget att säga om, fint språng!
6a. Blåvit oxer - Både jag och Musse va lite spända här...
6b. Blåvitt räcke med grind - Fick ett stopp här, kom lite stort in och grind ut va skitläskigt.. Hoppa sedan endast b-hindret med ett spänt språng och sen hela kombinationen en gång till, inte så stora problem..
7. Svartorange räcke - Fint språng
8. Orangegult räcke - Fint språng här med.

Efter själva banan fick jag hoppa linjen 2-3 och kombinationen en gång till och det gick bra!

Och på tal om hästar, så måste dom ha mat nu...

//Hanna

ps. det är 5/1 idag...


Låter bilderna tala

























Bilden ovan tagen 20/12 -09. Den där nere, samma motiv men tagen 2/1 -10 ungefär vid samma tid.





//Hanna

Årskrönika Januari-Juni -09

Börjar det 2010 med en årskrönika på 2009 ;)

Mina mål 2009 med Cherokee (skrivet i mars -09)

1. Få upp självförtroendet på oss båda... -->Check på mig
2. Få till galoppen... -->Nepp
3. Ut och tävla! Dressyr och hoppning -->Nepp
4. Nolla i 90 hopp/godkänt resultat i Lc dress -->Nepp
5. Vara skadefria (har ju inte lyckats så där jättebra...) men resten av året iaf  -->Njae!

Januari

*Cherokee är fortfarande stönig och alltmänt trilsk men han hoppade ändå 80-90 och enligt mina anteckningar så vart de jag som vägra.. Vi va också på en sadelprovning men hitta inget där... Det va en från svenljunga som kollade och provade.
*Sen hade vi öppet hus på skolan, och där kom det fram en del grejer hehe! Roligt hade vi iaf! Färgade 50-öringar om jag inte minns fel..



*Jag och Madde diskuterade skärtorsdagar. Lät ungefär såhär:

Madde:
Skärtorsdagen? E de på en torsdag?
Hanna: Ja såklartxD
Madde: Jahaa.. E de därför påsken kan va tidig ibland o sen ibland?!

Februari

*På självaste fredagen den 13:de ryker min tandställning (den löstagbara) för alltid :) Dessutom åker jag och Madde och hennes mamma till Ikea! I bilen ner lyssnar vi på Scotts på högsta volym och väl framme pratar Madde med en Ikeakille. Han uppsökte psykolog kort därefter ;)



*Dagen efter va det dags för sadelprovning nummer 2. Den här gången med en från Grums sadelmakeri. Dock ingen större lycka denna gång heller.
*Den 19:de tog familjen och Cherokee en tur till veterinären nere i Ale, han har kotledsinflammation i fram (?) och inflammation i ryggen

Mars

*Cherokee åker på hältutredning till Ale



*Den 10:de mars blir jag modern och skaffar blogg!
*Min klasskompisar lärde mig ramsan How much wood, would a woodchuck chuck? if a woodchuck would chuck wood?
*Första gången jag ser en skruttig buss med texten "710 Trevlig helg", den bytte dock ibland till "710 Mellerud" + att det va pratymusik inne i bussen :) We like!
*Vädret skiftade mellan fint vårväder och snöstorm^^

April

*April inleddes med att Madde lurade i sig själv att jag hade tagit hål i öronen, vilket inte stämde. Dessutom va de påsklov och en utav dagarna åkte jag och Madde till Överby och Expert. Vi. Inne på Expert. Blir inte så bra.
Skulle handla dvd-skivor åt pappa. Vi gick in där, glada i hågen men kände väl att vi inte riktigt passade in där... hmm. Jo så vi gick runt lite och leta efter skivor men hittade inga så vi bestämde oss för att fråga i kassan... Jo visst hade dom skivorna... kassakillen tog fram en förpackning...
Kassakillen: hur många ska ni ha?
Jag: det räcker nog med en...
K: jaha men då får du nog gångra med 10!
*jag och madde tänkte så det knakade*
K: Ja vi säljer dom inte styckvis, bara i förpackning! *Dom e dumma i huvet*
J: jaha mm men det var det vi menade!
K: hehe

*Misstankarna om Cherokees homosexualitet besannas iochmed att han försökte betäcka Kotte (liten ponny, valack)
*Åker med klassen (Nv1), Te1 och sökande till teknik och naturprogrammet till Universeum. Naturligtvis lyckades jag och Madde gå vilse!



*Cherokee är fortfarande sjukling.

Maj

*Den 5.de tar jag hål i öronen:)
*Kotte fyller 21år :)
*Trond och Bettan undrar hur gamla jag och Madde är när vi har "nästan-vattenkrig" i bussen.
*14.de är en riktig sorgedag. vi får nämligen reda på att Bernt ska sluta som Mattelärare.
*Kotte löshoppar. Dessutom rymmer han ut ur boxen och härjar i stallet.



*Esteterna på skolan har föreställningen "Det var en gång". Madde och jag har roligt på bussen. Fraser som "Jag blir så IRRITERAD" och "3 is a magic number" glöms inte!



*Cherokee friskförklaras :)



Juni

*Sommarlov :)
*13.de va första gången jag träffade Musse, provade honom då.



*Midsommar hos familjen Danielsson
*Sadelprovning +30 grader nere i Gråbo. Köper en Amerigo CC
*Jag 17
*Danmarksresan med Madde och co =D

Andra halvåret kommer en annan dag.

//Hanna

ps. Mina mål inom ridningen 2010 kommer också senare.



RSS 2.0