Borde

Borde verkligen lägga över bilderna från kameran till datorn så jag kan skriva om Göteborg. Men orkar inte.

Borde verkligen skriva om Deltävling 4 i Melodifestivalen. Men orkar inte.

Borde verkligen gå å lägga mig. Men orkar inte.

Ser ni något mönster? Är lite nere. Har en lektion imorrn. 12.15 och när kommer jag till skolan? Jo, 08.00. Kommer dessutom få gå hem från bussen imorrn eftersom ingen slutar tidigt och kan hämta mig... Pust. Men, ska slänga med mig lite böcker så ja kan plugga lite i 4h och en kvart. Synd att de inte är OS imorrn. För då hade man kunnat se på de ute i sofforna framför Tvn i skolan... Suck. Hoppas de finns någon mer där så jag får sällskap. Eller ja, det vet jag ju, men dom har franska och det har ju inte jag.

//Hanna

ps. Båda inläggen kommer, jag lovar

Smått

Hej :)

Är ganska trött idag, kom hem vid 1 i natt... Inlägget kommer förmodligen lite senare ikväll, bilderna ligger fortfarande i kameran.

Fyndade iaf, fick med mig, tyglar, förbygel, schabrak, fleecetäcke o lite smått o gott :) Är nöjd!

//Hanna


Göteborg :)

Imorrn blir det till å gå upp tidigt för att åka till Göteborg Horse Show :) Har en hel hög med grejer som står på inköpslistan:

* Sadelgjord i läder till Musse

* Martingal till Musse

* Schabrak får man aldrig för många av

* Säkert en och annan grimma

* Pannband?

Ska dessutom kika på skor och gaters, ny hjälm (GPA speed air eller John Whitaker), ev. benskydd och säkerligen en hel del annat också!

De ska bli skitkul. Dessutom e de ju första gången Madde är där. Ska bli roligt att se hur hon reagerar på allt folk ;)

//Hanna

ps. självklart kommer bilder från dagen på lördag :)

Attans

Nu har jag såndär skrivkramp igen.. Men ska dock passa på att berätta att Kottebus har bockat som en tok i hagen, eller ja, där det är plogat (ca 50m långt, 3m brett). Eftersom han har fått vart ute själv där så har han sprungit fram och tillbaka, rena rama gatloppet! Han fick gå själv i början, alla tre fick gå själva eftersom dom har en förmåga att bråka och då har dom ingenstans att ta vägen pga 1m höga vallar. Kotte kan drunkna då ;)

Nä, nu har jag inget mer att säga. Jo, på fredag bär det av ner till GBG horse show med Madde :) Hoppas jag inte blir sjuk eller att det blir snökaos bara...





//Hanna


Melodifestivalen Deltävling 3

*Lite försenat*

Det blir bättre, iaf när det gäller programledarna! Artisterna va väl . sådär. Ingen sådär WOW! Först ut, Alcazar



Ganska bra, står ju åtminstone alcazar med stora bokstäver på låten. Trodde faktiskt dom skulle gå direkt till final, men misstog mig. 2a chansen blev det! Bidrag nr 2, Johannes Bah Kuhnke. Fy bubblan va dålig = kissepaus. Tippade rätt här, UT! Numero 3, Elin Lanto tippade jag till 2a chansen. Men hon va kanske inte så bra. Låten va okej, men inte mer. Nummer 4, Erik Linder, har jag svårt för. Har alltid haft så... Låten lät Ted Gärdestad uti tåspetsarna. Inte så konstigt med tanke på att Kenneth Gärdestad har skrivit den. Tippade på att han skulle åka = 2 rätt på tipset.

Sen, nummer 5. Getty Domein som inte ens sjöng på svenska eller engelska. Utan nåt blahabluhu-språk från afrika. Dom som överhuvudtaget intresserar sig för texten kunde ju bara glömma de. Suck på den. Tippade att den skulle ut = 3 rätt på tipset ;)

Därefter, kvällens överraskning, Timoteij. Gillade dom ganska mycket men trodde inte dom skulle ta sig vidare med tanke på resten av startfältet. Men, flest röster av alla och vidare till final. Där ser man. Dock så håller jag med kritiker, den liknar Sareks Vinterland!

Efter överraskningen va de förhandsfavoriten, och i början av låten förstog ja verkligen inte hur tidningarna kunde ha honom som favorit och allt. Fy va dålig. Men refrängen tog sig och eftersom Darin (förmodligen) har många fans så ja, till final. = 4 rätt på tipset...



Sist ut, Crucified Barbara. Jag gillade den, faktiskt. Trodde nog den skulle ta sig till andra chansen och, ja 5 rätt på tipset :)



Sammanfattningsvis: Jag skulle bli förvånad om Melodifestivalens vinnare 2010 kommer från deltävling 3

//Hanna


Liten ponny och stor snödriva

Hej:)

Idag e de ganska fint väder! sol då och då... Men, nu ser man hur mycket snö de är, inte lite! Dock har drivorna sjunkit ihop (1cm). Men när man kollar ut över gärdena ser man hur mycket snö det är! Vissa staketstolpar är borta.

Fler bilder på snökaoset kommer, finns i kameran. Snökaos, det kallar dom det i Stockholm. Dom visade ett repotage på tv.n från "snökaoset". Va nästan ingen snö alls på trottoarerna och bilarna åkte som vanligt. Jo visst. Om det är ett snökaos, vad har vi då? Katastrofsituation? Undantagstillstånd? Varför inte dra ihop alla världsartister och sjunga in pengar till oss? *Mkt ironisk*

Hästarna har faktiskt fått se världen idag, i grimskaft. Dom kommer inte in i hagarna... Kotte drunknar. Men, Musse tyckte att de va ganska läskigt med alla drivor, Cherokee fnös och blåste mot drivorna. Kotte klampa rätt upp i drivorna och busade. Dessutom drog han iväg ut i en jättedriva, han hade snö långt upp på magen... Lite komiskt är det, stora vita hästen går inte i närheten av drivorna, mittimellan ska nosa och gå ungefär så snön är lite över knäna. Liten ponny ska upp i dom största drivorna och försvinna. ;)

//Hanna

ps. Katterna har vart ute. Dom kunde gå på drivorna :)

Insnöad...

hej:)

härmed är jag officiellt ... INSNÖAD! Det bara yr och stormar ute. Vägarna på denna sidan Vänern är tydligen "avstängda" och E45.an är det massa snö på... Västtrafik har ställt in alla bussar och inga tåg går. Men, vi har kvar strömmen vilket i sig är ett under! 

Kommer ni ihåg drivan utanför köksfönstret? Det är inte längre en driva, utan ett snöberg! Första bilden är tagen 13.19 igår (19/2). Nästa bild är tagen idag (20/2)

 



Lite skillnad bara. Jag kan ärligt säga att det är den största drivan jag har sett! Dessutom har vi en gigantisk driva på gödselstacken som räcker ända ner till mittenhagen... Hästarna har faktiskt inte vart ute idag, bara Kotte. Tog ut honom medan mamma mocka. Han blev rädd för drivorna...

Men, har faktiskt fått (lite) gjort idag, har flyttat på sängen och gjort fint i rummet. Nu är det lite tomt så en låg soffa och en "fåtölj" har lagts till på den redan långa inköpslistan.

//Hanna

Bilder

Nu kommer ett inlägg med många bilder... Men först måste jag ju berätta, Tippen, min katt, verkar inte alls gilla Rihanna - Russian Roulette. Tog fram den imorse och som alltid sjöng jag med, då börjar katten skrika, nästan skälla på mig. Hon sluta när jag stängde av. Och nu, samma sak! Men hon är lite egen, när mamma hostar så skriker hon också, så ja, jag vet inte riktigt...







Här är en bild som är tagen vid fint väder.



Snödrivan utanför köksfönstret



Gissa va som finns under denna drivan !!



Musse och Cherokee va lite bråkiga, minst sagt.





Ser ganska läskigt ut här, men lugn, ingen fara!






Här är svaret! En bil!

//Hanna

ps. nu ska hästarna in, och drivan utanför köksfönstret, den har växt kan jag säga!


Överraskning

Gomorron!

Första dagen på lovet för mig idag, skööönt. Dock fick jag en "trevlig" överraskning när jag skulle ut och ge hästarna mat. Fick skotta i 5min för att komma in i stallet. Ändå hade jag skottat igår kväll och pappa hade kört med snöslunga. Jag kan ärligt säga att jag aldrig sett så här mycket snö! Drivorna utanför köksfönstret är enorma. Upp till fönstret. Vilket säkert är över 1m! Ska försöka ta kort på de, men de yr ju så förbaskat + att det är massor med snö...

Sitter och funderar på hur jag ska få ut hästarna, eller nja, mer höet som jag är tvungen att gå en bra bit ner i hagen med. Och där tänker jag inte skotta! Hej termobyxor ;)

På tal om överraskningar. Har ju tänkt att möblera om i mitt rum. Så idag började jag städa, flytta på saker som jag kan flytta på själv. (en bokhylla^^) Sagt och gjort, dammsög, dammade och fejade. Så flyttade jag på bokhyllan. Förutom allt damm, vad upptäcker jag? Jo, det har typ blivit en fuktskada eller något. En rund fläck med diametern typ 5cm va blöt. BLÄ! Vilken himla tur att jag möblerar om, annars hade jag ju aldrig hittat den... Men, nu måste säkert allt fixas och kanske tapetseras om och grejer. Då ska jag åtminstone se till att få nya tapeter, den saken är säker. Men min kära ommöblering, den kommer få vänta, garanterat. Isch va tråkigt, ja va riktigt laddad att fixa till i rummet nu ju!

Ska ta kort i rummet nu, och på snön, så ikväll blir det nog lite bilder här också...

//Hanna

ps. Behöver jag säga att katterna inte är ute idag?! ;)


Skrivkramp

Jag har verkligen inget att skriva om. Jo, jag har lov :) Äntligen!

Men har verkligen inget mer att skriva om, jo, träningen blev inställd. Snökaos typ. Dessutom har strömmen vart borta ett tag idag...

//Hanna

ps. sa ju att ja hade skrivkramp!

Allt möjligt blandat babbel

Hej:)

Jag tror jag har fått en släng med skrivkramp... Men, idag har det hänt en del. På bussen imorse va det den förvirrad stockholmare (tror ja), han visste inte vart han skulle av, den saken är klar. Han va ganska snyggt klädd, med jeans och grå rock/kappa av ylle. Pricken över i:et va en svart ryggsäck, eller ja, den va mest knallila... Karolinska Institutet stog de på den...

Sen har vi kollat på curling i skolan, med en lärare som hade lektion. Vi hade också lektion. hmm.. mycket gjort! Sverige vann iaf mot Danmark.

Och just de, på tal om OS, de va i nåt skidlopp utan gevär.

Sämste svensk: 25.e plats
Bäste norrman: 28.e plats

Än så länge är det nog inte Norges OS...

//Hanna

ps. nu ska jag beställa bilder, ska möblera om i rummet ;)

OS-GULD



Första i Sveriges samling 2010 :)

Bra gjort Charlotte Kalla!

Mobil-beroende

Hejhej:)

Gaah, vilken panik jag har haft idag. Helt hemskt! Tar det väl från början... Hade sovmorgon vilket innebar att första lektionen börja 12.15 :) Menmen, satt som vanligt o lyssna på musik i bussen och stängde av den i rondellen i Mellerud, som vanligt. Dock så hängde den sig lite så jag höll in "rödlur-knappen" lite för länge... Vips så hade jag stängt av mobilen. Tänkte inte mer på de förräns 5s senare. Fan, pinkoden!

Som ni vet har jag bytt mobil och simkort ganska nyligen och därmed även pinkoden. Klantigt nog har jag inte bytt tillbaka eftersom jag ändå aldrig stänger av mobilen och vadå, 4 siffror är väl inget att memorera. Nu har jag inte brytt mig om att plugga in dom, av den enkla anledningen att jag aldrig stänger av mobilen. Men, brukar faktiskt ha ett rätt bra sifferminne och brukar kunna memorera bara av att titta på dom en stund. Ologisk pinkod med andra ord ...

Testade dock en gång, typ 5623... Rätt skulle va 6843. Lite nära ändå ;P Menmen, paniken uppstod i att jag inte kunde kolla på klockan, inte kunna bara kontrollera mobilen liksom. Trodde inte att jag var så beroende av mobilen men fy va hemskt de va. Det är faktiskt lite skrämmande, att man nästan får känslan av att man är naken, något fattas, ja ni förstår vad ja menar. Isch!

Någon smart som läser kan nog lista ut va jag gjorde när jag kom hem..? Jajjemen, leta fram papprena på mobilen och kollade upp pinkoden, på med mobilen! Vilken lättnad! Passade på att byta pinkod, till den gamla, men för säkerhets skull skrev jag upp den istället på pappret...

Sammanfattningsvis: Stäng inte av mobilen innan ni har lärt er pinkoden!

//Hanna

Hästinlägg...

Hejhej :)

Glad Alla Hjärtans Dag får jag väl börja med. Vet inte om man säger Glad innan eller hur man gör men jaja.

Idag har jag gjort lite läxor (kors i taket) och hunnit med å rida Cherokee. Han skötte sig mycket bättre idag, mamma va me på skidor... Men, de va en herrans massa bilar. Har inte stött på så många bilar på typ 2 veckor som jag gjorde idag. Nu låter det som om jag har mött typ 100. Haha nejnej. Rider ju på grusvägar och där är 3 bilar mycket!

Imorrn har jag sovmorgon till 12.15. Gött! Musse ska fortsätta vila lite, han får sin vintervila nu^^ Så, därför ska lille Cherokee med på träningen på torsdag, spännande.

//Hanna

Melodifestivalen Deltävling 2

Äntligen! Mycket bättre idag! Smålog till och med åt skämten ;) Och MYCKET bättre startfält idag!

Eric Saade, ja vad säger man. Kanonbra! Bästa låten hittills i hela tävlingen, i år! Jag är kär, inte i Eric, men i låten, gaah så bra! Sen skadar det ju inte att det är ögongodis som sjunger den ;) 

Dogge, Anna Maria Espinosa och Highlights, nja, nej! Inge vidare hörni! Rap, nejnej. En och annan falsk ton i en tråkig ballad, nejnej. Highlights & MiSt, nja lite rörigt nummer och en låt som bara far in i ena örat och ut i andra. Sedan va de Pauline. Bra, go låt. Bra att hon gick till andra chansen! Andreas Johnson, inget stort fan av honom men låten blir garanterat spelat mycket på radion. Och, dagens katastrof. Va i fasiken gör Kalle Moraeus och Orsa spelmän i Melodifestivalen? Låten, helt okej, om man gillar folkmusik. Men Kalle kan inte sjunga. Nånstans. Och så tar dom Hanna Lindblads plats i 2a chansen. Isch! Som sagt, Hannas låt va ganska bra, showen likaså. 10 ggr bättre än folkmusiken!




Idag va dessutom Måns och Christine bättre än förra veckan, mer proffsiga helt enkelt! Så ja, idag är jag nöjd :)

Betyg artisterna: 5 av 10 ( Eric 10 av 10)
Betyg programledarna: 5 av 10

//Hanna

Förkylning till salu!

Någon som vill ha en förkylning? Jag har en, endast 10kr! Eller rättare sagt, jag betalar 10kr till den som tar hand om den! Hör av er ;)

Vaknade som sagt med en liten förkylning i morse, eller ja, i morse? Mer runt 10... Har hunnit rida på lille Cherokee, och han är dum i huvudet! Han ville nämligen inte gå åt ena hållet och vände därmed så huvudet va hemåt. Jag smackar, för nåt håll måste han ju gå åt. Men inte då, då backar ponnykraken i 190km/h. Åt ja, de hållet jag skulle, inte hemåt... Suck, det är inte lätt att ha en ärthjärna... Men, höll på att inte få stopp på honom, och när jag väl fick de, hoppa jag av. Kände att situationen inte va sådär jättesäker och pålitlig. Vi va på en grusväg med plats för 1 bil. Dessutom, enda stället på hela vägen med 1m djupa diken på båda sidorna. Inte så mycket svängrum. (Vi höll på att halka ner några gånger) Menmen, va arg som ett bi (så arg man kan va i strålande sol, klarblå himmel) och marscherade till närmsta snöhög och hoppa upp igen. Och då minsann va han pigg som in i. Hoppade och skuttade och studsade fram som galning. Kul med pigga hästar men jag vore tacksam om han la all energi framåt inte bakåt!



Nu kanske ni tänker, men Musse då? Va inte han med? Nej, Musse ska vila denna helgen pga en liten svullnad på ena frambenet. Upptäckte den i torsdags då han efter träningen helt plötsligt va väldigt halt. Dock så tror (och hoppas) jag att det inte är något större för när skydden va av halta han i princip inget alls, inte ens på liten volt i trav. Men som sagt, en liten svullnad.. Så därmed ingen klubbdressyr imorrn. bra på sätt och vis också, eftersom jag är förkyld...



Nu har jag precis bakat kokoschokladkakor igen :) mumma!

//Hanna

ps. Ni som har ttela, läs insändarna! Inte jag som skrivit men oj så bra!

Blä...

Det har verkligen inte vart min dag idag. En vanlig sketen torsdag med tillhörande krångel och trassel! Isch!

//Hanna

Som sagt..

.. rubriker är inte min starka sida...

Idag har vart en sån där dag som man egentligen bara skulle vilja hoppa över. En onödig dag helt enkelt. Inte jättetråkig inte jätterolig, men långrandig. Nåt såppas!

Ikväll blir det (förhoppningsvis) roligare. Träning :) Imorrn blir de till å släpa me skridskorna igen och kanske, kanske ut på hemligt uppdrag på kvällen, men vi får se! 

//Hanna

ps. Snälla någon som läser, roa mig! Har fruktansvärt tråkigt... 

Rubrik

Rubriker är inte min starka sida. Bara så ni vet ;)

Idag har vi haft en temadag i skolan, killar och tjejer åtskillda. Jag såg först på en film, I taket lyser stjärnorna. Riktigt bra faktiskt! Efter filmen blev det "diskussion" om den + fika.. Alla hjärtans dag-bakelse, inge god alls. tog kort på den, men kortet är ju såklart kvar i mobilen så ja...

På eftermiddagen va de en föreläsning om Internet och faror och hur snabbt saker sprider sig osv. Helt okej, och dessutom ganska intressant. De värsta va att luftkonditioneringen inte funka så de va bastuvarmt och inget syre i sparbankssalongen.. Inte så kul! Undrar om de va killarna som va där på förmiddagen som hade tagit allt syre, elakt ;)

Just de, måste ju bara berätta, vi åkte ju buss hem idag med (som alltid). Samma chaufför som igår, dock ny buss. Men, när vi gått på så körde vi en bit framåt och sen stängde han av bussen. Jag och Madde sa halvhögt (för högt) Inte nu igen! Chaffisen måste hört oss för han svarade något om nollställning... Fråga mig inte va de e!

Menmen, väl hemma har jag mockat lite, ridit lite, lastat av några nya höbalar..  imorrn blir det träning, kan behövas!

//Hanna

ps. slumpvalda bilder:




De ryker där bak! Ska de göra de ??

Vi har lyckats igen, jag och Madde. Hur vet jag inte. Enda gången vi går på vid järnvägsstation och vi prickar rätt^^

Bussen kom i tid och hade med sig en lukt av lite bränt eller rök. Vi tänkte väl inte mer på de utan klev på gladeligen. Men känner att de fortfarande luktar lite rök och börjar diskutera, nääj inte igen. Och tänk om vi fastnar i Erikstad, igen?! Riktigt så långt kom vi inte... Busschauffören (snäll faktiskt!) går ut och kollar på bussen, pratar i telefon och grejar. Han kommer in:

- Vi får nog utrymma bussen...

Jo hej å hå! När vi kom ut rök de från bakre delen av bussen typ vid bakhjulen... Jag och Madde, som tycker sånt här är rätt kul, börjar såklart stoja rätt bra, vilket förmodligen skrämde dom andra 3 icke-svensktalande resenärerna som redan va skräckslagna. Men inte chaffisen inte. Han kom fram och börja prata om både det ena o de andra. ganska roligt faktiskt men jaja. Det skulle komma en annan buss. Trodde vi... Klockan blev både 15.30 och 15.40. Ingen buss.. Den ska gå 15.25. Så får chaffisen ett samtal. Från chefen. (Som för övrigt släppt iväg bussen trots varningar om att det va nåt fel på bussen) Iaf. Det fanns inga bussar.

Därför fick vi glatt vänta tills nästa buss gick 16.25... Isch va kallt och äckligt. Men, vi gick upp till pressbyrån för att säga till diverse lärare som stog och peka på klockan att bussen inte kommer. Eller ja. Vi började med att bussen explodera... NÄSTAN! Om vi förstrorar upp saker? Nejdå, inte alls! ;)

Detta är andra gången det luktar rök i bussen, förmodligen samma buss dessutom. Då hamna vi i en snöstorm i Erikstad, nu järnvägsstationen i Mellerud... Jag säger å det! Vi lyckas jämt!



ska egentligen stå: 700 Vänersborg! hehe

//Hanna

ps. Tack Carro för muffinsarna, hade vi inte fått dom hade vi svultit (svältit? svält?) ihjäl, minst!

Panik... på riktigt

Nja kanske inte. Men, tränade ju som bekant idag. Min vanliga tid är 19.30 men hade fått sms om att ja träna 19 idag. Dock hade mamma fått ytterligare ett sms som hon inte sett (hon va på jobbet)... Så när klockan va 17.30, bilen va redan packad, stallet fixat och jag hade nästan riktiga kläder på mig, sån tur va. Iaf, då läste mamma sitt sms där det stog att träningen va vid 17.00... Det tar typ 20min till ridhuset... Musse va ute, tjocksockarna spårlöst borta, transporten inte utkörd osv. Men, när klockan va 17.50 satt vi i bilen på väg, Vi hann, nästan...

Träningen gick desto bättre, åtminstone i slutet. I början va han bara studsig, fjanta omkring som en tok så fort en liten vit studsponny kom i närheten. Sååå nära att han explodera hela tiden... Sen gick det mycket bättre. Vi hoppa lite studs först och ett litet räcke med galoppbommar före och efter. Sen satte vi ihop 3 studsserier och 3 enkelhinder till en bana och den strålande, Musse va taggad till 1000 och hoppa riktigt fint! :)

Imorrn blir det skola och skridskor och förhoppningsvis fika om ngn tar med sig det.. Och så ut å trava hästar i mörkret!

//Hanna

ps. orkar inte lägga upp ngn vettig bild så här kmr en mkt välkänd: Den symboliserar skoldagen, är lite irriterad över en grej + en person men inget jag tänker ta upp här! Ni som känner mig och behöver veta, vet det redan!


Kortelikort

Hejhej:)

Blir en kort uppdatering för nu.. Åkte iaf till skolan imorse för att få reda på att biologin va framflyttad = drygt 2h hål... isch

Nu måste ja ut och mocka, sen blir det hoppträning med Musse :)

//Hanna

Melodifestivalen Deltävling 1

Är det någon mer än mig som är besviken över startskottet för Melodifestivalen 2010? Som några av er vet är jag inget större fan av han, Christer Björkman. Han är bara fjantig, så också i år! Programledarna va en stor besvikelse. Nästan värre än Petra Mede... Men, jag gillar Måns, men inte som programledare i Mellon. Han gör sig bättre som artist, tävlandes i Mellon! Nä, Christine har jag aldrig riktigt förstått mig på och Dolph, hjälp. Rösten va bara ... jobbig. Dessutom va de ett himla kikande i manuset. Men det tror jag blir bättre, Petra Mede förra året gjorde precis samma sak i början men det blev bättre!



Betyg: 2 av 10

Sen va det då bidragen, ingen större katastrof men ingen succé heller så ja. Inget utav dom va, YES vinner inte denna låten så tittar jag inte mera.. Olas va väl helt okej, inte förvånad att den gick till final. Jenny Silvers låt; BLÄ!! Linda Pritchards låt tyckte jag va en av dom bättre men det tyckte inte resten av Sverige... Pain of Salvation va också en utav dom bättre. Dock kom jag på mig själv att undra: När ska dom börja spela gitarr och trummor? Den känslan stannade kvar tills efter låten också... Sen kom musikallåten och därefter Jessica som mycket välförtjänt gick till 2a chansen tillsammans med Pain of Salvation.





Men ärligt, Frispråkarn med låten Singel. Han har nog missuppfattat Melodifestivalen. Det är inte Sveriges största kontaktannons för en desperat rappare utan Sveriges största musiktävling!! Till sist Salem al Fakir, helt okej låt, inte hans bästa men blir nog bättre ju mer man hör den. 

Nä, jag hoppas för mitt liv att Herr Björkman valt ut bättre låtar till kommande deltävlingar annars blir det nog ingen vinst i Norge... Vet ni vad jag tycker? Jo, det borde va jag och Madde som tar ut alla låtar, väljer ut dom som ska åka ut, gå till final eller 2a chansen. Dessutom ska vi bestämma vem som vinner i Globen också, och varför inte i Norge också? Tänk va bra det hade blivit då! ;)

//Hanna


Skräck

Hejhej :)

Dagen idag har vart ganska bra, vakna ganska sent, vid 9 ungefär... Skulle då kolla min mobil, som alltid på morgonen och hittar den inte! PANIK! Kollar om den trillat ner på golvet (man vet aldrig vad jag hittar på i sömnen^^) Men inte! Skräcken sprider sig... Kollar i sängen och ytterligare en gång på golvet. Tillslut hittar jag den, under kudden.. Va fasiken gjorde den där? Ingen aning, men upptäckte att jag hade ett missat samtal, så förmodligen hade jag väl hört att det ringt men inte hunnit svara och då tagit mobilen i handen och sen somnat... Har dessutom ingen blekaste aning om varför människan (okänd) ringt halv 2 till mig...



Efter den lilla chocken vart de dags att åka till nuntorp med lillen. Han skötte sig ganska bra, hade framme lite bommar å sånt och det uppskattades! Så fort bommarna åkte fram, åkte Cherokees huvud upp i luften. Tokponnyn! Han tvärnita dock en gång, när pappa hade kortat avståndet mellan bommarna ganska mycket. Cherokee blev jätteförvånad och trodde väl att han skulle hoppa över alla tre.. Annars inga större missöden!

Nu, alldeles strax ska jag pallra mig ut och rida Musse. Vi får väl se hur det går... Igår sparka han och studsa som en galning. Och idag är han själv...

//Hanna

ps. Senare kmr mina tankar om gårdagens Melodifestivalpremiär. Maddes har ni ju redan hört  ;)


Madde gästbloggar :)

Hej på er!
Då var melodifestivalen över... Var väl inte sådär jättebra!?
Men uppladdningen var riktigt bra, jag och Hanna bakade pizza!
- Blev supergod!!

På tal om annat, var och dansade i fredags, i Trollhättan. Alltid lika kul att komma ut, träffa alla slags personer (mer eller mindre knasiga), och bara ha kul! Ni borde testa själva, bugg ÄR jätteroligt!!!!

Är lite svårt att komma på något att skriva om, är ju inte så rutinerad när det gäller bloggandet, utan nöjer mig mest med att läsa andras...alltid lika kul att se vad som händer och sker i tillvaron!

....Är nog bäst att lämna över ansvaret till Hanna igen, annars blir det nog(tyvärr) inte så mycket mer skrivet.

Ha det så bra, återkommer nog snart igen med bloggandet:) 


Baka kaka

Hejsvejs:)

Dagen har faktiskt vart helt okej, hitills. Har åkt skridskor, åkt och åkt, isen va skitdålig så jag och Madde hade fotosession, Hanna och Madde i fjällena :) Gick ut på att jag och Madde satt i en snödriva och carro tog kort! Haha. Kanske att dom kommer hit när jag har fått korten från Carro men bara kanske...

Efter skolan vart de dags att åka till morfar med semlor, och för att ta ner julgardinen. Nu har jag hamnat här men snart blir det till att baka, hade tänkt mig typ som kokosrutor. Alltså i långpanna. Dock blir smeten chokladig och som täcke blir det någon kokossmet. Detta kan bli spännande ;)



//Hanna

ps. Hoppträningen igår med Musse gick göörbra! :)

Snö överallt

Hejhej :)

De va inte långt borta imorse att det inte blidde någon skola för mig. Mamma och jag höll nämligen på att åka av våran lilla oplogade väg hur många gånger som helst! Men det gick bra, alla lever... Bussen va faktiskt ganska bra i tid idag, bättre än utan snö^^

I skolan va de lite tunt med folk, i våran klass va de dock bara 2 borta... Så, ungefär vid 09.30 går det ut i högtalarna att alla skolbussar går hem 13.30... Vilket innebar att vi skulle va ganska få på biologin. Så vi fråga om vi fick åka hem istället. Då blev det till att först ringa till pappa för att få tag på farbrors nummer och till min stora lycka kunde han hämta mig :)

Men, sen när vi fick uppgifterna å grejer så blev vi nästan utskällda för att vi minsann åkte linjebuss och då är det inga problem att ta sig hem, jo visst haha! Jag och Madde åkte hem ändå. Fick dock gå en bit eftersom vägen va igensnöad. Men 500m i minst 1dm snö i medvind går fortare än man tror! Så hem, kom knappt in genom dörren pga snö. Sen ut och försöka ta sig in i stallet och det va inte det lättaste. Fick skotta ganska mycket runt dörren och sen en liten gång ut till hagen.

Sen skulle ju maten ut, nere i hagen. INTE SKOJ i ridbyxor o stövlar. På dom värsta ställena gick snön ganska långt över knäna... I början försökte jag undvika snö i stövlarna men insåg att, nej det funkar inte så jag tog fart och sprang ner. Väl nere upptäcker jag, oj kanske lite för lite mat här... Så upp igen och hämta mer, ner igen, suck. Ut med hästarna. Musse först, han trava med höga benlyft genom snön. Sen Kotteliten, tog bra fart för att sedan nästan drunkna i snön, han fick galopphoppa i drivorna, snön gick över magen på honom. Mittemellan (Cherokee) galoppera lungt ner...

Efter allt mitt slit i snödrivorna med skottning, gissa vad som kommer då? Jo han som skulle hjälpa till o ploga. Så nu är hela gårdsplan och vägen väldigt fin!

Tycker om snö, men den ska inte va i vägen. Ligger världens driva utanför trappen. Måste va nästan metern hög!

//Hanna

ps. tog bilder med mobilen men funkar överföringen? nejdå! ngr gamla bilder!





Ojojoj

vilken diskussion om uttal de har vart idag :) Vissa, närmare bestämt en stark majoritet i Nv2 uttalar Birger Sjöberg som Birjer. Minoriteten på typ 3 pers uttalar som det stavas, Birger Sjöberg. För att reda ut det gick vi till svenska läraren som höll med oss, majoriteten! Minoriteten gav sig inte. Så, skrev ut på facebook förut som en fråga, hur uttalar ni.. osv. Det visade sig att de som svarade som jag inte visste innan (2st mellerudare, säger allt...) höll med minoriteten... :O Men men, dagen är icke slut än. Får väl hoppas att några vettiga BIRJER elever uttalar det rätt ^^

Men, den som starta diskussionen, Linus, skulle förklara sig. Ja men säger ni jott istället för gott då eller? Blir gnutta gjutta?  Dagens ord är lätt gjutta ;) Suck

Sen dagens citat, okänd talare men å så roligt, för oss som läst Matte C =) :

- Varför går det inte derivera en estetare?
- Hmm...
- Han/hon har ingen funktion.




*NV-skämt*

//Hanna

Onödigt.

.. är det att åka till skolan för 1 lektion. Tur för mig att jag kunde få sovmorgon och komma hem ganska tidigt. Men onödigt ändå!

När jag kom hem blev det ut till hästarna. Cherokee studsa som vanligt och Musse sparka och hade sig. Tokarna!

Nu ska jag se på inspelad hästhoppning, eftersom den sänds på så könstiga tider... ;)

//Hanna


RSS 2.0