Stillastående plankhopp

Jodå, min musse kan allt hoppa plank på 80cm stillastående, utan att riva...

Va nämligen på tävling på nuntorp idag, trevligt! Dock va paddocken bara blä så framridningen blev inte bäst... Framhoppningen va inne i ridhuset på en pyttedel, typ 15-20 x 30... Dock bara en häst i taget där! Men fick inte riktigt igång galoppen på honom så inne på banan sen fick jag ingen gummisnodd som jag ville, dock ingen korsgalopp denna gången :) fel galopp ibland men bättre rytm så sett. Men bättre galopp hade ju inte skadat någon... ^^


Bed. Clear Round upp till 80cm. Hinder 1-8. | Bed. A0+A0 fr. 90cm o uppåt. Fas 1: 1-8 Fas 2: 9-12

                                                        Banbyggare: Liza Andreasson

Planket dök upp på hinder nr. 6. Vi låg ganska bra, tills musse hoppa lite åt sidan i sista stund. Men vi var fortfarande framför hindret så han hoppade ändå! De va lite läskigt tyckte han! Trots att vi hoppa samma plank i torsdags på träningen^^ Jag som hoppade 80cm hoppade alltså bara hinder 1-8 :)

Annars idag har jag tömkört Cherokee över bommar :) Han är lite busig han, tossilossen!
Ikväll blir det förhoppningsvis Dansbandskampen, men om vilja blir nedröstad blir det körslaget...

//Hanna♥

ps. skolan börjar snart...


Snabbsnabb!

* Cherokee är frisk (Y)

* Musse e mys :)

* Kotte är lerig...

* Det blir idol ikväll med pizza

* Nu blir det pizzabak :)

//Hanna♥

väntar med rubriken...

Det där me rubrik är inte min grej riktigt, men eftersom jag inte vet vad jag ska skriva om än...

Igår hade jag iaf kul hemma hos Newman! trevligt o träffa många som va i gamla gänget på Dalbo! Jag är dessutom ganska stolt eftersom jag körde hela vägen dit och det va mörkt och lite dimmigt! Asläskigt! Men överlevde :)

Idag har jag fortsatt med städningen, har ställt upp massor med foton, och fler ska det bli! Måste bara fixa fler ramar och fixa förstoringar :) Kan nog även bli en canvas (heter det så?) Hur som helst, har tömkört Cherokee idag med, han är fortfarande bäst! Dessutom har jag smörjt ett träns och snart en sadel, bara ett träns och en sadel kvar^^ Har åxå hunnit med att prata med Madde i typ en timme i telefon. Det är så skönt att ha henne, man behöver inte ringa för att man vill något utan man kan bara sitta där och prata om ditten och datten. Tack för det, Madde!!

Ikväll blir det träning på nuntorp för Nina, ska bli skoj!
Vi får se om jag bloggar efter träningen (förmodligen inte), tränar ju 20.15-21.15, Nina e inte alltid i tid, vi är sista gruppen och hindrena ska in! Är hemma lite innan 22 och sen ska hästen fixas osvosv.  Imorrn blir det nog också lite tomt här, kl 8 bär det av till Ale med Cherokee, är hemma runt 14, ska äta sen rida och sen blir de idol, men som sagt. Vi får se :)

Ni får ha de!

//Hanna♥

      

min sötsöta katt Tippen! Och ja, hon är kamoflerad! (stavning?)

Enda inlägget idag?

De återstår att se.! Gick upp kl 07.20, ut till hästarna och fota lite. Sen kom Anki kl. 9 å massera muntergöken! Därefter har ja bara städatstädatstädat!

Nu bär det strx av till överby, nya skor ska inhandlas. Sen ikväl ska jag övningsköra till Pernillan för "filmkväll" :) skojt!

Hinner inte skriva mer nu och inte sen heller gissar jag så ha de!!

//Hanna♥

ps. kom inte på nåt ps idag ;)

Gäsp

Nu är jag så trötter så ögonen går i kors. Det innebär att bilderna får vänta med att finnas till för allmän beskådning^^

Har iaf tömkört Cherokee, han är bäst! Har också ridit på käre Musse, han är också bäst! Kotte är lerigast iaf... Mitt lermonster!

Nu blir det sängen direkt, håller på att somna just nu *gäsp*

//Hanna

ps. musse är mörkrädd
ps2. Grattis Malin som blir 17 idag!!

Foto

Har vart ute typ 1h o fotat :) så himla kul är det! Bilderna är just nu på väg in i datorn så dom kommer nog hit ikväll... Måste ju bara berätta, Musse kommer aldrig bli en bra fotomodell, han är för nyfiken, helst skulle han nog vilja krypa in i kameran;) och att sitta på huk några meter ifrån honom va bara att glömma! o kotte är likadan! Cherokee har däremot stor potential att bli fotohäst men kommer man för nära så sticker han! Men han älskar kamror, lilla linslusen!

//Hanna♥

ps. smakprov:


Vilken dag!

Jag har en känsla om att detta kan bli en riktigt riktigt bra dag! Vädret är ju underbart, blå himmel och ganska kallt :)

Nu på morgonen har jag mockat och fixat i stallet, hade tänkt å ta en promenix med Kotte men han hade rullat sig och va så fin så. Så ingen rykt och promenad med honom inte... Det får bli senare när leran har torkat. Istället ska jag gå en tur med kameran så får vi se sen va resultatet blir. Dessutom ska musse ridas och cherokee tömköras. OCH mitt rum ska bli städat och fint, just nu är det bombnedslag där!

//Hanna♥

Cherokee

Dagen har vart ganska tråkig. Grått o trist! Red Cherokee i morse och det gick finnemang, det märks att han vill göra rätt men har inte alltid orken i slutet av passen att gå sådär perfekt. Och när han vet att han inte gör riktigt som jag vill spänner han sig för att han tror att man ska bli arg på honom. Stackarn, men det är bara att pusta en stund och klappa honom. Kanske bara öva broms och gas en stund så han märker att man inte blir förbannad på honom...

Cherokee är en historia för sig... Det är konstigt att man kan älska en sån sur enveten grinig ponny som sparkas och bits hela tiden! Men han är verkligen underbar när han känner för det! Han älskar till exempel att pussas, dock är det lite vanskligt eftersom han helt plötsligt inte vill det längre och då hänger näsan löst... Han tycker också att det är min plikt att klia honom där det kliar. Han tittar bakåt på sidan och sen på mig, sen är det gissningslek. Kliar man på fel ställe huggar han och sen försöker han visa igen, och samma visa igen. Tillslut tittar han på mig som om jag vore dum i huvudet och sen får han klia lite själv på stället så jag fattar^^ Men det gäller att hålla koll sen, det kan ju sluta klia! Den som säger att valacker är mesiga och saknar personlighet och vilja kan ju få hälsa på Cherokee! Han är verkligen som ett sto, "skicka en ansökan i minst 20 exemplar så kan jag väl fundera på't"
 

Sen har jag också rensat i bokhyllan, har över 100 böcker från pollux till salu! Kommentera här så kan ja skicka boklista! Dessutom har gamle Kotte och jag vart på promenad! Han studsar fram^^ Han är piggare nu än för ngr år sen :)

Nu ska jag ta in hästarna som förmodligen inte alls är hästar längre utan lermonster!

//Hanna♥

ps. Jag älskar Don't bring flowers - Erik Hassle
ps2. Har ni märkt att jag nästan alltid skriver ps...?



Tävlingsbanan

Precis som förra va denna också ganska svår för att vara på klubbtävling, dock inga relaterade avstånd men böjda linjer och ganska svåra svängar. Hinder överallt...

Bed. Cr upp till 70cm hinder 1-8. Bed. A0+A0 från 80 och uppåt. fas 1: 1-8 fas 2: 9-12 


ser, fanns det två 7.or. Kombinationen användes först från 80cm och endast som alt.hinder. Man fick alltså välja mellan kombinationen och en oxer.

Redan mellan 1an o 2an är det en liten lurig sväng, till 3an var det ganska snävt, det gällde att inte sladda ut nånting, då hamnade man i 10an... Sen en böjd linje till 4an och sedan en snäv sväng igen och så en liten böjd linje igen! Inga konstigheter till 7an och 8an. mellan 8an och 9an är det ngt man brukar kalla dog leg (rätta mig om jag kmr ihåg fel!) sen snäv sväng till 10an, dog leg till 11an och sen inga problem.

Jag gillade denna banan! Lite att bita i, man kan inte bara sitta och sova. Mkt roligare än bara rida på långsidorna och snett igenom. Kanske lite i svåraste laget för oerfarna ryttare men... Har stött på mkt lättare banor på lokal nivå... Men träningstävlingar ska ju förbereda för högre nivåer och det är en bra banövning!!

//Hanna


Sökes: Mer rutin

Jo för mer rutin behövs, dock har det blivit mycket bättre sen sist... Inte så vingligt, mer spänt gummiband.

Det jag pratar är såklart min och Musses debut i 80cm, dessutom första omhoppningen. ja, inte så konstigt med så många debuter på samma gång eftersom det är andra gången vi startar på träningstävling... Men som sagt, med mkt mer rutin kmr detta bli super! Idag va han ingen vinglande unghäst inte, däremot va han taggad och sket därför blankt i mina förhållningar ibland. Vissa hinder blev kanon, andra blev .. sämre... Men felfritt både i grunden och fas 2! :) Min sits och rätt galopp skiter jag i att skriva något om, vet att det måste förbättras! Men, klara 80 i korsgalopp så^^

En sak är jag dock lite småsur över. På framridningen är det inte mkt att göra, mindre än ett halvt ridhus och över 10 hästar, pga skitväder! Inget att säga om men framhoppningen, vi va 5 st! Jag ropa och hojta vilket hinder jag skulle hoppa men flytta folk på sig? näjdå, dom stog mitt i anridningen, framför hindren, bakom hindren, utan nån som helst tanke att flytta på sig! Och detta va både hästar och medhjälpare! Sånt blir jag irriterad på! Nu vet jag att det bara va klubbhoppning, folk är nervösa och saknar rutin för stressiga, kaotiska framridningar, men säger det sig inte självt att man inte kan stå bakom hindren när nån ska komma och hoppa? Fick därför flera gånger avbryta och börja om igen. Nä, folk utan respekt på framridning/hoppning är inte min grej, visst man kan hamna i vägen ibland, även jag, det går inte att komma ifrån med 12 hästar på en dryg 20m-volt. Men framhoppningen, typ 40 x 20 med 5 hästar. Gaah!

Jag tycker alla klubbar som anordnar klubbtävlingar ska ha kurser om hur man beter sig på tävlingsplatsen. Eller varför inte kräva Grönt Kort?

Näj nu ska jag försöka leva på små rosa moln ett tag tills regneländet drar ner mig med en duns igen!



inte jag men ridhuset ;)

//Hanna♥

ps. sitter vid fel data för att rita banan, denna e så seg så seg

"Tävling"

Strax åker jag till Trollhättan för träningstävling :) Berättar sen om alltallt, bilder blir de nog inga, ingen i familjen förutom jag kan ta hyfsade bilder, och jag ska ju rida... ^^

//Hanna

ps. Önska lycka till?

...

Och jag tycker jag har dålig sits... Titta på detta: http://www.youtube.com/watch?v=opMiCyoRzYM

Stackars häst så som han dunsar ner i sadeln. USCH!!! Känner mig riktigt duktig när jag ser på detta ^^

//Hanna

Hinner inte skriva mkt

men idag är de inget roligt väder, har precis vart ute me hästarna :) Gick jättebra! Kotte e sötast bara!!

Nu vankas de mat och jag är vrålhungrig!!! Potatisgratäng, luffarfilé (?) och kantarellsås! Mumma!!

Ikväll hoppas jag på att min vilja går igenom så det blir dansbandskampen menmen

//Hanna

Ps. Alla som har TTELA: Läs längst ner på sidan 4

HÖSTLOV

Det är välbehövligt och välförtjänat!!

Dagen har vart både upp och ner, känner mig lite .. inte hängig men ngt åt det hållet. Har haft Matteprov också och det gick faktiskt skitbra!! Men i och för sig, när det känns som det har gått skit så brukar det ju gå jättebra och nu, blir det tvärtom då? Sen tråk-engelska! Inte roligt alls, läraren bara:

- Jag vill ju inte att ni ska jobba på lovet men... Här får ni 1000 glosor och 100 sidor text!

nä kanske lite överdrivet men banne mig inte så långt ifrån ^^ BLÄ

Nejnej jag gillar inte engelska!


//Hanna

ps. vilka innehållsrika inlägg de blir nu förtiden! *not*


tjiho (Y)

Nu är jag glad, riktigt glad! Dressyrträningen gick högt över förväntan, Musse gick redigt fint och jag fick för en gångs skull beröm för min sits :) Vi jobba med rakriktning och voltarbete, sen lite förvänd galopp och serpentiner i galopp och då, då kan musse göra byten, när han inte ska... Suck.

//Hanna *gäsp*

Introtävling :)

Den vann jag då ;) vi hade nämligen håltimma idag och passade på att ha lite kul. 2 st som inte va me i tävlingen satt och spelade upp början på låtar på sina mobiler, vi andra skulle skrika namnet och sen låttiteln och artisten. Tydligen har jag både bredast musiksmak, mest kunskap och så är jag snabbast också ^^ Skitkul vare! Blir nog repris på den ;)

Nu har jag hamnat framför datan, lyssnande till Michael Jackson. Egentligen inte min favvo men som sagt, har ju bred musiksmak, allt från King of pop till dansband till rock till 50-tal till nytt. Allt utom "skrikrock", hårdrock och klassiskt...

Ikväll för min del blir det träning, i dressyrsadel, jag kommer dö! Och imorrn då är det matteprov som gäller, i bildsalen! Det blir ett färgglatt prov, kanske vi får rita en katt... ;) (alla i Nv2 fattar det!!)

//Hanna


Vad händer egentligen?

Ja de är frågan... Har egentligen 2 grejer som jag undrar över. Första väldigt allvarlig...

Jag bor i ett litet litet samhälle som man kanske tror att där händer ingenting, men icke! För drygt ett halvår sen blev en man mördad. Igår blev en tjej överfallen av en knivman. Det är sånt som ska hända i större städer, inte i minisamhället! Skitläskigt och otäck är det! Jag vet inte om jag vill veta hur detta ska sluta ärligt talat, usch!!

En annan grej, som är skitkul är besöksrekord här! :) Nu kanske inte siffran är något att skryta över så värst men så den håller jag för mig själv, men hur i all världens dar hitta ni hit?

Idag har jag upptäckt en annan skojsig sak, jag blir på bra humör av att ta en tur med Cherokee! Han är så himla skojig så att man inte kan vara sur och grinig med världens huvudvärk, det går bara inte, hur mörkt och kallt det än är...  har som sagt inte mått jättebra idag, huvudvärk i slutet av dagen är inge kul alls. 

Nu ska jag återigen begrava mig i engelskaglosor, usch! Engelska är nog sämsta ämnet, tråkig hemsk lärare och svårt som attan. Bläblä

//Hanna

Ps. GRATTIS FRIDA som fyller 16 idag!!
Ps2. nu kmr bilden åxå ^^ (har dock bildbrist så blir bara gamla bilder)


Jag gillar inte dimma!

Vakna imorse, kolla ut genom fönstret (som vanligt) och ser .. inget alls! Gillar av någon anledning inte dimma.. Kontrollbehov kanske, måste ha koll på allt, vem vet?

Jag hade ju som sagt med mig fika till skolan idag, och jag i mitt stilla sinne tänkte ju att det blir ju trevligt med lite kladdkaka på bussen hem sen då. Jovisst eller inte! Min klass e glupsk :) annars har de väl inte hänt mkt alls idag. Klassen, 8-9 av 12 visade prov på samarbetsförmåga på biologin som va omgjord till engelska. Nu är det väl egentligen så att ingen i klassen kan skryta med att dom e proffs på engelska (eller?) så, läraren kommer ha lätt att rätta, vi skrev nästan identiska svar allihop ;P

Nä, nu ska jag motionera 1 häst + 1 ponny, sen blir det spanskaspanskaspanska... men är rätt lugn inför det provet, har ju läst 4 år längre än dom andra så ja! kan typ allt... (Y)

//Hanna

Ps. va har hänt med mitt löfte att lägga in bilder på varje inlägg?? Fråga inte mig! men här kommer en (gammal)fast jag inte alls har tid men men, bild från i somras, fysiksalen och fika :)
tomt i fysiken

Superduperbästakänsla på träningen idag!!!

Idag är jag GLAD!!! Shit alltså, har nog aldrig gått så bra på en hel träning förut. Uppvärmningen gick riktigt bra, han va ganska lösgjord och gjorde som jag sa, galoppen va ju bara underbar! Travhoppa idag igen, träna ju i torsdags med samma övningar och höll på å flyga av när jag "nästanhoppa" och musse inte hoppa alls... Men Nina höjde inte till 1.10-1.20 idag heller^^ Menmen, ngr språng va super! Sen hoppa vi en ganska svår bana med snäva, svåra svängar. Kan lägga ut bild på det men inte nu... Första gången va allt bara klockrent. som nina sa:
"Finns bara ett ord att säga om det där, PERFEKT!!!"  Snacka om att jag blev glad! Torsdagsträningen gick nämligen bara åt skogen enligt mig, dessutom va ju Musses förra ägare där då, typiskttypiskt! Hon skulle vart me idag!! Va länge sen jag hade en så jäkla (Förlåt) bra känsla! Gaah, längtar till söndag iaf :)

Nu till icke-hästigt, innan träningen blev det mktmkt bak. våran klass fikar alltid på tisdagar och imorrn e de min tur. Va rena rama cirkusen här, radion på högsta volym med mig sjungandes till. grejer högt och lågt! Ingen vacker syn må ja säga!

Nu blir det kvällsmat och sen ner i sängen, man blir trött av att va på topp ;)

//Hanna

Irriterad

Idag vet jag inte va det har vart med mig.. va glada att ni har vart ur vägen iaf! mamma och pappa har inte haft lika mkt tur. jag och mamma har vart som hund och katt hela dagen, räckte nästan att vi va i samma rum och nån av oss andas för "mkt". Blir deprimerad av mig själv. Jag har humörssvängningar så det skriker om det! Får väl skylla på att jag e rödhårig^^ Sån tur är, så är jag ganska olångsint...

dagen har ägnats åt hästarna och läxorna... BLÄBLÄBLÄBLÄ
Längtar som .. till höstlovet!!

Har inget mer att skriva så ja

//Hanna

Ps. imorrn har jag mkt att göra, ska träna, baka, ev. läxor och helst tömköra Cherokee. Hejåhå

Massage ...

.. e så himla skönt om man får det från rätt människa! Tack Madde för det! Hade ngr stora knutor och oj va skönt o få bort dom :)

Har alltså vart en sväng hos madde idag, blivit masserad. Vi har också skrivit insändare till tidningen och bakat. På vägen dit träffa ja kusinen tsm med mitt lille kusinbarn Anton:) Första gången, han e söt han!

Nu har jag precis testat o bakat glutenfri kaka (vill inte säga vad, ifall nån i min klass läser, hemlis va ja ska ta me på tisdag!) Tror den blev hyfsad. Nu blir det tacos och sen körslaget!!

//Hanna

Snart höstlov:)

Det är efterlängtat! Idag har vi vart riktigt effektiva i skolan, gjort färdigt engelska bokrecensionen, redovisat o lämnat in naturkunskapen + skrivit uppsats på spanskan.. Nu e de "bara" Matteprov och spanskaprov kvar nästa vecka! Detta va faktiskt första dagen utan att behöva plugga efter skolan! I like!

Ikväll blir det träning på nuntorp med musse, hopphopphopp :) Just de ja, igår blidde det ingen tömkörning, anders glömde meddela att han va sjuk så ja red på nuntorp, de va inte igår med den ponnyn! Och det gick långt över förväntan. Han blev bara stressad i galoppen men de e han alltid...

Tips på låt: Pink - Dear Mr President

Så underbart bra! Vet att den är rätt gammal, men bättre sent än aldrig!

Nä nu har jag inget mer vettigt o skriva ... JO jag kan hissa o dissa (Y)

HISS    

* Fint väder :)
* Hästarna som är underbara nu!
* Inga läxor idag!

DISS

* Brist på systemkamera... (Ge mig, please!)
* Försenade bussar när det är kallt!


Oj va mkt de blev^^

//Hanna


Brrr...

Jag glömde mina favoritvantar i skolan! Katastrof, kan ju säga att jag frös på cykeln hem iaf.

Har väl egentligen inget vettigt o säga, jag är lite virrig... Idag har vi börjat med bokrecensionen på engelskan och de kan nog bli bra, tror ja. På biologin fick vi tillbaka provet och jag är nöjd. Efter det labba vi lite, tog pH på mosade löv och barr. och sen kolla vi på lite olika mossor. Va väl ganska bra...

På lunchen hade jag o Carro lite hyss för oss, som ni kanske vet kommer Magnus Carlsson till frändefors tack vare Madde och hon är lyrisk! Annonsen (den lilla lilla lilla) är uppklistrad på ett mörkblått papp-papper. Den vaktar hon med sitt liv... Jag och Carro har gått runt och låtit som vi hade rivit sönder den... typ ritch.. så vi bestämde oss för att förverkliga idén, utan att bli ihjälslagna... Så jag leta upp annonsen som fanns i TTELA och klippte ur den, snyggt o prydligt, och klistra sen fast den på ett likadant mörkblått papper. Identisk med andra ord! Vi fick tag i Maddes nyckel, men att gå till maddes skåp utan att hon märker nåt e inte de lättaste men men.. Carro gick till skåpet och med madde springande efter sig, hon öppna skåpet med Sofias hjälp som sedan hjälpte till och höll lite i madde... jag sprang fram till skåpet med kopian i handen, på så sätt skulle madde tro att det va hennes annons jag tog.. Ja gick en bit ifrån skåpet och börja försiktigt riva i den... Vid detta laget va Madde panik och skräckslagen. Jag kunde inte med å riva mer när jag såg hennes min så jag sa:

- Titta i skåpet!

Det tog ett bra tag innan hon förstod att orginalet va i tryckt förvar^^

Jag o Carro skratta så vi låg dubbelvikta, Madde med. I efterhand iaf! Förlåt att vi skrämde dig...!

Det va väl dagens roliga, nu ska jag snart iväg till nuntorp o tömköra cherokee, kanske också rida. vi får se!

//Hanna

Rubrik här!

Idag har vart lite uppochner. Börja med att bernt inte va me bussen, vilket han alltid är. Vi har nämligen han i 2 lektioner på morgonen och sen världens hål. Så jag och madde försökte att inte få förhoppningar men de fick vi... Dom blev grusade. Bernt har nämligen en bil. Som funkar. Uppenbarligen...

Dessutom, på väg till skolan, så såg vi en reslig älg på gärdet mittemot kuserud. Chaffisen bromsa jättemkt men älgen skulle inte över vägen, hans kompis blev nämligen påkörd där i torsdags kväll... (De e sant!)

På hålet blev min kära grupp nästan  klara med biologin, bara lite finlir kvar!!  Men trött e ja iaf...^^

Sen på eftermiddagen/kvällen kom frida för o rida... Hon tog musse och jag cherokee, fort o bra gick det. Alltid trevligt med annat sällskap än mamma!

Nu ska ja bege mig upp till min goa säng, fryser som attan också så idag blir det filt och hela konkarongen på!!

//Hanna 

Virrig? Ja.. eller hur va det nu?

Idag har vart en ganska lugn dag. Har ridit och gjort läxor, dessutom övningskört utan att vara en fara för andra...

Igår gick det ganska bra med sadeln... Sadelteknikern Annelie va positivt överraskad när hon såg skillnaden på min lilla ponny då och nu :) Sadeln passa med andra ord... Musses sadel ska stoppas om nån gång, vi får väl se när de blir, så snart som möjligt och då har ja bara dressyrsadel sen ett tag... :S

Idag som sagt har jag nog vart den mest virrigaste människan på jorden... eller åtminstone i Brl...
Så här va de iaf, pappa hade haft en ganska lång virrig (det går nog i släkten) utläggning av nåt jag redan glömt. När den va slut reste jag mig från bordet, sa till pappa

- du är den mest virrigaste personen jag känner, och känner många... 

gick ut i badrummet för att hämta ridbyxor och en tröja. Men jag tog bara med mig ridbyxorna för jag tänkte för mig själv att jag tar vinterjackan istället. Sagt och gjort, sen skulle jag gå upp, via köket och hallen.. men jag kom bara till hallen då jag började titta mig omkring efter tröjan.. sa rakt ut

- men.. var e min tröja nudå?

Så gick tillbaka till köket för att se om jag tappat den på vägen.. vid detta laget hade mamma och pappa börjat skratta lite åt mig. Gick tillbaka till badrummet och fick se tröjan ligga precis på samma ställe som innan... Då gick det upp ett ljus och jag sa högt

- Men just de ja, jag skulle ju inte ha tröjan!

Mamma och pappa låg nästan dubbelvikta och pappa fick fram

- Och du ska säga att jag är virrig ...


Hejåhå jag börjar bli senil!!



//Hanna

Grattis grattis:)

Grattis till älskade mamma som fyller år idag:)

Så nu va de sagt... ;) Idag har vart goaste dagen på länge... Sluta 13.10 men fick gå 13.05 för å hinna me bussen 13.12. Så hemma ungefär 13.40, va ute me första hästen 14.05 :) effektivt hanna!! Sen blev det mat och tv/datan, får inte rida när ingen e hemma å mamma stack ju till jobbet så får vänta tills pappa kmr o de kan ta ett tag... Menmen, de e nog säkrast å vänta..

Min helg kmr va hektisk vill ja lova, ikväll blir det idol, imorrn motionera musse på förmiddagen, packa bilen och helst hinna putsa sadlarna. Kl. 14.15 ska vi va vid näl o hämta mamma å då ska lilla cherokee va i bak i släpet. Sen bär det av ner till gråbo för att kolla sadeln så inte den är dum igen. Söndag måste jag försöka hinna med resten av naturkunskapen, motionera 2 hästar o sen hämta morfar som ska komma o fira mamma... Kmr väl inte hinna hälften men...

Nu ska jag hoppa bort till pianot o sen blir det en ridtur till

//Hanna

:)

Idag har det vart en bra dag:) lite trött men bra! Biologiprovet gick ganska bra, hoppas på VG iaf!

Tömkörde Cherokee på volten idag och det gick riktigt, riktigt bra! Han gick som han skulle ;P

Upptäckte just att jag gör väldigt långa stycken här^^ en mening typ...

(Nu gör ja de igen...) Nu blir det BSF ! Har nästan längtat, e så bra!! BSF är Bonde Söker Fru som inte vet ;)

//Hanna

ps. väldigt stiligt blogginlägg idag ja.. *host*

Biologi x 1000000000000

Gaah... Gissa vad vi har imorrn!! Jo Biologiprov om ekosystem, sjöar, celler och gud vet allt! Många nya könstiga ord att lära in, autotrof och eutrof osv. Dessutom slutar 99% av dom på trof...

Idag va iaf bernt tebax så ingen go dag med en lektion idag inte! Men men har vart en sådär dag, varken bra eller dålig. tror ja...

de va väl allt tror ja..

//Hanna

bra väder nu igen :)

Träningen idag för Nina gick super!! Först träna vi lite svängar, typ hinder på pytteserpentin. Sen blev det bana, lite längre distanser och några snäva svängar :) Gick som sagt Skitbra!!! Språnget över oxern, alltså shit. Min häst kan hoppa, och han gört bra! Behövde bara checka lite innan hindren och sen bara .. fjong! Underbara bushäst!!


Tänk, igår va vädret bara skit. Idag är det på topp igen. Mitt tålamod, humör och allt går upp och ner med vädret! Nu hoppas jag på fint väder resten av året :)

Det är nog inte bara Cherokee som är väderkänslig...

Vi är rätt lika trots allt, humörsvängningar, envisa, viljor av stål. Det är det jag sagt jämt, han är som ett fuxsto ;)

//Hanna


Onödigt..

Onödigt är nog dagens ord! Åkte nämligen till skolan idag, matte o fysik på morgonen och ridteori 13.15... Nu va det så att Bernt va sjuk = ingen matte eller fysik... Så messa till min snälla ridlärare om jag kunde få skippa teorin och det fick jag. Därför åkte jag fram och tillbaka i onödan.. hade ju kunnat ta sovmorgon o allt. Men! skönt å va hemma 10.20 ändå!

Dagen blir därför lite annorlunda, först mocka, sen läxor =  biologi, nk o engelska. å så blir det till å laga mat, förmodligen blir det makaroner och kassler :) Sen hade jag i mitt stilla sinne tänkt att jag skulle tömköra cherokee nu då eftersom jag kom hem tidigt men den lille skiten har ju bara 3 skor... Så det blir kotte som får röra på sig istället.. Musse ska ju på hoppträning ikväll :) 

Just de ja, i torsdags va de träning på nuntorp och det gick bra! Enda grejen va väl en bred oxer runt metern... Klanta mig lite med taxeringen så vi kom ganska långt ifrån. Cherokee hade trampat om eller stannat men inte musse inte!
Tränaren: Nu får ni flyga!
Och flög gjorde vi .. tillsammans :)

//Hanna

.

För två dagar sen va vädret fint, nu är regnar det bara!






Jag hatar mig själv för vad jag gjorde....







Allt e bara skit, skit, skit


Muffins (igen)

Igår blev det muffinsbak igen. Denna gången blev dom näst intill perfekta! Inte torra och att ha i choklad i smeten va ett lyckokast! Asgoda!

Nu väntar jag på middagen och sen blir det dressyr med musse och tömkörning med Cherokee. Och så blir det fortsättning på biologin, naturkunskapen och börja fundera på bokredovisningen i engelskan. Boken är för övrigt utläst:)

Lyssnar också på lite musik nu, I've got soul, but I'm not a soldier med Tove från Idol :) Sjukt bra!!

Nä nu va middagen klar

//Hanna

Arg och irriterad som *svordom*

GAAAAAH :@ Varför finns det folk som jämt ska stöna och förstöra allt perfekt? Blir så himla arg på alla såna människor så det finns inte! Och när jag är arg så är det bäst att vara ur vägen...

Ska ta hela historien från början. Jo, vädret va perfekt, ganska kallt, blå himmel och solsken. Va passar bättre än en ridtur? Sagt och gjort, i ordning med hästarna, jag tog cherokee och mamma musse. Red först bort till gärdet för en härlig galopp. Oj va det gick! Cherokee studsa, livet va underbart.. *intet ont anande*

Sen skulle vi rida bort till backen för där älskar hästarna att gasa uppför! Jag med för den delen. Jo så vi närmar oss sakta backen men vi ser att det står en skylt uppe på kullen, hmm undrar va det kan va. Tänkte i mitt stilla sinne att det kanske är "Jakt pågår" -skylten eftersom det är såna tider nu men ju närmare vi kom ju mer stämde inte bokstäverna in med det vi ville... Så red ända upp till skylten och gissa va det står!!! 

"RIDNING FÖRBJUDET"

Lyssna på detta klippet, ungefär så va min svordomsramsa^^ http://www.youtube.com/watch?v=t7buBFyA9vM

Förstår ni hur arg och ledsen jag blev eller?! Men till saken hör den att jag inte har en blekaste susning om varför.. Vi har inte gjort märken någonstans, visserligen hovavtryck på själva galoppvägen som är en grusväg som det åker traktorer och bilar på. Vi rider inte i skogen när det är för blött eller nåt sånt.

En annan grej som är märklig är att det är bara en väg in till själva skogen som har skylt, gick nämligen runt i skogen sen med Kotte (promenad med ponny är ju inte förbjudet) och hittade ingen skylt vilket innebär att om vi hade ridit en annan väg hade vi sett den åt "fel" håll. Finns 3 vägar dit så... Helt sjukt!!

RSS 2.0