Hiss&Diss

Ååh vad jag inte skriver ofta! Jag har varken tid eller lust just nu men det går i vågor det med!

Mitt liv rullar på som vanligt, mer eller mindre. Jag äter, sover, går i skolan, gör läxor och rider.
Får väl köra en hiss&diss för och få skrivet något...

Hiss (tummen upp)

* Kotte! Finns det någon sötare??
* Madde som står ut med mig, trots humörsvängningar ibland...
* Mitt självförtroende går uppåt i hoppningen, tack vare Musse och Nina!
* Jag fattar Matte C (början)
* "Stallboa" börjar bli färdig!

Diss (tummen ner)

* REGN!!
* Blåst!
* Cherokees attitydsproblem (Förbannad -> glad -> förbannad)
* 2½h håltimme mitt på dagen.
* Musse i vänster varv i dressyrsadel, isch.


nu ska lilla sötisen få springa runt på gårdsplan en stund innan Musse får en promenix.



En bild om dagen va det ja...

//Hanna

Hiss och diss och västtrafik

Börjar väl med hissen!

* Våran kära mentor och Matte/Fysik/Texas-lärare va sjuk idag vilket innebar 1 lektion idag: Biologi
* Hästarna va gosiga idag, brabra!
* Gårdagens träning med Musse gick supergalantgalet bra!
* Kotte va duktig och kom själv från betet idag :)
* Kallt vatten :)
Diss:

* Dessa himla bussar, vi sluta biologin 10:45, bussen gick 10:42 och nästa *trumvirvel* 12:39 :O Hur kan man få ha så långt mellan bussarna?? Blä på det!
* Cherokee och Musse ville inte alls komma upp från betet....
* Huvudvärk! Jag säger bara huvudvärk!!
* Ingen melon hemma. Hur ska jag överleva??
* A-lagare som kissar offentligt! Uuughh, BLÄBLÄBLÄ!!

Nu har jag klagat tillräckligt på allt och alla tycker jag men det va rätt bra sätt att sammanfatta dagen på faktiskt! Mer om hoppträningen kommer nog snart men som sagt, den gick galet bra!!


Usch och blä på bilden alltså! Just det ja! Måste ju berätta om igår med dessa bussar!

Stog som vanligt och vänta på bussen och skicka iväg ett sms till Madde för att fråga vart bussen är ngn stans så jag vet hur länge jag ska behöva stå ut i kylan... Då ringer människan och tror ni inte bussen åkt förbi henne. Så min uppgift blev att ta reda på varför i allsina dagar den gjort det för.. Sagt och gjort, på bussen och tror ni inte han bryter på ryska eller polska eller Gud vet vad. Polacken/ryssen svarade så här på min fråga: (Lägg till lite brytning när ni läser och där har ni det ;)
" Jag svängde in där men hon gjorde inga tecken"
Nähä sa ja men varför stanna du inte?
"Jag svängde in där men hon gjorde inga tecken, jag trodde hon skulle åka med 714"
Jaha sa ja men det skulle hon inte, hon skulle med den här bussen!!! *Något irriterad den idiotiska polacken/ryssen*
"Jag svängde in där men hon gjorde inga tecken!!!!" * Nu va han lite smått irriterad*
Aja tänkte jag och gick bak och satte mig, ville ju inte riskera att ramla också, hade ju vart lite pinsamt bara....

Madde va arg som ett bi och rektorn gjorde ingenting " Ja men lite tecken måste man nog göra..."  haha jättekul, Jag gjorde inga tecken! Ska Madde behöva stå och vifta ihjäl sig eller?? Detta är faktiskt andra gången bussen inte stannar...

Iaf, skoldagen led mot sitt slut, jag skulle hem! Sprang till bussen som jag hann med, tur att den va sen (att aldrig bussarna kan hålla tiderna XD) och gissa vem som körde!! Jojodå, polacken/ryssen! Sen som jag va fick jag stanna där framme ett tag och leta busskort medans han med sin brytning sa:
"Du måste lära henne göra tecken!"
Jag svara inte på det... Idiotgubbe!

Madde hade dessutom ringt till Västtrafik och "skällt" lite men hade fått en sur, "vi vet bäst"-attityd! Västtrafik går nämligen efter 2 regler

#1: Västtrafik (vi) har ALLTID rätt!
#2: Om västtrafik (vi) har fel (händer aldrig men undrens tid är inte förbi) , se regel #1!!

GAAH borde vara

#1: Resenären har ALLTID rätt!
#2: Om resenären har fel (händer aldrig men undrens tid är inte förbi), se regel #1!!

nog gnällt! Nu ska hästarna nattas och sen jag!

//Hanna

Hoppträning + lite dagboksanteckningar

Nu har jag äntligen tatt mig i himpavimpan och sett till o "rita" banan som vi hoppade i Mellerud för ett bra tag sen!

Vi värmde upp i ca 20-30min på en 20m-volt, utan bommar och hinder. Få dom att slappna av och röra sig ordentligt, både skritt, trav och galopp. Vi gjorde också lite skänkelvikninger i volten, alltså få ut rumpan utanför spåret och sen få rumpan innanför spåret samtidigt som de skulle spåra med frambenen på volten. Lite trixigt men det gick riktigt bra för mig och Musse, ibland..

Här nedan är första övningen på hinder vi gjorde. tre studs in och sedan ett galoppsprång till ett litet räcke och sen ungefär 5 (tror jag) till nästa räcke. Inga konstigheter! Men som sagt här va jag jättenervös! Va helt efter i studs och allt, jag som är riktigt bra på studs!

Bilden nedanför här beskriver nästa övning. Samma studsserie in men istället för att rida rakt så red vi på böjt spår fram till ett räcke och sedan på böjd linje till hinder nr 3. Såklart va båda linjerna relaterade! Efter 3an vända tillbaka till 4an, bryta av till trav och in i studsen igen.

Här är det samma sak som banan ovan dock spegelvänt och med ytterligare en oxer. Blev dock en snävare sväng från 3an till 4an här som man ser. Men annars exakt samma som förut.


Musse gick riktigt bra och sög tag i hindrena, dock va jag lite skrajsen för oxrarna när dom kom uppåt 80... Så då vägra jag på en oxer där vi kom fel och allt bara blä. Men han hoppa jättebra annars!

Hejåhå

Å så va den usla uppdateringen ett faktum igen då... Har haft fullbokat schema sista dagarna, skola, hem 16.30, fixa hästarna och så vips är klockan 19.30. Kan väl ärligt erkänna att bloggen inte alls är i första hand och då har jag inga läxor än (tidsfråga).

Men men, har som sagt börjat skolan igen, nu som tvåa då! Har inte full koll på ettorna, känner typ ... 2

Nu ska jag kika på tv.n en stund sen upp 6 imorrn.. :(

//Hanna

Jag tror på ödet...

.. åtminstone gör jag det idag :)

Jo, Musses sko satt ju löst så vi fick dra bort den igår och hovslagarn trodde att han kanske kunde komma och sätta fast den idag men icke då. till saken hör att det va hoppträning idag... Va sådär jätteglad på hovslagarn när han inte kom, men! Jag har det bra jag då Cherokee kan va me på markarbete så han fick hoppa in i transsporten upp till Mellerud och SHIT va han har blitt fin! Nina såg med en gång skillnad på hela rörelsemönstret och han va positiv hela tiden. Och jag älskar hans ponnyben. Det va nämligen så att halva paddocken va en sjö och där va man tvungen att rida, han trava med benen högt och fint! Ungefär som när han springer i snö:) Jo alla fall, va med på framhoppningen som va ett travhinder och han va positiv hela tiden och ju fler språng han tog desto fortare gick det ^^ min lille bus<3

Men till ödet då, jag avslutade min träning innan övriga i min grupp, skritta av och bara vandra runt i paddocken. DÅ öppna sig himlen och svärord va det regna! Så resten av träningen va det skyfall, men jag som va färdig ställde mig under taket och tittade, med ponny och allt:) Men om hovslagaren kommit och satt fast Musses sko, ja då hade jag också fått finna mig i att träna i skyfall men det slapp jag nu! Ödet! Eller va tror ni?


Va ute och fota igår och här är en utav bilderna :)

//Hanna

Ny kategori :)

Alltid roligt att förnya sig och det tänkte jag göra nu :) Härmed så förklarar jag kategorin Träning/övningar invigd ^^
I denna kategorin är det tänkt att jag ska lägga ut alla övningar som jag rider på olika träningar, dels för komihåg för egen del, dels för att ni ska kunna ta del av dem! Dessutom kommer jag smyga in lite ridtips från diverse tränare och egna knep såklart :) Hoppas att ni tycker om detta! Skulle vara roligt om ni kunde säga vad Ni tycker om detta, hiss eller diss, kanon eller kalkon!

Så, vad tycker Ni?

//Hanna

ps första träningen läggs upp så fort jag bara hinner!

Imorrn så...

Idag har vart en väääldigt lugn dag, för lugn! Hästarna har vilat idag, tog dock en promenad med Kotte men räknas det?.. Hade tänkt o fortsätta på mitt sommarprojekt, hinderbod, men pappa måste bära ut typ bänk som dom gamla gubbarna som bodde här innan hade som dass... Fast egentligen är det ett gammalt hönshus... Själva där hönerna satt va kvar och luckan ut :)

Så här såg det ut innan fast ännu värre! Man kunde bara gå in max 1m och det stog hinder här inne ändå...
"lådorna" på väggen är "hönsrum" eller va man säger ^^


Har inga fler någolunda bilder men det kommer när det är färdigt! Har inga kort på dasset heller men det kan kanske fixas... Kan ju säga också att det luktar ... apapäckeläckelskit där inne...

Imorrn hinns inte min hinderbod med heller, har 2 hästar att rida + en trip med Madde ner till Sollebrunn, ska lämna in min sadel för omstoppning och sedan försäljning. Det är Cherokees gamla globus-sadel och han har haft ont av sadel för han har ändrat stoppningen med sin rygg och det är inte lätt! Såklart blir det väl lite handling också, det är ju rea ;)

Nu ska jag natta tossarna ute i stallet som motionerar sig själva så himla bvra i hagen!

// Hanna


Här ska det va en rubrik...

Har verkligen inte orkat blogga på ett bra tag men nu har det hänt massor så nu är det väl dags då...

Kan ju börja med att berätta att jag inte gillar lördagar längre. Det är nämligen så att min stora svarta katt är borta och vilken dag försvann han på? Jo, en lördag för 2 veckor sen nu. För en vecka sen, på lördagen såklart, ville min andra katt, Tippen, spela ett litet spratt (?) så då försvann hon den natten men kom tillbaka på söndagen igen. Då, innan hon kommit tillbaka va jag övertygad om att en stor hemsk kattfångare härjade här och återkom varje lördag. Nu vet jag inte va jag ska tro. För gissa vem som försvann igår (lördag)? Jojodå, Tippen. Men precis som förra gången dök hon upp idag (söndag)... Jag förstår mig inte på det! Nu har, i alla fall dom två katterna som är kvar, utegångsförbud på lördagar!

På tal om djur har jag ju även en hög hästar ^^ Och dom har funnit varandra ordentligt nu! Musse och jag har överlevt första hoppträningen för Nina vilket jag tycker är en bedrift..   vi hoppa studs och lite relaterat på böjd linje, jag kan ju säga det att jag va ringrostig... Musse däremot ånga på som bare den, enda han titta på va paraplyn brevid paddocken. Tossen.. Dock hoppa vi inga höjder, har ju bara haft honom i 3 veckor + att mitt självförtroende inte är sådär skyhögt, mycket på grund av alla vägringar Cherokee har gjort. Han vägrade i princip på allt i 3-4 månader och då hade vi ändå kollat upp benen på honom. Men hade veterinären vart lite mer försiktig hade inte mitt självförtroende hunnit rasa iväg så mycket för visst hade han inflammation i kotorna i februari/mars. Nog om det!

Idag har jag studsat runt på ponnyerna då mamma tog musse ett (litet) tag. Med honom o Cherokee så blev det konditionsträning på gärdet och det var väl tänkt att cherokee skulle gå luugnt och sansat med huvudet sänkt.. Harmoniskt helt enkelt... Jag säger bara tvärtom! Han ville absolut inte ligga sist och han lugna inte ner sig så mycket när han låg först heller. Men det är ingen idé att sitta och bromsa honom för då blir han värre... Och det där med studs, Red ju även lille Kotte idag, barbacka o allt! bestämde mig för att hoppa lite studs på honom och det slog mig (typ nu) att jag aldrig hoppat studs med honom under hans 9 år här... Men han älskar att hoppa och han studsa på som attan. Det va ingen dålig russtrav han fick emot hindrena... Sötnöten själv... Fasiken att jag är för stor för b-ponny!!

Just det ja! Har ju lovat (mig själv iaf) att lägga ut bilder i varje inlägg så här kommer en hög!

Musse Prick<3 (ååh vilken fin bild... *neje*)


Ååh så skönt!


Kotte blir alltid bra på bild, trots dåliga fotografer...


Cherokee är vig! Och smutsig...


Det va allt för mig den här gången! Grattis till alla er som har kommit så här långt! Och ja, mitt liv innehåller bara hästar just nu, och en och annan katt...

Kramelikram<3

Ojski va längesen...

Tiden fattas om dagarna och bloggen kommer i sista hand. Har haft det roligt sen Musse kom, vi har dessutom börjat "racea" lite med min lilla hoppetihopp-ponny och det tycker han är jättekul. Han springer om musse lätt som en plätt! I hästvärlden händer inte mycket nytt just nu, rullar på som vanligt!

I andra världen händer inte jättemycket nu heller, dock börjar skolan snart :( men ska bli kul att träffa alla igen!

Nu hinner jag faktiskt inte skriva mer så ni får ha de bäst!

Kram<3


RSS 2.0