Trollywoods Kim och Clippers Corner

Ja! Sitter och lyssnar på Kim Fransson och fasiken va bra han e!! Har inte fattat det förrän, på riktigt, nu! Jag fullkomligt älskar hans röst så jag vet ju vilken min nästa cd blir...:)

Igår vaknade jag med snuvig näsa och det verkar hålla i sig idag med...:( Idag har vart en ganska lugn dag! Fick reda på kemiprovet och det blev tummen upp:) Sen sköt Bernt fram fysikprovet.. En helg åt fysik och så blir de inget... ååh! Nu blir det isället massa läxor över lovet, Engelska bokredovisning, Dataprov, Matteprov, Fysikprov, Spanskaprov.. Grupparbete i kemi om kolväten ska redovisas nån gång då... så typ 5-6grejer på 2veckor :S sen väntar ju NP i engelska o matte, fördjupningsarbete i svenska och kemiprov typ sista veckan:S Ja..

Imorrn ska håret ryka! ja, jag hade nämligen tänkt att snagga... Haha blev ni rädda? Jag kan lova er att det kommer inte och hända för mindre än 10miljoner;) Ne men ska klippa mig... Antingen behåller jag luggen eller så blir det sne lugg... men det märker vi;)

Nu ska jag få i mig lite mat och sen ska jag uppsöka närmaste säng! Okej då kanske inte riktigt än men:P

Kramz<3

Äckelsnö

Usch och fy! Jag hatar verkligen snö i slutet av mars! Det kom 1dm och nu är det bara slask och allt fastnar i Cherros hovar... *Djuup suck*  Jag blir verkligen deprimerad... Och snön kommer ju inte högre på listan när den är orsaken till att bussen kom ½h försent... suck..

Annars har det inte hänt så mycket denna veckan.. Har haft prov, ätit bläiga våfflor i skolan och har skrattat åt/med Madde:)
Helgen kommer bestå av fysik, fysik och åter fysik... Tråkigt! Men prov på torsdag så... Annars har jag faktiskt blivit av med en bokredovisning i engelskan! okej inte blivit av med men vi har flyttat fram den till efter lovet puh!

Oj vad kort det blev... Det har faktiskt inte hänt mycket (skoj) i mitt liv alls! Sån tur är e de bara en vecka kvar tills lovet! Och vecka 17 så åker Nv1, Te1 och alla 1.a o 2.a sökande till Nv och Te till Universeum:) Alltid något kul! Särskilt eftersom vi åker på onsdag vilket e den jobbigaste dagen i veckan! Lektioner i ett!

Nu ska jag fortsätta se på Babben & Co. Robinson har inte vart så bra i år... okej det har vart ett avsnitt men njae nej! och på tal om tv! Jag grät nästan när Laila och Tobias dansade sin showdans igår på Lets Dans! Shit va bra och så vinner dom inte... 

Just det igen! Jag måste bara uppmana att släcka alla lampor om typ 7minuter! Ni kan kika på tv.n men släck! det gör jag! Earth Hour!!

Kram puss<3 

Vår? VARNING för trakten runt Mellerud....

Våran termometer har ju lite fnatt... När jag gick upp igår var det -10 grader... sen när jag kom hem var det 25 +grader??? Det blåste svinkallt och va kanske 2-3 grader ute.. men! solen låg på för på sommrarna så kan det bli typ 40 grader så ja... Dessutom har krokusarna kommit och fåglarna sjunger i ett:) Men (som Tony Irving säger) så ska det bli snöstorm imorrn... 10cm snö  Kan det bli bättre?? Jag vill ha sommar nu!! Eller ja.. Flugorna och alla äckliga kryp (fästingar, myggor, knott, getingar) kanske man kan få slippa en sommar...

Igår fick både Cherokee och Kotte gå över lite bommar. Det uppskattades.. Men cherokee var ju tvungen att nosa på aalla bommar minst 2gånger innan han kunde va säker på att inte bli uppäten... Kotte däremot han hoppade över typ 5cm...galning<3

Idag bar det av till ridskolan... Min lektion började 17.30.. mamma kom hem lite över 17, bytte om och vi åkte typ 5-10 över 17,,, Panik eller vad? Kom till ridskolan ca. 17.28... Fick en lerig ponny, fick inte igen sadelgjorden... Emmely behövde lite hjälp med Evita eftersom Cajsa va ännu senare..  Men ut kom vi , inte i tid men... ;) Vi tränade lite dressyrprogram... gick faktiskt bra! Bättre än väntat! Kul har vi iaf!:)

Just de! Bakvägen mellan Mellerud och Erikstad var osäker... Jag övningskörde nämligen! Vägen var lite smal så stannade när det kom andra bilar. Men sen gick det riktigt bra! Jag krocka inte, körde inte ner i diket och vad jag vet är bilen fortfarande hel;)

Nu ska jag nog gå och sussa (kommer inte komma i säng förrän 21.30 men)

Pöss pöss<3

Data

Nu har jag hamnat i skolans datasal för datakunskap... Madde e sjuk idag.. Vad ska jag göra utan henne? Har ju Carro:)

Kramiz<3

Bläig fläkt!

Ni ska vara glada! Alla ni som inte har någon lektion i kemisalen på Dahlstiernska i Mellerud! I vanliga fall låter det som om någon står och sågar med en handsåg... Idag fastnade sågen också... Den höll på att låta hela tiden.. non stop! Den va nog bara tyst i max 1min Sammanlagt på 2*50min... Grrrgh! Tänk er det, på måndag morgon... Dubbelpass i kemi + irriterande idiotfläkt.. Huvudvärk here I come... Tur att det va kort dag:)

Just det! Jag måste ha slagit rekord på vägen hem! Jag tror aldrig det har gått så fort! Det tog ca 12-13min på 4km! :) Haha fast jag hade ju inte motvind, snöstorm, spöregn... Jag hade bara lite svag medvind och moln;)

Sen har det inte hänt så mycket... Ut och gå med sjuklingen och Kotte i en halvtimme och sen hamna jag här... Men men får väl göra lite nytta nu!

Kramar<3

Nytt tema:)

Kände inte för det rosa temat längre så jag bytte;) Hoppas ni gillar de!

Krum Kram<3

Övningsköra!

Hej!

Idag har jag övningskört för första gången sedan i höstas:) Det gick jättebra! Körde till och med på asfaltsvägen utan att varken krocka, köra över någon/något eller köra ner i diket! jag tycker jag är värd en applåd!;) Har ni tänkt på det att när man sitter bredvid i bilen tycker man att det går låångsamt när det går i 40km/h men när man kör så går det ju fort...:O

Dagen har varit rätt lugn annars... 2 halvtimmes-promenader med hästarna... Gick jättebra! Kunde lägga över grimskaftet på halsen på Kottisen och sedan gick han där i solen!:) något som inte är lika kuligt är att jag har kemiprov på onsdag... Syror och baser och protolyser kan jag! Men alla oxidationer och reduktioner och allt snurrar bara runt, runt, runt... inte bra....

jag måste bara få tipsa om en bra låt! Laugh about it - Racoon.. jag tror att alla känner igen sig i texten... åtminstone gör jag det! Första gången jag lyssnade kom det en liten tår... Så fin! En annan låt med Racoon är Love you more. Också den jättefin! Värda att lyssna på!

Nu ska jag snart äta tacos och se på Babben & Co/Robinson!

Kramz<3

710 Trevlig Helg!

Sitter och kikar lite på Let's dance:)   Dagen har väl vart ganska rolig... aah Madde o co vet vad jag pratar om, I would like to sung;P  
Igår for jag till ridskolan och det stod hoppning på schemat... alltid lika kul!! Vi hoppa lite studs och "balanshoppning"... Jag låtsades flyga och Luns hoppade;) haha nejdå men vi fick inte hålla i tyglar eller man så då fick vi flyga:)

Ni kanske undrar över rubriken?! Jo imorse när jag stod och väntade på bussen (som faktiskt va någolunda i tid) och så kommer bussen... mitt humör sjunker när jag ser att det är en skruttig gammal buss... Men lika snabbt steg det igen (humörsvängningar?) Det stod nämligen "710 Trevlig Helg!" fast det växlade mellan det och "710 Mellerud"! När jag kom in i bussen spelade dom sån där gammal go "partymusik"... Vad så lite kan göra för humöret!!:)

Kram<3

Data

Sitter och har rast från datakunskapen... Just nu håller jag på att göra en kassabok i Excel... inte jättekul men...

Hoppas jag hinner skriva lite ikväll om min vecka!

Kram kram<3

Dimmigt

Jag hatar dimma! Förstår inte vad det ska va bra till... Man ser inget, det är fuktigt och äckligt! Dessutom blåser det idag! Det är en sån där ruggig dag som man bara vill sitta inne framför TV:n/datan... Men har läxor som måste fixas, hästar som ska promeneras med och sopor som ska till tunnan... Det kanske kan tyckas låta som lite jobb men tro mig! Det är det inte. Eftersom tunnan står 1km bort och om man inte vill gå i en lervälling får man gå en sisådär 7km...Men tror jag väljer geggan ändå!... Eller varför inte ta tillfället i akt och övningsköra?

Det där med övningskörning går väl lite si och så just nu... Jo jag kan köra på grusvägar i 50km/h och jag får inga kärringstopp och jag kan växla med koppling och allt... Men "stora" vägen... nej usch! Sist jag testa och skulle växla samtidigt som jag var ute på den "stoora" vägen höll jag på att vingla av... Det där med att koppla, växla, styra och hålla koll på allt annat... Det blir för mycket:P

Nåväl... Idag har det vart en kort dag i skolan... Doxk inleddes måndagmorgonen med *fanfar* Dubbeltimme i Kemi... Tjiho va skoj... idag var ju dessutom Johanna och Lovisa med:) Sån tur var labba vi... Vi elektrolysade;) Faktiskt helt utan pang, bonk, krasch, aj, donk.  Inget tappades i golvet, ingen till ögonduschen och ingen större brandkatastrof! Helt otroligt!!:O                     Resten utav dagen flöt förbi medan jag var ganska hjärndöd men har inte åkt till sjukhuset än, jag menar, varför göra det när man är hjärndöd? ;)

Nu får jag nog läxa vidare... Närmast på tur står: övning på muntlig bokredovisning i svenska. sedan blir det nog fysik eller engelska eller ... tv.n:P

Kramiz o pussiz<3

trött

Nu blir det ett megakort inlägg...

Imorrn blir de kort dag i skolan som vanligt! Johanna och Lovisa från Dalbo ska komma och skugga:) Det ska bli sköj och träffa er igen!


Dröm sött<3

Melodifestivaltajm! eller nåt...

Hej igen allihopa:)

Jag får väl börja igår. Ja det var ju som sagt melodifestivalen tillsammans med Madde och hemmagjord pizza:) Inget att klaga på där inte... Men så till programmet! Jag vet inte om jag är dum i huvudet eller nåt för det är ju många som tycker om Caroline Af Ugglas men jag kan inte se något bra där... Jag satt i soffan och visste inte vad jag skulle ta vägen... Hon är ... bara BLÄ! Men tänk själva om hon hade vunnit... Jag hade blivit helt tom inombords. Dessutom hade hon chans att vinna... Jag förstår det inte! Malena är bättre än Ugglan men inte bra! Jag förstår inte! om man tar till exempel Måns eller EMD, hur många fans har inte dom?? Varför fick dom nästan inga röster alls? Jag fattar det inte! Men men... vi undvek en katastrof men det var när ögat...

I helgen har jag faktiskt varit riktigt duktig! jag har gått två gånger om dagen med lille bushästen, jag har läst hela kapitel 7 i kemiboken + frågor och ja... där tog det stopp ja... Kotte har vart riktigt rolig att gå med nu! Han försöker varken bocka eller sticka. Idag gick vi förbi en massa svanar som hade mellanlandat på vårat gärde... hade ingen kamera med mig men hade tänkt att gå dit förut men ja... det blev inte så :( Dels pga att det höll på att bli mörkt + att jag inte ville gå själv, särskilt inte i leran... så det blev inga kort... Här är ett som jag tog i Holland med en kompis kamera:)



Annars har det inte hänt jättemycket omskakande i mitt liv.
jag har suttit vid pianot en stund och spelat gamla läxlåtar och det var faktiskt riktigt kul!
Tur att man kan spela sånt när man varken vill eller orkar sjunga... Just det! Har beställt en ny pianobok med hits i:) Längtar tills den kommer!! 

Kram på er allihopa<3

(Förklaringar på varför ugglan är så bra, välkomnas)

Ingen broms...

Då va de ridpasset över! Hej träningsverk:) Red Luns igen... Han kändes lite stel i början men slappnade av efter ett tag... Däremot har han bara två lägen; "lugnt och lite stilla" och racer... I slutet la han i racerväxeln = ingen broms! men de gick bra ändå!

Idag var även petra med:) Har aldrig sett henne rida Affe förut men det såg jättebra ut! Jag skulle också vilja ha en häst som inte studsar och faktiskt kan ta det lugnt i galoppen... Men ja... det är bara och träna! Jag hoppas verkligen att hans skada inte drar ut på tiden! vi måste ju faktiskt träna ocks;).

Nu ska jag gå upp till min säng innan jag somnar i tangentbordet...

Natti natti!

(Önska mig lycka till inför verbprovet imorrn; Grattis alla Viktorior!)

Tjo:)

jag hatar snö. jag menar det. okej då... men varför ska det snöa nu? mitt i våren?! Dessutom blir det ingen fin snö, det blir slask... Värsta snöstormen utanför nu... Men men.. det är bara 109 dagar kvar tills min födelsedag och är det snö då... , då vet jag inte vad jag gör!!

Idag spelade vi volleyboll på gympan med hjälp av några jätteduktiga "nästan-proffs"... Gick väl sådär..   Annars har det varit rätt lungt idag... Senare ska jag fara tillbaka till mellerud fast till ridskolan och rida:) Får väl se hur det går... Nu när jag inte har Cherokee jag kan rida på är jag lite smånervös om vem jag får... Precis som det var förr på fredagseftermiddagarna, jag viktoria och frida, i ur och skur åkte vi till ridskolan och jag var jämt lite nervös... Jag saknar gemenskapen vi hade i min sista grupp! åtta galna tjejer i en och samma grupp, alla stojade och skrattade! Att vi var en av ridskolans bästa grupper gjorde det ju inte sämre... Men vad jag vet nu så rider ingen längre på ridskolan... fem har egen häst, en seglar o och sen vet jag inte mer...

Men men.. .har ju som sagt verbprov imorrn så får väl plugga lite kanske...

Kramisar<3


Då var de onsdag då;P

Jaha:) Idag har jag faktiskt inte gjort så mycket vettigt. Började med rid-teori - alltid lika kul! 1/4 njurar 3/4 helt andra saker;)   Svenskan innehöll massa sagor, engelskan belv det muntligt NP för min och Hannes del (Hanna och Hannes hehe måste varit därför vi hamna tillsammans) gick ganska bra! fick inga katastrofala hjärnsläpp men... Efter var det mat o sedan fysik... Alltid lika roligt att sitta bredvid Madde;)  Jag har kommit fram till att om det stämmer att ett skratt förlänger livet så kommer jag bli runt 300år som det ser ut i nuläget! Tack Madde för det!!
Efter fysiken var de hål = hänga gubbe (läs: Madde) Tillsist var det sagorna igen...

Nu har jag hamnat här och ska väl egentligen plugga engelska verb.. Vi har prov på fredag! Tänk er; Verbprov fredagen den 13... Kan det gå annat än dåligt?? Vem i hela pianot lägger ett prov fredagen den 13?? Jo våran engelskalärare förstås!! *suck*

Nu hade jag tänkt ta en sån där skojig promenad igen. Har räknat ut att man bränner minst dubbelt så mycket när man går med envis, stark liten ponny!! Min högerarm är välmusklad!! Haha men men!

Kram på er alla<3

Lite kulig dag:)

Har ni någonsin tänkt på hur många ramsor som man säger samtidigt som man vrickar tungan och innebörden blir en helt annan än vad som är menat? Satt och tänkte på det förut. Det finns ju den med de sju sjösjuka sjömännen och sex laxar i en laxask och såklart får får inte får... Den satt förövrigt några utav mina klasskompisar och försökte göra en ny variant... gick väl sådär...;)   Jag lärde mig faktiskt en ny också; How much wood, would a woodchuck chuck? if a woodchuck would chuck wood? Det tog en halv dag att lära mig den och den är ju bara lite tjatig.... Men men kommer ihåg en som min farbror alltid sa när jag var liten; Knut stog vid en knut och knöt en knut. Då kom Knut som bode knut om Knut och frågade om Knut knöt en knut. Jag blev jämt jättearg på honom för han sa den jättefort och jag kunde inte...


Idag har jag även lärt mig att rädda liv! Visserligen vaknade stackars mini-Anne aldrig upp ur sin medvetslösenhet (nytt ord?) men sån tur va, var det bara en docka!


Annars har det väl inte hänt så mycket i mitt liv idag... Jag var i skolan och sedan gick jag ut på promenad med Kotte! eller ja... han var ute och gick med mig...;)   Cherokee ska fortfarande bara motioneras pyttelite vilket gör att han har skaffat en hobby; välta ut sin vattenhink... När vi kom hem låg hinken (som är ganska svår att få loss för en ponny) längst in i boxen uppochner! Jättebra Cherokee!!


Nu blir det Bygglov som gäller och sen sängen!


Pussisar<3


Ny blogg:)

Så! Nu har även lilla jag skaffat en blogg.. Vi får väl se hur detta slutar... Det är det bara framtiden som vet än sålänge....

Här på min blogg kommer jag att "skriva av mig" om det som har hänt under dagen/veckan. Även mina två ponnysar kommer nog bli omnämnda här en hel del, om jag känner mig själv rätt;) Den ena är pensionär/busfarbror och den andra är för tillfället "sjukskriven"... Men sån tur är finns det ju musik och kompisar och ja... så nog har jag att skriva om ändå!

Pussisar<3

Välkommen till min nya blogg!

Varmt välkomna får jag väl säga då;)

RSS 2.0