Hiss&Diss

Hiss :)

* Musse på hoppträningen i torsdags
* Cherokee hoppitoss idag
* Kotte ;)
* Sol, vår och blommor.

Diss :(

* Starke Musse idag.
* Storm
*

Ja, hmm.. blev inte så många hissar och dissar som jag tänkt mig. Har ju noll i skrivglädje nu...

//Hanna


10/4

Hejsan :)

Våren är nu officiellt invigd. Red nämligen barbacka på Cherokee i strålande sol, nästan ingen snö, blommor och med en kvittrande sädesärla som sällskap igår. Tjiho! Hej frihet säger jag bara! Dock va mina ridbyxor inte lika fina som innan. Cherokee fäller. Mycket.

Idag bärde de av upp till Annas ridhus för träning för Nina Persson. Trodde vi. När vi kom där och klockan va 11 va de tomt! Inga transporter, ingen Nina. Hjälp tänkte vi. Eftersom jag va reserv började jag misstänka att dom hade ställt in träningen men inte sagt till mig. Men, när vi ändå är här kan vi ju lika gärna rida ett pass. Sagt och gjort. Upp och hoppa. Fick sen ett svars-sms från träningsansvarige. Då kunde jag andas ut. Jag var nämligen först. De trodde jag inte riktigt men, träning blev det. Gick ganska bra men han va hyfsat stark...

Nu snart blir det nuntorp med Cherokee. Han ska galopperas och om det inte är många där blir det små söta kryss också :)

//Hanna

6/4

Jag är fortfarande lite sjuk. Nu börjar dessutom rösten spöka, inte ont i halsen direkt men hostar och kan inte prata ibland...

Första "riktiga" dagen på påsklovet och redan är mycket skolgrejer undanröjda :) Dock är engelskan kvar. Störst av dom alla... Isch. Idag har jag iaf hunnit med att mocka, städa lite i stallet. Funderar på att leta vidare efter vattenmattan som är spårlöst försvunnen. Sen ska Cherokee tömköras. Musse ska vila och Kotte ska helst bli av med 1kg päls idag också. Sen, engelska. BLÄ!

Annars rullar det väl på ganska normalt. Övningskörde igår, körde hem morfar. De börjar gå riktigt bra nu faktiskt. Får ju köra våran fina, ganska nya volvo :) Man märker ju inte att de går fort! Så himla go att köra och lätt att växla. (Konstigt att pappa inte är mer rädd om den. ;) )

Ånej. Kom på att jag fortfarande inte laddat över bilder från kameran. Orkar inte.

Nä, vi hörs! Måste ge lerhögarna lite mat.

//Hanna


sjuk

Usch. Det nästan värsta har hänt. Jag är förkyld. jag som skulle gå massa promenader med Kotte på lovet. Jovisst. Jag orkar gå 100m sen är jag dödstrött... Dessutom är det redan svårt som det är just nu att motionera hästarna. de blir ju inte bättre av förkylningar iaf..

En bra sak dock, nu är det baske mig snart vår. Svanar flyger och far över huvudet. Måsar kacklar på avstånd och katterna trivs ute i solen som är uppe 06.45 - jättesent! Hästarna har hittat lerfläckar att rulla sig i och det övar dom minsann på! Sen ser dom så oskyldiga ut, vadå? jag har inte gjort något!... Det är bara några få snöhögar kvar. Och det bästa av allt, snödroppar och krokus. Tjiho. Blommor = vår!

//Hanna

ps. får väl skylla på sjukan.. Har bilder på kameran men orkar inte lägga in dom på datorn...

LOV! Krasch boom pang

Men, såklart ska allt börja med lite äventyr, sådär på skärtorsdagen.. (Förtydligande till vissa *hostMaddehost*, skärtorsdagen är ALLTID på en torsdag :P) På tal om Madde. Hon va med. Har ni tänkt på att vi alltid råkar ut för saker, bussar går sönder i snöstormar, bussar pyser blå rök, fastnar bakom knarkliga som kört "mot ljuset" på en åker osv. Pust. Idag hann vi inte längre än 600-700m innan glashyttan från Mellerud. Satt såklart på bussen och vad får vi se. En kö. En lång kö. Ååå nej, inte nu igen!

Vi gissade på trafikolycka. Rätt. Satte på radion på mobilen (P4) och lyssnade. Jojjomänsan. 3 bilar i en krock, vägen avstängd! Det tog ett himla tag att öppna den. Där satt vi på bussen i dryga timmen. bra start? nepp. Kan ju passa på att tacka andra Madde för påskbrevet med godis som funkade alldeles utmärkt som nödproviant! Kan också passa på att säga att vi är lite trötta på äventyr nu. 4 bussgrejer på ett halvår. Men, vill ni ha äventyrliga resor, välj sträckan Brålanda - Mellerud!

Det korta stoppet gjorde att jag va hemma ganska mycket senare än planerat! Därför missa jag ju flyget (kvasten) till Blåkulla. Attans. Men, tog hoppträning för Nina istället. Gick så sjukt himla grymt bra! Är så laddad för att tävla nu! Tror ni det finns några tävlingar snart? Nejnej...

Som sagt, händelserik början på lovet, trots att det bara har vart i cirkus 8h. Ojojoj.

//Hanna

ps. Gå på toa innan ni ska åka buss. "Jag är ju snart hemma" Jojo...

RSS 2.0